ЛОНДОН - 14

• 35 143
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
Бихте ли споделили впечатления за музеи или галерии извън основните, които се посещават? Визирам по-малките и не толкова популярни.

Също и дали имате информация за театри с постановки на поносими цени, може и извън Уест Енд? Или за каквото и да е културно събитие, което би било с отворен достъп или на невисока цена?

# 166
Бихте ли споделили впечатления за музеи или галерии извън основните, които се посещават? Визирам по-малките и не толкова популярни.

Също и дали имате информация за театри с постановки на поносими цени, може и извън Уест Енд? Или за каквото и да е културно събитие, което би било с отворен достъп или на невисока цена?

За всички постановки има билети на всякакви цени. Друг е въпросът какво се вижда от по-евтините места, но пък на плановете пише дали мястото е с ограничена видимост или не (поне когато аз съм купувала, е пишело). Майка ми беше много впечатлена от музея V & A. Аз и детето не сме го посещавали. На нас много ни хареса London Dungeons, атракция за артисти за историята на Лондон, но там се иска много добро владеене на английски.

Понеже бях писала по-рано в темата за  моите чуденки за Хари Потър студио, да споделя, че в крайна сметка взех билети от прекупвачите - поне е с организиран транспорт и автобусът спира много близо до хотела. Ще ходим и на два спектакъла - Horrible Christmas u A Sherlock Carol. Последното мисля да комбинирам с къщата на Шерлок, защото в училище синът ми в момента четат Шерлок Холмс. Иначе съм чувала, че мястото не си заслужавало. За три дни толкова + неизбежните магазини на М&М’s, Lego и Уотърстоунс. Ако успеем да разгледаме и някой коледен пазар, стига все още да има, защото ще сме от 27 до 30 декември, ще сме преизпълнили програмата.

# 167
Nedinka, благодаря. Мен точно ограничената видимост при по-евтините места ме притеснява и затова се чудех дали има по-маргинални театри, където да си купиш билет на достъпна цена за по-предно място.

Музеят "Виктория и Албърт" ми е в програмата, ще видя дали ще смогна с него. Доколкото знам е до Природонаучния музей, но двата в един ден май не e възможно да се съчетаят.

За студиото на Хари Потър съм чувала положителни неща, но все от фенове, така че не знам доколко са обективни. Дано да оправдае очакванията ви!

# 168
Nedinka, благодаря. Мен точно ограничената видимост при по-евтините места ме притеснява и затова се чудех дали има по-маргинални театри, където да си купиш билет на достъпна цена за по-предно място.

Музеят "Виктория и Албърт" ми е в програмата, ще видя дали ще смогна с него. Доколкото знам е до Природонаучния музей, но двата в един ден май не e възможно да се съчетаят.

За студиото на Хари Потър съм чувала положителни неща, но все от фенове, така че не знам доколко са обективни. Дано да оправдае очакванията ви!

За двете постановки, които ще гледаме, най-скъпите билети са около 50 лири, така че това е вариант за нещо по-достъпно. Залите също изглеждаха доста мини на план. Едната се намира до Бейкър стрийт, другата - на 20 минути с метрото от Пикадили съркъс. Така че погледнете нещо такова. Просто да не са най-известните - Фантомът, Матилда, Цар Лъв, Клетниците,…

Ако сте само възрастни, можете да съчетаете два музея в един ден, предполагам, но аз с 10-11-годишен притийн дори не съм се и опитвала. Докато майка ми беше във въпросния музей, ние бяхме в Научния.

Нямам никакви очаквания за Хари Потър. Изобщо не е моето, но синът ми прочете това лято книгите, после ходихме на една изложба, после строи замъка на лего и нещо много се вдъхнови по темата. Та това ще му бъде подаръкът от Двдо Коледа.

# 169
Студиото на Хари Потър на мен много ми хареса (само да споделя, че съм 50+ Simple Smile ). И книгите ми харесват и съм фен все пак Simple Smile , но и студиото ми беше интересно. Не е само за фенове, но и за хора, на които им е интересно да видят как се създават филми. Виждате сцената разположена по средата на зала (например килера на Хари под стълбата) и след като погледнете през обектива на фотоапарат, виждате килер под стълба в къща. Много е интересно. Има много ефекти от създаването на филма, които са интересни. Минава се през забранената гора, банка Гринготс, има един крив мост, по който като минавате и се снима с фотоапарат, изглежда като много дълъг. Иначе без фотоапарат не е толкова впечатляващ. А най-много ми хареса анимацията с един дракон. Изглеждаше като истински през обектива. Можете да видите тук - https://m.youtube.com/watch?v=_LL2FaOC3vE
Можете да се снимате в експрес Хогуортс или в летящата кола.
Определено за мен посещението на студиото си струваше. Имаме и спомен със снимки и клип на метла (заплащат се допълнително) и чаши от джинджифилова бира.
А за музеите - аз също съм впечатлена от Виктория и Албърт.
А за мюзикълите, мисля, че има сайт за Last minutes  билети, но не съм търсила. Всички мюзикъли, които съм гледала в Лондон са били много добри.

# 170
Само да вметна за феновете на ХП, че в Палас тъитър играят "Хари Потър и прокълнатото дете". За нашите дати обаче останалите билети са с фантастични цени, така че ще пропуснем и ще се задоволим със студиата. И аз търся някой по-бюджетен спектакъл/мюзикъл, но и тийнейджърката ми е малко по-голяма - на 14 год.

# 171
Мюзикълът Mamma Mia може да се намери на цени около 20 паунда. Мисля, че и на 14 годишна тийнейджърка ще допадне.

# 172
Само да вметна за феновете на ХП, че в Палас тъитър играят "Хари Потър и прокълнатото дете". За нашите дати обаче останалите билети са с фантастични цени, така че ще пропуснем и ще се задоволим със студиата. И аз търся някой по-бюджетен спектакъл/мюзикъл, но и тийнейджърката ми е малко по-голяма - на 14 год.

‘Хари Потър и прокълнатото дете’ го гледахме през април. Много ни хареса, но си беше доста дългичко. ‘Мама миа’ ми е в списъка, но за съжаление нямам съмишленици за него. И сама мога да отида, но с компания е по-добре.

Всички мюзикъли имат и по-евтини билети. Проблемът е какво се вижда от местата и доколко човек е склонен да прави компромис.

# 173
Как стои въпроса с тютюнопушенето в Лондон ? Има ли обособени места за пушене ? навън разбира се ?

# 174
Как стои въпроса с тютюнопушенето в Лондон ? Има ли обособени места за пушене ? навън разбира се ?
Не, не съм попадала на обособени места и не ми е правилно впечатление. Но аз съм непушач и не се оглеждам особенно.

# 175
Със сигурност има много места на открито, на които е забранено пушенето. Гледайте за табели. По улиците е забранено хвърляне на фасове. Не можете да пушите в колата ако там се вози дете. Друго не знам. Пуши се там, където местните пушат, често пред и около пъбове.

# 176
През 2018 г., когато живеех в Лондон глобяваха за хвърлен фас на улицата/тротоара. Не зная дали сега са се променили нещата, но го имайте в предвид.

# 177
Е ние не вървим с цигара в ръка , нито хвърляме фасове напред назад , имах в предвид ако сме на заведение  пред входа като в Бг има ли пепелници , или около тези обществените сгради , музеи такива до го нареча стоянки за пушещи .

# 178
Ами около музеите и зелените площи не бих пушила. Ако хвърлите фаса в кош, а ни в специален пепелник също би могло да е нарушение. Знам ли.

# 179
Преди няколко месеца бях в Лондон. Пушач съм. Пушех и вървейки по улиците, и в парковете. Никой не ми направи забележка. Носех си обаче преносим пепелник,купих го от Тему,но и в наши магазини се продава,нещо като мини портмоне.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 13:35 от rainbow9020

Общи условия

Активация на акаунт