На море в Турция - тема 84

• 61 362
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Зависи от колата. Имаме приятели, които са на газ и ходят и се връщат за 400лв, но ние не сме от тях. Не ходим с колата само заради "по-евтино", а защото обичаме да обикаляме докато пътуваме, а и така ни е по комфортно. Шофира само ММ, а той много обича. В предишен живот сигурно е бил тираджия Grinning

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 07:51 от viliiianka

# 481
  • София
Аз съм с малко странен въпрос. Някой знае ли, дали има круизни /или атракционни/ корабчета, които правят еднодневна екскурзия от Айвалък до Лесбос, или варианта е само с ферибот?

# 482
  • Пловдив
От Айвалък до Лесбос само фери.

# 483
  • София
Привет на всички! Нямам време да изчета всичко назад, но тъй като не намирам къде мога да напиша отзива за един хотел в Турция от тазгодишната ни "почивка", ще го напиша тук, за да го прочетат повечко хора. Пътувахме с "Емералд". Написах отзив на страницата, на която е офертатаза хотела, но... така и не я виждам публикувана. Сега писах и на друго място. Хотелът се казва Гардън бийч в Алания, Анталия.
Та ето впечатленията ми:
Хотелът не отговаря на представянето. Няма 3 бара, а само един, на който се предлагат доста ограничен брой напитки. Плажът не е пясъчен, а по-скоро чакълест, на влизане в морето е само камъчета, вътре във водата доста "скали" (огромни камъни). Още с пристигането (след почти цял ден пътуване със самолет и автобус) се оказа, че не могат да ни настанят. Предложиха апартамент (пътувахме 2 семейства заедно), в който да ни настанят 6-мата за вечерта. На другия ден ни преместиха в нормални по големина стаи, в които можеше да спим по 3-ма човека (както беше направена резервацията и извършено предварително цялото плащане). Стаите обаче бяха на партер и съответно нямаха тераси, т.е., сушахме дрехите си на пътеката, по която минаваха всички от хотела на път за ресторанта, рецепцията, влизане, излизане... на едни късички пръчки, които не събираха дори блуза, камо ли кърпа. Стаите бяха влажни, миришеха на застояло, непроветрено и мухъл, независимо от усилията ни. Персоналът, с изключение на 2-ма-3-ма човека ни беше ужасно сърдит, че сме там и почиваме. Шезлонгите и при басейна, и на плажа, не бяха съобразени с капацитета на хотела и не достигаха, запазваха се от рано сутринта и никой не следеше ползването им (имаше поставени бележки на 2 езика, че ако никой не ползва в продължение на час запазения шезлонг, кърпата се прибира и шезлонга се освобождава). Спално бельо не се смени нито веднъж за 7-дневен престой. Всички машини за кафе, сокове и вода се изключваха в определени часове или не се зареждаха достатъчно. Аниматорите - само едно момче и едно момиче от 7 човека имаха желание да се занимават с нещо. Ще спра до тук, но бих могла да пиша още.
Позитиви: Храната беше достатъчно и вкусна, почистваше се всеки ден.
НЕ препоръчвам този хотел.

# 484
"THE GARDEN BEACH HOTEL", Конакли, Алания... виждам, че е с нисък рейтинг и не много добри отзиви в интернет, от ниския клас...
А там, в Конакли плажа е отвратителен, били сме в Royal Garden Beach 2022 година... той поне беше с гугъл рейтинг 4.4, но беше средна работа...
Като гледам отзивите на повечето хора и си направя някаква статистика, тези със стаи за по 550-600 лева на вечер не се оплакват... То май стана 2 пъти по скъпо от България!
Е, за сега е 3 пъти по-хубаво, за след време... ще видим Simple Smile

# 485
sunyvel, на правилното място пишете.
Не знам дали за първи път посещавате Анталия за почивка, но бих посъветвала всеки: избирайте си хотел след като сте го проучили, след като сте прочели коментари, след като сте изгледали няколко клипа (руснаците имат клипове за всеки хотел). Преценете си плюсовете и минусите. Прегледах няколко клипа и всичко, което пишете се коментира.
В Анталия има хотели, и хотели и хотели. Всички си имат своите плюсове, минуси и цена. Вие избирате колко бихте платили, за конкретни плюсове или да спестите от някои минуси.
Когато за първи път реших да отида в Анталия, агенцията ми предложи няколко хотела (по-слабички), понеже щях да ходя за първи път. Само, че аз исках да отида в конкретен хотел, който предварително бях проучила и си го бях избрала от мнения, клипове и сравнения. И всичко беше ОК.
Даже моите хора вече ми се смеят, че като отида в хотела знам всеки ъгъл предварително и нямало да ми е интересно. Е, не е така.

# 486
  • София
sunyvel, на правилното място пишете.
Не знам дали за първи път посещавате Анталия за почивка, но бих посъветвала всеки: избирайте си хотел след като сте го проучили, след като сте прочели коментари, след като сте изгледали няколко клипа (руснаците имат клипове за всеки хотел). Преценете си плюсовете и минусите. Прегледах няколко клипа и всичко, което пишете се коментира.
В Анталия има хотели, и хотели и хотели. Всички си имат своите плюсове, минуси и цена. Вие избирате колко бихте платили, за конкретни плюсове или да спестите от някои минуси.
Когато за първи път реших да отида в Анталия, агенцията ми предложи няколко хотела (по-слабички), понеже щях да ходя за първи път. Само, че аз исках да отида в конкретен хотел, който предварително бях проучила и си го бях избрала от мнения, клипове и сравнения. И всичко беше ОК.
Даже моите хора вече ми се смеят, че като отида в хотела знам всеки ъгъл предварително и нямало да ми е интересно. Е, не е така.
Анталия за първи път, но Турция - не. Емералд са си доказана агенция, а и аз не съм прекалено претенциозна. Четохме, гледахме, но решихме, че някои хора са просто по-претенциозни. Наша грешка, че се доверихме, наистина, не обвинявам друг овен себе си, но се учудвам, че агенцията не взима под внимание лошите отзиви и продължава да предлага този хотел. Това е причината да пиша. Иначе Даниела, благодаря за споделения опит! Ще последвам съветите Ви за следващ път!

# 487
Хич не е по-евтино с кола.  Като сте само 2 - с кола е най-скъпо. Отвсякъде по-скъпо от самолет и автобус.  Ама - скъпо, не скъпо - и самолета и автобуса са обществен транспорт - (поне тези от агенциите, и редовните линии).  Със собствен транспорт тръгваш когато искаш, пристигаш когато искаш. С обществен - някой друг решава.

Естествено, че в личния ти автомобил ще ти е по-комфортно, viliiianka.  Виж, ако мъжа ти в предишния си живот беше пилот,  и в частния ви самолет щеше да ви е комфортно, вероятно. Blush  Но остави комфорта, по-важно е, че ще знаеш способностите на пилота.   Е, случихме на пилот, който изглеждаше като да не  знае какво прави - пуска задкрилки - прибира задкрилки - пуска задкрилки - прибира задкрилки -  снижи на 40 м - кажи-речи- пистата се видя - и по някаква причина или не можеше или не искаше да кацне и хич не беше проблема в разрешително за кацане в тоя случай.   
Не ми се ще да си спомням.
Та, който си има колица - да се я кара и хич да не разчита на никой.

Зависи от колата. Имаме приятели, които са на газ и ходит и се връщат за 400лв, но ние не сме от тях. Не ходим с колата заради "по-евтино", а защото обичаме да обикаляме до като пътуваме, а и така ни е по комфорто. Шофира само ММ, а той много обича. В предишен живот сигурно е бил тираджия Grinning
Едва ли.  В момента е голяма лудница по тези фериботи.  Фериботите са малки - събират по 8 автомобила.  Не се хващайте да се качите, защото местата за връщане също са проблемни.  Има голям наплив към гръцките острови.   
Аз съм с малко странен въпрос. Някой знае ли, дали има круизни /или атракционни/ корабчета, които правят еднодневна екскурзия от Айвалък до Лесбос, или варианта е само с ферибот?
:

Много неприятно.  Обаче си давам сметка колко полезна е тази тема  -  точни съвети многократно са давани и вероятно много хора са избегнали лош избор.
Но, от Анталия, според мен не се отказвайте.  Вие просто, все още, не сте видели най-доброто от Анталия. 
Ако искате, върнете назад в темите - има съвети как да се самоорганизирате. Ако пък ползвате агенция, ама вие нали не сте казали в агенцията, че не сте претенциозна? 
Анталия за първи път, но Турция - не. Емералд са си доказана агенция, а и аз не съм прекалено претенциозна. Четохме, гледахме, но  решихме, че някои хора са просто по-претенциозни. Наша грешка, че се доверихме, наистина, не обвинявам друг овен себе си, но се учудвам, че агенцията не взима под внимание лошите отзиви и продължава да предлага този хотел. Това е причината да пиша. Иначе Даниела, благодаря за споделения опит! Ще последвам съветите Ви за следващ път!

# 488
Здравейте.
Предстои ни да почиваме в Papillon Ayscha, Belek с две малки деца, едното е бебе. Ще пътуваме със самолет. Хотела ни го препоръчаха познати като добър и удобен за деца. В момента захранвам бебето и съм малко притеснена за изхранването му там. Доколкото прочетох в сайта на хотела имат “бебешки бар” с пюрета, варени зеленчуци и плодове, меса и всичко необходимо за направата на едно бебешко пюре. Дали някой е бил скоро в този хотел и може да потвърди това?
Също искаме да си резервираме личен трансфер от летището до хотела и обратно. От агенцията ни предлагат оферта за 500лв. Нормална ли е тази цена за двама възрастни, бебе и дете на 4г. ? Като съм чела назад в темите, сякаш имам спомен за по-малко, но предвид, че вече цените са двойни..
В началото на сезона имаше оплаквания по групите за големи закъснения на полетите. Напоследък не съм попадала на информация. Някой летял скоро, дали все още има проблеми?
Леко съм се напрегнала, а има още месец до “почивката” 😅

# 489
  • Варна
Отворете си сайта на Анталийското летище, но и това няма да помогне. 5 полета са във времето си и на 6тия - 20 часа закъснение. Няма как да знаете вашият кой е. Имаше и промени отново в средата на сезона както минали години. На летище Анталия лудницата си е до края на октомври. В България в момента не са най-желаните месеци за Турция, но септемврийските ежедневне полети отдавна са пълни.

За частен трансфер можете и сами да се организирате. Проверете за цена в няколко фирми. 500лв за Белек не е малко.

Цената с автомобил-не бих казала, че е по-евтино от друг транспорт. На юнската ни програма излизаше 1000лв самолетния транспорт за 3мата. Това на ранни. После вече нещата бяха други. Ами и с колата ни е почти толкова. Не е само гориво. Има магистрални такси, спирания по пътя. С кола, самолет или автобус не е само финансово, а лични предпочитания и идея на пътуването. Доста хора се притесняват с автомобил, но и все повече пътуващи за пръв път минават пътя без нощувка. Просто в Турция шофирането няма общо с България и особено, ако разполагаш с автомобил с асистънси за шофиране става още по-лесно.

Понеже не е писано тук - от 2 дни има увеличение на таксите в Турция. На който му предстои път може да си ги провери. ~40% писаха, че е. При нас е  точно толкова. От 460 на 640лири стана таксата в посока.

# 490
Понеже не е писано тук - от 2 дни има увеличение на таксите в Турция. На който му предстои път може да си ги провери. ~40% писаха, че е. При нас е  точно толкова. От 460 на 640лири стана таксата в посока.

Вярно пак са вдигнали таксите от 16.08.  Само по магистрала от Одрин до Айдън през третия мост над Босфора после през Османгази моста над Измитския и  Измир  цената е станала 1500 лири. Беше около 1000.

# 491
  • Германия
Вчера се прибрахме от Дидим през Чанаккале, без почивка по пътя. На моста платихме 680 лири на връщане, на отиване 475 май. На Лесово чакахме час и половина на влизане в България.
За пътищата какво да кажа, 10 часа от Дидим до границата не ги усещаш, навсякъде чисти тоалетни, достатъчно места за отдих и хапване. И влизаш в България, към Елхово вече няма маркировка 😄

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 15:56 от foley

# 492
Prinx така ме разсмя Grinning Да, за съжаление не е бил пилот в предишен живот, но иска синът ни да стане такъв, ама той е още малък да каже ще го послуша ли.
Имам страх от летене, нищо че през последата година се наложи да се кача 10 пъти на самолет. В твоя случай допускам, че е имало някакъв проблем със самолета и е правел проба-грешка с тези действия.

# 493
  • Варна
под името Анталия се коментира доста голяма зона от Текирова до Алания с десетки курорти и хиляди хотели със сигурност с по голям капацитет от цяла България и поне колкото егейското крайбрежие. Там туристите са милиони всяко лято за 5те месеца активен сезон -  били сме и края на април и средата на октомври и съответно с милиони и доволни и недоволни и съответните отзиви и мнения и най простия отговор е  - ИДЕТЕ И ВИЖТЕ И ПРЕЖИВЕЙТЕ - милиони хора ходят всяка година , сигурно и вие ще намерите нещичко за вас Simple Smile

# 494
500лв за трансфер до Белек е безумно.
Ние ще пътуваме 4 възрастни + 2 деца(едното бебе) във ван Мерцедес Вито 2023г. за 51Е до Сиде.
Влезте в геттрансфер и задайте начална и крайна точка, брой пътуващи и си изберете от предложенията.
Не знам дали помните, но аз от няколко месеца имам сага с добавянето на бебето към резервацията на самолетни билети с Пегасус. До ден днешен, след поне 7 разговора с custom services и поне няколко мейла написани към формата им аз все още решение на проблема нямам.
За да добавят бебето трябва по телефона да им продиктувам данните на детето, след което те ме прехвърлят към автоматична гласова система, където да въведа данни да дебитна карта и да платя таксата и всеки път не става и не става. Въвеждала съм грешен или непълен код на картата.
Пробвах с 4 различни карти, пробвах от друг телефон  - е не става.
Последния ми разговор с тях е от 8 август, където вече явно момичето по телефона разбра, че наистина не се получава и уж ми описа случая и го прати някъде си, от където трябваше да получа отговор до 96ч.
Отговорът, който получих беше следния - моля пратете скрийншот на грешката, която получавате, от какво устройство я получавате и браузъра, който ползвате.
Пълен смях. Бясна съм.
Написах им 2 гневни мейла, че са на път да провалят почивката на 7 човека, още ни вест ни кост.
Понеже ще летим от София нямало как да добавят бебето на летището преди полета.
Сега единственото, което мисля да правя е да хвана нощния автобус до Истанбул да ида до Сабиха Г. да си направя каквото искам и на обяд да пътувам обратно.
Просто съм изключително бясна и разочарована.
Не знам да продължа ли да ги натискам, да търся ли някаква компенсация за причинено неудобство, просто не знам.
След 1 месец ни е точно почивката.

Общи условия

Активация на акаунт