На море в Турция - тема 84

• 61 243
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
От първи септември сме в Аквафентъзи в Кушадасъ.
Не сме почивали в този курорт никога.
Ако някой има скорошни впечатления и иска да ги сподели, може да се включи.
Не искам да съм крайно негативна НО миналата година се нагледахме на клипчета,как на обяд ресторанта не работи а храната се изнася на един от басейните. Крайно орязано изглеждаше, имаха и проблеми с чистотата и отношението. Много ,много са свалили нивото...мисля,че сте ударили греда и то не малка. Не искам да ви скапвам настройката но положението не е добро
Преди години Аквата беше забележителен хотел, преди да го разделят (или каквото там направиха) ние сме прекарвали страхотна почивка там. Но положението беше много различно, иначе в Кушадасъ в края на септември е леко хладно вечер но става за разходки (то там където сте няма как разходка около хотела де) в града можете да слезете до Пристанището,има пазар (мисля в сряда беше, но може и да греша) долу на крепостта можете много хубави снимки да си направите

# 556
  • Sofia
Винаги, когато проучвам хотели селектирам отзивите по време, какво е било преди две, три и повече години, не ме вълнува. И като сме на тази тема, скептична съм към отзивите на немските туристи, за тях има ли бира всичко е шест. Най-обичам да чета отзивите на руснаците, хем са много претенциозни, хем са изключително подробни.

# 557
Хора, не гледайте оценката в Гугъл като мярка за вашия избор, дори тази оценка да е паралелно с Букинг и Трип-а.

Аз затова следя само най-скорошните отзиви.

# 558
  • Берлин
Аз следя основно немски отзиви и е точно така. Кухнята тук е много зле и турската им идва прекалено пикантна,а сладкишите твърде сиропирани. Като няма картофи,зеле и любимите им аспержи, немците мрънкат. И все им е не съвсем топла храната. Та, отзивите им са абсолютно подвеждащи. И за алкохола така-щом има бира и вино, някакъв изобщо-всичко е точно. За хигиената също суперлативи,ама не се славят като чистници. Оплюх ги хорицата, ама това е положението, с тях живея години. Та обобщено-немските отзиви са гола вода.

# 559
  • Beyond the Frontiers
Ами хубаво и да си признаем: българските туристи са едни от най-капризните.
В момента особено както отново се пътува масово, ама много масово...

Работила съм 7-8 години само с немски туристи. Имат си и те особеностите. Ама български туристи ми пратиха архитектурен план на хотел с точно посочено, в коя стая иска да бъде.

# 560
Здравейте отново, искам да попитам за La Blanche island Bodrum. Прочетох на първа страница мнения за хотела от 2022 и 2023. Ако някой се включи с мнение от тази година, ще съм благодарна.  Като цяло впечатлението ми  от отзивите е, че хотелът си заслужава.. Другият ми въпрос е средата на октомври прекалено късно ли е за почивка там.Наясно съм, че времето е променливо и всяка година е различно.Четох коментари,  че следобедите духа доста и на плажа е неприятно. Долмуши до Бодрум вече няма, с такси ли се придвижват туристите до Бодрум? Благодаря предварително.

# 561
  • Basel
Здравейте, искам да попитам оставате ли бакшиш в стаята за почистването, на бара, и ако да в какъв размер е прието и в каква валута? Долари, евро или турски лири?

# 562
Здравейте, искам да попитам оставате ли бакшиш в стаята за почистването - да, на бара - да, и ако да в какъв размер е прието - колкото Ви отпусне джоба и в каква валута? Долари, евро или турски лири? -  тази година май уважават предимно  Е, но не отказват $. Не показват възторг на турски лири.

# 563
  • Някъде в Европа...
Винаги, когато проучвам хотели селектирам отзивите по време, какво е било преди две, три и повече години, не ме вълнува. И като сме на тази тема, скептична съм към отзивите на немските туристи, за тях има ли бира всичко е шест. Най-обичам да чета отзивите на руснаците, хем са много претенциозни, хем са изключително подробни.

Същата съм...отзиви отпреди 2022 г. не ги чета, то няма и смисъл по ковидното време да отразявам впечатленията. Доверявам се на мнението на руснаците, рускините най-вече - те са си доста претенциозни и всичко лошо им прави впечатление и го отчитат. Българите - обикновено пишат захаросани впечатления, да не би да се покажат, че са се прецакали за даден хотел, не ми е надеждна информацията, прочетена в български отзив...

# 564
  • София
Аз и на английските туристи на отзивите не вярвам напълно, защото масово тях ги интересува - английска закуска
- бира навсякъде и алкохол
- шумни занимания около басейните

И трите на мен не са ми приоритетни грам не ме вълнуват, даже обратното.

Според мен с годините човек се научава да отсява адекватните мнения и въобще местата, които му отговарят на изискванията за почивка. Същото и с отзивите във нашите фб групи- има хора без никаква база за сравнение или такива, които препоръчват ужасни места поради незнайни причини. Или трета категория, които винаги препоръчват “камелийте” 🤣

Ние се озовахме с ласт минит резервация за Белек за средата на септември и докато избирахме хотел буквално набързо, забелязах една тенденция. Всички хотели (5*, реномирани вериги, без най-луксозните, за тях не четох) имат занижаване на рейтинга за този сезон- привидно не си личи, но масово като сортираш хората сравняват услугата, която са получили 23г и 24г и говорят за орязването на услугите, понижаване в качеството и разнообразието или нужда от освежаване на базата. Инфлацията си казва тежко думата.
Ние за пореден път сме септември в същия хотел, като се върнем ще пиша има ли занижаване на качеството.

# 565
От първи септември сме в Аквафентъзи в Кушадасъ.
Не сме почивали в този курорт никога.
Ако някой има скорошни впечатления и иска да ги сподели, може да се включи.
Не искам да съм крайно негативна НО миналата година се нагледахме на клипчета,как на обяд ресторанта не работи а храната се изнася на един от басейните. Крайно орязано изглеждаше, имаха и проблеми с чистотата и отношението. Много ,много са свалили нивото...мисля,че сте ударили греда и то не малка. Не искам да ви скапвам настройката но положението не е добро
Това с изнесената храна си е концепция на хотела и се знае за това.
Миналата година мяхме в Корумар от 7 дни само веднъж на обяд влязохме в ресторанта, другите дни обядвахме отвън до басейна. Така, че е въпрос на нагласа.
Познати миналата година почиваха там и останаха доволни. То зависи много и човек с какви очаквания тръгва.
Ако си платил 2000лв, а имаш очаквани като за хотел от 5000лв., несъмнено ще се разочароваш.
Ние примерно го избрахме тази година главно заради аквапарка и добрата цена на ранни записвания.
Не знам дали само на мен ми прави впечатление, но тази година навсякъде оценките са занижени спрямо предходни години. Не визирам само Турция. Тази година имахме досег с няколко европейски дистинации и определено хората са станали доста по мрънкащи. Това което забелязвам аз е, че едно негативно нещо да има се акцентира на него, на фона на 10 положителни.

# 566
  • София
Качеството на услугата в поне 80% от случаите с всяка изминала година пада, но за сметка на това цената се вдига. Аз верно, че не ходя от много време в Турция, но досега не съм срещал хотел, който тая година да е бил на едни пари, догодина да е по-малко. Преди не знам как е било, но не мисля че е имало падане на цените.

# 567
Аз се надявам качеството на обслужване в ресторантите извън комплексите да не падне, за разлика от цените...
Ако се задържи да е под 100 лева за двама /салатки, основно, десерт/ ще съм доволен. Така приравнено стая/ден ще ми е до 200 лева...

# 568
  • София
 Ама български туристи ми пратиха архитектурен план на хотел с точно посочено, в коя стая иска да бъде.
Това е епично!
п.п. Аз не гледам оценките като числа, а чета за последните две години коментарите.

# 569
Здравейте! Вчера питах агентката за Застраховка Отказ от пътуване. Каза ми, че може да се направи само в рамките на първите 7 дни от даването на капарото, а докато преглеждах темата реших, че е добре да си направя за всеки случай. Дали ме е заблудила? Моля за мнение и съвет. Отпътуваме на края на септември

Общи условия

Активация на акаунт