На море в Турция - тема 84

• 61 231
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Airalo е префектен, но трябва правилно да сте си направили настойките, еСим картата се инсталира автоматично, но първия път на мен ми се наложи да въведа ръчно APN беше ,ако не се лъжа, трябваше да напиша на това място globaldata и после тръгна, за първи път в Истанбул го ползвах. После като бяхме нa почивка в Анталия пак всичко беше супер, но се изненадах със сметка 140 лв допълнително от мобилни даннни, като разнищих каква е причината, се оказа,че е трябвало да махна една отметка на бутон, който забранява да превключва мобилни данни от еСим към мобилния оператор ( пътувахме с кола до Алания и единия пътник работеше онлайн и му трябваше нет, аз му пусках уж от моите и където е нямало обхват си е вземал от Йетел). Но вече мисля ,че ми е ясен и не бих го сменила, финансово е ок, ползвах го в Тунис и Египет, всичко си беше точно. Може, който го ползва да дава код за 3 долара отстъпка, ако ще го инсталирате и ползате за първи път. И даващия и приемащия получават 3 долара бонус. Аз с такива кодове си изкарах 3 почивки - безплатно ми дойде нета, така че има и малки тарикатлъци.
С една дума препоръчвам нета от Airalo!

# 541
  • Някъде в Европа...
Аз, благодарение на Роже, също съм от тези, използвали е-сим 2 пъти в Турция. Първият път, на почивката в Алания и по време на целия път, беше Airalo. Нямах никакви пб със стартирането. Разчитах единствено на инструкциите на Роже, които беше публикувал тук. За Истанбул - съвсем случайно открих приложението BNE e-sim и закупих техен пакет (за 10 GB е над 2 пъти по-евтино, а с код е за 2 лв 🤣). Стартирах го в хотела в Истанбул, след като ми свърши Airalo (имах останал малко над 1 GB), също ползва мрежата на Тюрк Телеком. Не съм имала проблеми, а дори и не следвах инструкции, само се водех от това какво ми иска приложението да направя (съответно и не помня). Сега, за октомврийската почивка в Алания, също ще си закупя пакет от BNE e-sim. Отбелязвам, че при тях периодът (ако изберете с 30 дн. валидност), започва да тече от дата на покупка....

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 07:48 от AIR

# 542
  • Basel
Здравейте, планувам почивка през първата половина на октомври и се колебая между два хотела, Делфин Империал и Титаник Мариан. А ако може да ми препоръчате и някой по-добър ще съм много благодарна. Държа да е на първа линия, плажът  да е пясъчен и ако може да не се ходи 20мин. до плажа. За първи път ще сме в Турция, така че всичко което кажете ще ми е от полза.

# 543
  • София
Здравейте, планувам почивка през първата половина на октомври и се колебая между два хотела, Делфин Империал и Титаник Мариан. А ако може да ми препоръчате и някой по-добър ще съм много благодарна. Държа да е на първа линия, плажът  да е пясъчен и ако може да не се ходи 20мин. до плажа. За първи път ще сме в Турция, така че всичко което кажете ще ми е от полза.

Аз за хотелите нищо не мога да кажа, само това, че няма хотел дори на 500 м от плажа да е и да няма превоз на 15-20 до 30 мин до плажа. Имаше дори един тризвезден в Кушадасъ, забравих му името дето до миналата година возеха с трактор, ама вече се замогнаха и сега са с бусче.

# 544
Здравейте, още сме в чуденка къде да почиваме на есен, октомври -Египет или Турция. Миналата есен бяхме вече в Хургада и половината от компанията настояват сега да се насочим към Турция. Били сме в Кемер, района на Сиде -Вон Ризорт, и Литоре - Окурджалар. Сега събирам предложения за хотел с добра храна и база, пързалки, но това не е водещо. С деца сме, едно от които е на 12г. Евентуално ако може да се ползва някаква отстъпка. Знам, че изборът е малък относно последния критерий. Мисля си пак за района на Сиде. Алания ми се струва много далече. Благодаря предварително.

# 545
От първи септември сме в Аквафентъзи в Кушадасъ.
Не сме почивали в този курорт никога.
Ако някой има скорошни впечатления и иска да ги сподели, може да се включи.

# 546
От първи септември сме в Аквафентъзи в Кушадасъ.
Не сме почивали в този курорт никога.
Ако някой има скорошни впечатления и иска да ги сподели, може да се включи.
Дано не се разочаровате,защото ако не са си сменили политиката и концепцията ще е пълен дизастър Cry

# 547
За този Египет, гледах пак едни ексклузивни оферти на Турс клуб, заливат ме по вайбъра... супер цени за нивото на 5* комплекси край морето Червено, дето миналата година там един го изяде една акула пред очите на годеницата му, край брега... в Шарм ел-Шейх... до края на деня тези оферти бяха разпродадени... какво до края, за 2-3 часа...
Добрееее... викам си, я да разгледам в гугъл и изобщо... ми то голяма депресия там в тоя район бе! Само прахоляк, бледи скали, тук таме пясък и всичкото пустиня във всичките смисЪли на думата!
И така на километри наоколо, пустош, нищооооо... То и комплексите не са много зелени, с едни ниски рахитични палми... ама както и да е... все едно и на луната да е, все тая, трябва да се радваш само на комплекса, наблизо, че и надалеч - нищо!
Абе, щом им харесва на хората - да одЯт Simple Smile

Аз току що си канселирах едната резервация в Олудениз Sad Хотел Мери Ол Инклузив... в Синята лагуна.
Сменен собственик, а от известно време негативни коментари валят изобилно... по 2-3 на ден и то свързани с лоша хигиена и храна... рейтинга в гугъл и букинг пред очите ми намаля... смятай Simple Smile

Буукнах си за тези 3 дена на това място едно хотелче на 200 метра от централния плаж с прекрасни отзиви... но само спане... и закуска. Тва ол инклузива при определени средни категории на хотели си е жива набутвация Simple Smile И ся с останалите около хиляда лева няма да ми стигнат за храна 3 дена ли? Хе хееееее....

И да... сметнато за целия ми бъдещ престой от 9 дена за 4 човека, цената за нощувка ми се пада по 55 лева на калпак Wink

# 548
  • Beyond the Frontiers
Ааа, не така за Египет...Нито тази история, нито това море го има другаде...
Има си чудесни хотели.
И да Абакс имаха няколко пъти промо оферти с мнооого добри цени.

# 549
  • София
Здравейте, планувам почивка през първата половина на октомври и се колебая между два хотела, Делфин Империал и Титаник Мариан. А ако може да ми препоръчате и някой по-добър ще съм много благодарна. Държа да е на първа линия, плажът  да е пясъчен и ако може да не се ходи 20мин. до плажа. За първи път ще сме в Турция, така че всичко което кажете ще ми е от полза.

Преди две години бях в Делфин Империъл. Плажът определено не е силната му страна. На брега е пясък, в морето е едър пясък и чакъл. Водата изглежда мътна и бързо става дълбоко.

# 550
  • Пловдив
Nasy, и в турските курорти ако се разходиш извън хотелите не е рай.Особенно в Лара и Белек.Навсякъде треволяци,боклуци и прах.А там са най скъпите хотели.За това 7 дни се закотвям в хотела и не мърдам да не си развалям почивката.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 21:54 от slavei4e

# 551
Nasy, и в турските курорти ако се разходиш извън хотелите не е рай.Особенно в Лара и Белек.Навсякъде треволяци,боклуци и прах.А там са най скъпите хотели.За това 7 дни се закотвям в хотела и не мърдам да не си развалям почивката.

Две години ходя на ол инклузив до Алания, като почти всеки ден излизахме до града и околността и не съм видял и 1/3 от интересните неща...
Тази година планирам 10 дена в Турция, само нощувки, в графика са ми поне 4 емблематични плажа с техните природни забележителности, един страхотен връх, Бабадаг, както и още няколко места в Алания... и пак няма да достигна и малка част от това, което бих желал да видя и усетя. Дай Боже живот и възможности за още много години ...

# 552
  • Basel
Аз продължавам с въпросите, почивал ли е някой в хотел Добедан( Алва Дона в Белек), какви са впечетленията? Другият хотел който ме интересува е Конкорд Делукс в Лара. Ако имате впечетления моля да споделите🌺

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 14:28 от Margito

# 553
Ние сме почивали в Конкорд-а преди 3 или 4 г. Всичко беше наред - чистота, храна, вносен алкохол, плажът, за морето - мисля че беше нормален захода и дъното. Май бързо се заемаха шезлонгите на плажа и ММ ходеше по-рано за места. За басейни - не знам, ние ходим само на плаж. Това, което не ми хареса и не повтаряме - ресторанта има открита площ с маси, но е с подвижен покрив - отварят, затварят и поради тази причина не се пуши и вечерята ми беше малко като на "стол". Не знам дали е променена концепцията, но надали, покривът е по-масивна конструкция, а да отпадне забраната за пушене е малко вероятно. Другото хубаво е, че наблизо има доста магазини, т.е. след вечерята може да се поразходиш.

# 554
Ще споделя нещо важно, което хората с опит сигурно го знаят, но масово предполагам, че са под риск.

Хора, не гледайте оценката в Гугъл като мярка за вашия избор, дори тази оценка да е паралелно с Букинг и Трип-а.
Ще дам реален пример, че 4.4 не е равно на 4.4 Simple Smile

Накратко... нашата почивка е съчетана от 3 места за настаняване - Шериндже, Олудениз и Алания...
Проблемен беше Олудениз, защото хубавите места за настаняване основно разчитат на Уау гледка и местоположение, но дърпат яко надолу като качество.
Започвам с хотел Мери Ол инклузив с оценка 4.6 в гугъл. Резервация отрано и лягане на меката кълка на спокойствието, че всичко е уредено.
Докато от 2 седмици насам не ме загложди едно птиченце да поверя отзивите, щото оценката си стоеше висока. И хоп - един отзив /филтрирам по време, не по уместност/ с оплакване в банята, миризми, чистота...
Викам си - случва се, не може без изключения... и след 2-3 дена я да видя пак? 2-3 хубави и 2-3 лоши... хм, странно... и от седмица насам следя ВСЕКИ ден. До ден днешен вече отзивите са само лоши, без един добър, освен някой спорадичен... пред "очите ми" рейтинга падна на 4.4. в Гугъл и на 7.7 в Букинг.
Разбира се канселирах... и избрах друг хотел, само настаняване, на хубаво място, но забележете - пак с рейтинг 4.4, но Букинга е над 9 Simple Smile
Какво е интересното. От висока оценка и качествен сервиз, хотел Мери си сменя собственика 2-3 месеца назад и всичко тръгва надолу! Но поради обема на коментарите, оценката е инертна.
Другия хотел има малко на брой оценки и там числото се влияе много по-силно от типа на оценката, но забележете, от ДВЕ години насам няма лоша оценка... писано е на рядко, защото като си доволен много често забравяш да оставиш оценка...
Но се оказва, че второто 4.4 е много по-добро от първото 4.4 Simple Smile

Не си спомням къде, Букинг или Гугъл писаха, че планират промяна в оценяването с различна тежест на всяка оценка, експериментално е само в 2-3 страни.
Така че, не гледайте САМО оценката, четете отзиви, като не забравяте да ги сортирате по време Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт