Кой вид Нурофен е най-силен за менструални болки?

• 1 451
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте, дами!
Имам много болезнена менструация. Ползвам Нурофен Фемина Форте 512 mg, на моменти ми помага, но установих, че на по-силна болка не действа.
Бихте ли ме посъветвали за друг вид Нурофен, който е по-силен от този, който пия?
Благодаря ви предварително!

# 1
Нурофен Полфа 200мг ползвам единствено.
Никога не ми се е налагало да пия повече мг, а има моменти съм повръщала от болка...
И Спазмалгон понякога (ако нямам Нурофен).

# 2
  • Melmak
Оклис.
Съдържа ибупрофен (активната съставка в нурофен) плюс аргинин, който спомага бързо да се усвои. Има от 600 mg и е без рецепта. Наистина е ефективно.

# 3
Нимезил прахчета имат по-добър ефект при силни менструални болки, отколкото Нурофен.

# 4
2 бр Кафетин менструал е моето спасение.След раждането цикъла ми стана ужасно болезнен, противно на всеобщото "след раждането, даже не разбирам кога ми е дошло" .

# 5
Да е толкова болезнена менструацията не е добре. Не искате ли да се опитаме да помогнем с добавки.
Като начало може да почетете и да изберете клиничен нутриционист.
Ако не можете да си позволите консултация и прегледи може да пробваме да измислим нещо.
Като начало е важно да приемате добра форма магнезии /може и цитрат/, но моля да го купите от фитнес магазин - възможно най-висок клас. В аптеките е предимно талк и е с билки. Пробвайте една добра доза за месец и да видим после как е цикъла - намаляла ли е болката.

# 6
  • Melmak
Нимезил и аулин са лекарства с рецепта. Не препоръчвам, защото са вредни. Особено за менструални болки, които явно са ежемесечно.

# 7
Нимезил и аулин са лекарства с рецепта. Не препоръчвам, защото са вредни. Особено за менструални болки, които явно са ежемесечно.

Нимезил и Аулин са противовъзпалителни средства и противно на популярното "много са вредни", всъщност са едни от най-пречистените лекарствени средства за болка и възпаление. С много по-малко странични ефекти дори от един обикновен Аналгин или Парацетамол. И Ибупрофен също.
Няколко дози от прахчетата винаги могат да се закупят от аптека и не ви е необходима рецепта от лекар за няколко дози.
Не се препоръчва дълготраен прием, но примерно доза или две в месеца е с много по-добър ефект, отколкото примерно 5 дни на Нурофен или Спазмалгон, в който има Аналгин.
Преди да ги пишете тези неща, проверявайте. Чели ли сте листовката на Парацетамол например - ще се ужасите.

пп. Правилно е да се търси причината за болката и да се лекува. Но на първо време, докато се стигне до причината нестероидни противовъзпалителни като Нимезил са подходящи.

# 8
  • Melmak
Листовките всеки може да си ги прочете.

Не знам защо ме изкарвате, че не съм информирана. Ибупрофенът е лекарство без рецепта и това не е случайно.

В много аптеки нимезил и аулин не се дават без рецепта, защото така трябва. А това, че някъде правят оглушки по аптеките е друг въпрос.

Иначе и аз съм съгласна, че трябва да се търси причина за болката.

# 9

Нимезил и Аулин са противовъзпалителни средства и противно на популярното "много са вредни", всъщност са едни от най-пречистените лекарствени средства за болка и възпаление. С много по-малко странични ефекти дори от един обикновен Аналгин или Парацетамол. И Ибупрофен също.
Няколко дози от прахчетата винаги могат да се закупят от аптека и не ви е необходима рецепта от лекар за няколко дози.
Не се препоръчва дълготраен прием, но примерно доза или две в месеца е с много по-добър ефект, отколкото примерно 5 дни на Нурофен или Спазмалгон, в който има Аналгин.
Преди да ги пишете тези неща, проверявайте. Чели ли сте листовката на Парацетамол например - ще се ужасите.
Ами на Нимезил и Аулин листовките са същите. Не видях особено разлика.
Това са доста по-силни обезболяващи и щом за един цикъл трябва до тях да стига, представям си ако наистина й се наложи...

# 10
Благодаря много на всички за помощта!

# 11
  • В страната на мечтите.
Аз ползвам Диалгин на капки, защото също имам силни болки по време на М, но също имам и мигрена и винаги гледам да имам такива капки, които ми успокояват болките за 10 минути.

# 12
Аналгина /вие ползвате Диалгин/ не се ползва в много страни по света, заради страничните му ефекти. Доколкото знам Аналгин приемаме в България, Румъния, Китай, Русия, а в другите държави се изписва изключително рядко. Вредите му са повече от ползите.
Не го приемайте често!
Ето една статия, ако не бъде изтрита, че е линк - https://lekuva.net/140581/vreme-e-da-zabravite-za-tova-lekarstvo … ani-po-sveta.html

# 13
Здравейте бихте ли ми казали нещо ефикасно да пия за (М)..

# 14
  • Melmak
Оклис форте. Ибупрофен с аргинин, действа много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт