ЛОНДОН - 14

• 34 999
  • 724
  •   1
Отговори
# 690
Аз съм маркирала и трима ни последователно. Влизаме през предната врата един по един, а аз изчаквам на автомата и маркирам три пъти. Даже веднъж шофьорът ми махна да не маркирам за девойката, въпреки че си е видимо над 11 год.

# 691
Много тъп въпрос - чудя се дали да взимам изобщо кеш? Има ли смисъл, като навсякъде се плаща само с карта? Освен да взема някакви 100 паунда за всеки случай?

# 692
ми не взимай Simple Smile
аз като ходя ще взема, че си открих от старите банкноти и трябва да ги сменя там

# 693
Аз винаги нося малко или повече кеш, особено след като преди години внезапно се оказа, че дебитната ми карта в България не работи. Ходя с кеш, кредитна карта и две дебитни карти - като във вица за бабата с билетчето и картата за градския транспорт съм 😆

Синът ми отива след 3 седмици на курс в Итън - специално му направих дебитна карта, че да не се мъчи с пари в брой (и да мъчи околните), но ще му дам и малко кеш.

# 694
В лондонския транспорт — метро, автобуси, лодки, дори някои влакове — най-лесно се плаща с безконтактна карта или смартфон. Разликата със софийското метро е, че трябва да се чекирате и на излизане. С влаковете трябва да се внимава, защото невинаги има бариера и в бързината може да изпуснете автомата за чекиране при слизане. При автобусите, обаче, не е така — чекирате се само на влизане през първата врата до шофьора.

Едно удобство, което май го няма в София, е експресното плащане със смартфон. В Wallet приложението може да изберете коя карта да се използва за експресни плащания в градски транспорт и след това при чекиране не се налага да отключвате картата или телефона, дори не трябва да събуждате екрана — просто доближавате телефона до бариерата и готово. Ето инструкции как се активира функцията на iPhone, предполагам има подобна и за Андроид: https://support.apple.com/en-gb/105123

# 695
  • ВАРНА
Нашият опит от преди месец - бяхме с карти на ДСК и револют. Навсякъде плащахме с револют картите - и в транспорта, и в магазини. Никъде не дадоха засечка. В брой имах 100 паунда, които така си ги и върнах. С револют платихме дори и на каравана за фъстъци с карамел Simple Smile

# 696
Нашият опит от преди месец - бяхме с карти на ДСК и револют. Навсякъде плащахме с револют картите - и в транспорта, и в магазини. Никъде не дадоха засечка. В брой имах 100 паунда, които така си ги и върнах. С револют платихме дори и на каравана за фъстъци с карамел Simple Smile
В паундове ли плащахте с Революта? Май трябва да превалутирам някаква сума?

# 697
картите си превалутират сами в момента на покупката
иначе ако искате да играете с курса или да плащате в неработни дни (има малка такса  за превалутиране в неработни дни) може предварително

# 698
  • ВАРНА
Always_in_love, обикновено сутрин, преди да излезем от хотела, си превалутирах някаква сума в паунди за деня. Не знам дали е имало голям смисъл от това упражнение.

Ние бяхме в хотел между метростанциите Earl's Court и Gloucester Road. Спокойно място. Препоръчвам.

# 699
Върнахме се миналата неделя. Отидохме без един паунд в джоба, така се и върнахме. Абсолютно никъде не ни трябваха пари в брой.

# 700
  • София
Аз носех 500 паунда, но можех да мина и без тях. На много места може да се плаща само с карта. В брой ме помолиха да платя единствено на една будка на спирка, от която взех шише вода.
Иначе в брой можеше да се плаща в заведения и магазини, но пак може и с карта.

# 701
Винаги нося малко кеш, защото минавам през пазари. А на пазарите често ми казват, че мога да платя с карта само, ако сумата е над 5 паунда. Но една тарекла ягоди е 1,50 и малини 1,50 и някак не винаги ми е удобно да купя още нещо за да платя с карта.

# 702
  • София
Здравейте,
Август месец ни предстои пътуване и се опитвам се да организирам ходене до Лондон за 3-4 дни и до Манчестър за  2-3 дни като е задължително на 09.08. да сме в Манчестър.
От няколко дни оглеждам самолетни билети и вариантите са полет София - Манчестър (с прекачване) или полет София - Лондон и от там с влак / автобус до Манчестър. Съответно трябва да мислим и за връщането до София. Вариант с двупосочен билет отпада май?
Моля за съвет кой вариант е най-удобен за придвижването Лондон - Манчестър - влак или автобус и през кой сайт е най-добре да гледам за билети?  Проверих цените в www.thetrainline.com с влак излизат от 160£ на човек, което ми се стори много. Цените на автобусите са много по-ниски.  Вече почвам да се чудя дали не греша някъде или гледам на грешно място.  Според вас кой е най-удачният вариант да пътуваме - София - Лондон - Манчестър?
И още един въпрос - прочетох, че някои са ползвали вариант за организиране на пътуването през агенция - бихте ли ми препоръчали такава?

# 703
райън летят до Ливърпул и Манчестър, може да е по-евтино така.
иначе не знам какво гледате, точно на този сайт излизат по $12-22 в посока (гледайте стандарт клас, не фърст)

# 704
Разгледах влаковете от Лондон до Манчестър. Наистина има доста високи цени, но има и цени под 20паунда. Разликата е, че при вторите има смяна на влак в Crewe с около 30мин. престой. Влаковете без смяна пътуват 2,10-2,20ч. Времето, за тези със смяна, се удължава с 1,20ч.
С автобус цените наистина са доста по-ниски, а времето за придвижване е от 4,10 до 4,50ч. Просто трябва да прецените кой е най-удобният за пътуване вариант за вас.

Общи условия

Активация на акаунт