Имаме планирана почивка от 2 до 10 май. Първоначално смятахме да прекараме 6 нощувки в Истанбул, но вече сме били там два пъти. Този път приятелят ми предложи да отидем в Анталия, затова обмисляме тази възможност.
Имам няколко въпроса. Дали през май морето е достатъчно топло за къпане? Освен това се чудим между Алания и Анталия – кой от двата града предлага повече забележителности, места за разходки, магазини и други интересни места? Бихме искали да съчетаем почивката с разглеждане на забележителности и нови места
Основното ми притеснение е свързано с пътуването. Ще пътуваме с автобус, а разстоянието до Анталия е доста голямо. Досега винаги сама съм организирала екскурзиите си чрез Booking и този път не е изключение. Планът ни е да тръгнем от Пловдив с автобуса за Измир в 15:30 и да пристигнем там рано сутринта – около 6:00-7:00. След това ни очакват още 400-500 км до Анталия, което означава, че ще пристигнем по обяд, а първият ден вероятно ще бъде загубен заради умората от пътуването.
Приятелят ми има шофьорска книжка, но не желая да шофира такова разстояние, тъй като е нов шофьор и няма опит с дълги пътувания. Така че този път ще трябва да приеме моя каприз. Реално ще имаме на разположение 5 нощувки.
Лично аз клоня към Анталия вместо Алания, но съм отворена за съвети.