На море в Турция - тема 84

• 61 358
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
За мен 4 К за 3ма възрастни в Делфините или Вог няма да стигнат, ако е пакетно пътуване със самолет. За Делфин Империал цената този юни за юни месец за 2*1 беше 6180 евро

Компромис се налага да се направи или с изискванията, или с периода. Аз за разлика от повечето с кеф съм ходила и юли, и август в Турция, но откакто съм с дете, предпочитам юни

# 121
  • София
Глория Серенити отговаря на всичките ви изисквания без цената.
Няма хотели в средния клас, които да отговарят на изискванията ви според мен.
В Титаник имаше доста алакарти, може да погледнете, но пък няма много градини.
Иначе в някои хотели (луксозния сегмент) при настаняване във вила имат допълнителни екстри- повече алакарти, безплатно хранене и т.н Но там сумите са сериозни.

# 122
Дааа, разкошно изглежда, но наистина не ни е в бюджета Sad
Може да го имаме предвид за някоя кратка пролетна почивка, но за основната лятна явно трябва да намаля очакванията.

Ако се фокусираме само върху добрата анимация и хубавите градини, и отпаднем алакартите - дали ще се намерят добри предложения за бюджета?
Аз ще пиша разбира се и на агенциите, но не съм сигурна до колко те ще са полезни точно в частта за анимацията, или просто ще напускат няколко предложения в цената и с това ще се приключи.
Обичаме да посещаваме активности от типа на зумба, аеробика, ако има някакъв вид танци още по-хубаво, и вечер шоу програмата да е хубава, и да има дискотека на открито.

# 123
  • София
Може да го имаме предвид за някоя кратка пролетна почивка, но за основната лятна явно трябва да намаля очакванията.

Ако се фокусираме само върху добрата анимация и хубавите градини, и отпаднем алакартите - дали ще се намерят добри предложения за бюджета?
Аз ще пиша разбира се и на агенциите, но не съм сигурна до колко те ще са полезни точно в частта за анимацията, или просто ще напускат няколко предложения в цената и с това ще се приключи.
Обичаме да посещаваме активности от типа на зумба, аеробика, ако има някакъв вид танци още по-хубаво, и вечер шоу програмата да е хубава, и да има дискотека на открито.

Ами вижте какво ще Ви предложат и пишете тук. Няма как да знаем цените на всички хотели в момента.

# 124
  • Варна

За мен лично както храната, така и анимацията са доста субективни понятия. За всеки изискванията и разбиранията са различни. Това, че на някой анимацията е харесала в даден хотел, не значи, че на друг ще хареса.
Всеки си гледа от неговата гледна точка. Относно агенциите - съгласете се, че няма как да познават всички хотели с тези малки подробности. Гледа се общата оценка. От всеки хотел има оплаквания, няма как.

# 125
Даааа... като гледам, в Турция беше изгоднo преди 2-3 години да се почива и такъв аналог у нас нямаше как да се направи, ако аналог е възможен де...
Сега нещата май придобиват друго ценово изражение Simple Smile
Споменават се едни 4к в евро за седмица за двама... ехеее... ако знаете какви местенца знам в Родопите, дето за 8к в лева не само на ръце ще ви носят, но и ще метат пред и след вас...

Но за сравнение все пак дума не може да се обели, обслужване, комплекси, морето е друго, хеле пък октомври къде у нас ще може да си печеш гз Grinning Grinning Grinning

А дали има толкова добри хотели, които са желани и търсени, но не са UAI, а например HB?

# 126
Да цените в Турция не са ,като преди 3-4-5години но пък къде са? Предлагат се няколко хиляди хотела (някъде бях чела около 5000) мисля,че може да се намери за всеки джоб и вкус.
За хората,като мен Родопите на са опция ( не обичам планина, липсата на хора) Абе аз не харесвам този тип туризъм. Още повече ,че аз не мога да почивам лятото и използвам есента в Турция за да отида и аз на плаж.
Ако имаше опция в Бг нямаше да бия път до Анталия...за жалост мога да кажа,че на Бг курортите аз лично се сещам за точно два хотела,които се доближават до Анталия и цените са по-високи от анталйските + че началото на октомври в Бг не е много за плаж и аквапарк

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 11:45 от Веве

# 127
Но за сравнение все пак дума не може да се обели, обслужване, комплекси, морето е друго, хеле пък октомври къде у нас ще може да си печеш гз Grinning Grinning Grinning

За всичко съм съгласен, ама за морето не съвсем. Ходил съм в Бодрум, Лара, Сиде и Фетие. Единствено в Сиде беше ок плажа и морето. От две седмици съм си на имота в Равда и морето ни е прекрасно, преди половин час излязох от него. И е чисто и е топло и пясъчно. Няма водорасли, няма медузи, няма щипалки. И хапещи риби няма като в Турция. На мен си ми харесва много.

# 128
  • София
Е в момента на Равда може морето да е чисто, но по време на ковида ходих 2 пъти в Ахтопол и имаше толкова водорасли, че беше чак гнусно. Миналата година на Приморско пък мои близки се оплакваха от щипалки. Та така...

Няма сравнение с обслужването и храната в българските хотели и Турция. Нито в анимацията, нито в алкохола, в нищо. За съжаление се убедих в това, въпреки че миналата година за първи път бях в Турция.

Преди ковида години наред ходехме в Гърция - и там си има чар, малки семейни хотели, приятни таверни, хубави бийч барове. Пак за съжаление в почти всяко отношение България отстъпва. Освен в пясъка на плажа.

# 129
За плажовете дума да няма❤️ Казвала съм и преди ,ако търся хубави плажове или Малдиви или няма да мърдам от вкъщи 😄 хубави плажове без камъни има наоколо много. За съжаление само природните дадености не стигат...

# 130
  • София
За плажовете дума да няма❤️ Казвала съм и преди ,ако търся хубави плажове или Малдиви или няма да мърдам от вкъщи 😄 хубави плажове без камъни има наоколо много. За съжаление само природните дадености не стигат...

Аз да си кажа за плажовете...плажа дето го водят може би най-добрия на Камелиите лично по мое мнение отстъпва на плажа пред Атлантик, Палм Уингс и Флора гардън в Кушадасъто, който пък е почти 1:1 с една нюню идейка лееееееко по-едър пясък от Слънчака, Градина, Китен, Приморско.

# 131
:beer
Морето в Турция ОКТОМВРИ /на база няколко почивки/ ми харесва заради ей тези съществени причини:
- няма ги противните гларуси
- няма я тази побъркваща влага като във Варна
- няма толкова хапещи насекоми около теб
- плува се по добре
- чисто е
- няма я лудницата като у нас
- около теб са с добра туристическа култура

ВЪПРЕКИ ТОВА имам си няколко диви места под Царево, пред които и Малдиви не ми харесват повече, това не може да се обясни с думи у форум.

Просто отново четейки тази тема и какво основно се обсъжда при избора на почивка, оставам с впечатление, че ако някой телепортира някой от обсъжданите комплекси в някой друга географска ширина, това няма да е от кой знае какво значение май... параметрите са специфични като цяло Simple Smile ОСОБЕНО, ако не излизаш от комплекса...

Оформя се един сет от удоволствия, ситуирани в едно затворено пространство, споделено с още много други, на цени от около 300 лева на денонощие на човек... като под тази цена услугата се явява компромис.

А вчера дъщеря ми събра една група хора, с които отидоха на палатки в гората на плаж Ветеран да посреща изгрева и да си отпразнува рожденния ден... ако ме питате кое има по-голям чар и по-кефи... няма да мога да ви кажа...

# 132
  • София
Въпрос на вкус. Когато си бъхтал яко една година, ти се иска да починеш седмица безгрижно в лукс и удоволствия, без да полагаш усилия, за да не скучаеш. Това е гледната точка на много хора, които предпочитат ол инклузив в Турция.

Изобщо споровете са излишни. Това е тема за море в Турция. Ако някой предпочита палатка на див плаж без течаща вода, например, има други теми - за диво къмпингуване, за каравани и тем подобни.

И когато съм на 20, например, ми е важно на морето да има готини момчета и купон, пък какво ще ям и къде ще пия, все едно. Ама не съм на 20, омъжена съм и сега ми е важно да има други неща.

# 133
Изобщо не желая да влизам в спорове стари,колкото е темата ,,на море в Турция,, кой,каквото търси си го намира. Дали за повече пари или за по-малко всеки знае себе си и джоба си. Едни предпочитат да излизат извън комплекса, други не обичат....всеки с желанията си.
ММ например работи на няколко места и няма почивен ден с месеци, поради тази причина за него почивката е основно късно ставане,басейн,игра на карти и леки разходки.
Компромиса се определя от зададената цена и вижданията на всеки по отделно. Някой иска да даде 10 000 за 7-10 дни защото ,така харесва ,може да си го позволи,ходи веднъж в годината .....Друг иска да даде 5000 за Турция, щото другите 5000 ги е заделил за друга дестинация щото има нужда да ходи по два пъти в годината..

# 134
Така е...
Бяхме с кумовете на минерално СПА в Родопи миналата седмица за 5-6 дена... от джакузи, обяди и вечери не смогнах да мина и половин еко-пътека някъде...
Като улегне човек и ограничава зоната на комфорт до възможно най-заоблена форма на придвижване...

Току що Турс Клуб пуснаха оферта за 8 /7 нощувки/ дневна екскурзия със самолет Кападокия-Алания с няколко бонуса и ол инклузив на 840 лева... смятай, той полета е половината пари!

Общи условия

Активация на акаунт