На море в Турция - тема 84

• 60 230
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Клер, кой е този хотел и агенция?

# 406
  • София
Gural Prеmier, Белек. Агенцията, от която резервирах, беше Тез тур и през януари ми дадоха близо 500 лв. по-евтина цена за условията, които ме интересуват, от всички останали агенции. Сега влязох в Емералд и за същата стая, същия период ще платя над 1000 лв. по-малко. Имайте предвид, че сме с големи деца, т.е. 4 възрастни и стаята е от най-големите, с две бани. Предполагам, че при по-малки деца и по-малки стаи разликите в цените няма да са толкова чувствителни.

# 407
  • София
И на мен в Емералд сега ми излизат по-ниски цени за всякакви хотели, но пък места нямат в самолетите . Та, уж по-евтино, ама не можеш и да резервираш на тази цена. Иначе тез тур са си с високи цени, и ние тях ползваме и съм ги засичала за някои хотели така с големи разлики. Иначе ако цената при тез тур е по-ниска от това, което са ви продали на ранни резервации може да коментирате с тях.

# 408
  • София
Ние сме със собствен транспорт, така че не ни интересуват местата в самолетите.

Пак повтарям, през януари Тезтур бяха със значително по-изгодна цена от останалите агенции. Тъй като сме без самолет, няма опция да проверя как е цената на хотела в момента при тях. Но ако се съди по цената със самолет, няма разлика.

# 409
За една и съща дата Емералд и Турс Клуб ми дават една и съща цена, за една и съща стая... а именно - за двама, за октомври, с автобус... 3200 лева. На Тез не успях да се справя със сайта, не виждам как получавате от там цена... пише, че стаята е налична, после, че няма оферти... луда работа Simple Smile
Но 1000+ лева между агенции е голяма /според мен/ цена и по скоро я отдавам на печатна или друга грешка...
Но пък яко е истина, ехееее... зависи какви са ви условията на договора все пак... Някъде гледах рекламни слогани от рода - ако намерите по-евтино, ние връщаме разликата в цената и т.н.
Но такава разлика, пак повтарям, невероятна е за мен Simple Smile

# 410
Клер и ние сме в същия хотел от 01.09. Сега погледнах, вЕрно цената е по-ниска от октомври миналата година. За нашата  конфигурация разликата е 200лв.

# 411
Заради прекалено високата инфлация в Турция и промяната в цените и услугите /например сега да регистрираш смартфон за ползване след 3-я месец, май така беше, сумата сериозно надвишава стойността на самия смартфон/, много комплекси са в "стрес".
Някои са на 90+ пълни и те нямат проблеми, например във високия клас, защото те винаги се пълнят. Дори вдигат цените...
В ниския клас също не мисля, че имат проблеми, защото много от средния клас туристи се преориентират, заради общото поскъпване, на по-бюджетни почивки. Все пак заплатите растат, но не догонват инфлацията...
Както винаги най-ощетена е средната класа. Икономически тя е на изчезване... защото богатите стават по-богати, бедните - по-бедни, а средната класа е натисната към обедняване и се топи...
В този ред на мисли моята логика е, че хотелите от среден клас /пак по моя финансова преценка, говоря за стая септември-октомври на цени за 7 нощувки между 2500 и 3500 лева без транспорта/ ще държат, ако могат, своята ценова политика, или ще свалят сериозно, за да се напълнят. Има информация за 30% по малко заетост в този сегмент.
Това може би не се усеща през нашите тур оператори, защото те анализират желанието и възможностите на българите за почивка и не винаги има някаква корелация с изненадващи отстъпки от страна на хотелите.
Но тези, които следят директно самите хотели и техните програми за отстъпки, понякога излизат с невероятно изгодни новини.
Тук не веднъж /преди година/ е коментирана страничката на една дама, която срещу скромна сума предоставя и съдейства за резервации на изгодни цени. Колко е лоялно не мога да коментирам, все пак не е лицензирана и т.н. но си позволявам да цитирам нещо, което донякъде подкрепя моите разсъждения за цените:

"💥💥💥Sueno Hotels beach Side, много познат на българския пазар. Прекрасен, семеен хотел с пясъчен плаж, малък лунапарк, аквапарк и голям детски център Състои се от основа сграда и клубни стаи, с добре озеленена територия и много басейни. Работи на Ултра ол инклузив (вносен алкохол, риба, морски дарове, безплатен Интернет, всекидневно зареждане на минибар)
💥💥💥И най-важното - 7 нощувки за 2 възрастни и дете Септември месец, почти 3000лв по-изгодна от предлаганитв в България"

# 412
  • Пловдив
Точно Gural Prеmier, и още доста хотела са свалили цени.Явно не могат да си запълнят хотелите и има отлив от туристи.Нека не забравяме ,че Египет ,Тунис,Мароко започнаха да си възвръщат позиции.А за англичани любима дестинация си остава Испания.

# 413
Понеже и аз гледах Гюрал Премиер в Белек ( но резервирах за Корнелия Диаманд Голф ) от Емералд ми казаха, че имали 45 % отстъпка , и затова хотела уж е в "промоция" , което ми навява на мисълта,че нещо не е пълен. Като много гледах ревюта на хотела (най-вече на руснаци) си направих извода, че няма да го резервирам, защото сме двама възрастни и там е предимно за деца.

# 414

"💥💥💥Sueno Hotels beach Side, много познат на българския пазар. Прекрасен, семеен хотел с пясъчен плаж, малък лунапарк, аквапарк и голям детски център Състои се от основа сграда и клубни стаи, с добре озеленена територия и много басейни. Работи на Ултра ол инклузив (вносен алкохол, риба, морски дарове, безплатен Интернет, всекидневно зареждане на минибар)
💥💥💥И най-важното - 7 нощувки за 2 възрастни и дете Септември месец, почти 3000лв по-изгодна от предлаганитв в България"

Къде това?

# 415
  • София
Изводът е, че няма гаранция, че на ранни записвания ще е по-изгодно. Няма и гаранция, че по-късно ще паднат цените. Т.е. винаги се поема риск и човек не трябва да се изнасилва нито в едната, нито в другата посока.

Navy, и аз не мога да си обясня голямата разлика. Пак повтарям, през януари пак имаше сравнително голяма разлика (500 лв.), но в полза на Тез. Сега 1000 и кусур в полза на Емералд. Странно. Говорим със собствен транспорт, средата на септември. Сега, не съм проверявала, дали има налични стаи, може цената да е "куха" и реално да няма как да се резервира на нея.

# 416
  • София
Конкретно за Гюрал аз имам едно наблюдение за няколко години- в началото на ранните записвания цените им са много завишени и малко по-нататък ги свалят. Например за септември най-изгодно сме резервирали през март, но това конкретно за тази верига. Иначе чак 45% отстъпка към крайния потребител аз не съм видяла.

# 417
  • Резерват "Северозапад"
От любопитство  проверих и нашата резервация как се движи към момента - еми има огромно повишение на цената. Ноември на "черен петък" резервирах Делфин Палас за 8 дни, двама възрастни, собствен транспорт - 3310 лв. Сега цената за същите параметри е 5105лв.
За мен ранното записвене си е изгодно.

# 418
  • Пловдив
И аз от любопитство проверих нашата резервация. Ние сме от 22-ри септември в Нирвана Космополитън. Октомври месец резервирахме за двама възрастни,с автобус , стая супериор,цената беше 3 600 лв , сега е 4518лв.

Ами май си заслужава ранната резервация.

# 419
И аз съм на мнение, че в повечето случаи си заслужава! Ласт минет трябва да правиш компромиси в повечето случаи, каквото е останало. Към Гюрала бих добавила и веригата Селектум, те също дават високи цени на ранни, после свалят. Поне през последните 3 години го правят.

Общи условия

Активация на акаунт