ЛОНДОН - 14

• 35 176
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
За пушенето и аз да добавя-пуши се извън пъбовете,има си пепелници,на открито в парковете-чудесна идея за личен пепелник и накрая-не хвърляте фасове ,където ви падне.
Забелязах,че правилата за пушене стриктно се спазват в централните райони,в другите нещата са по хлабави,но си имайне едно на ум.
Приятно изкарване!

# 181
Хора, малко извън темата, но как се чекирате при летене с паспорт? При резервацията съм писала само двете имена, а в паспорта на малко име са името и бащиното име заедно и после фамилия.
Та проблем ли ще е? Ще мога ли само с две имена да се чекирам? Или трябва да са и трите?

# 182
Ако при резервацията искат име и фамилия, слагам тях, както е направено в случая. Няма причина да е проблем .

# 183
Ще може с две имена, те са най-важните. Почти винаги пътувам с паспорт и никога не са ми искали три имена.

# 184
Пиша ви от Лондон 😁
Ще разкажа после как е преминало при нас. При плащане на градски транспорт с дебитна карта имал ли е някой проблем да може само веднъж на ден да се пътува? Отидохме в една посока и на връщане плащане с картата не ставаше. Според служителя трябва да се свържем  с  банката. Имало такъвпроблем с дебитни карти. С кредитни не.

# 185
Не сме имали такъв проблем. Ползваме три дебитни карти (имаме кредитни, които са за “всеки случай”). Позвънете на банката Simple Smile
Приятно изкарване! 🕍

# 186
На мен ми се е случвало веднъж преди доста години. Тогава си купих Ойстер карта. С банката се свързах след като се прибрах. Оказа се, че от съображение за сигурност бяха блокирали безконтактните плащания в чужбина. Иначе на ПОС терминал плащах, но не безконтактно. От тогава не съм имала проблеми.

# 187
Сега в лесно, с клик от мобилното приложение може да се избере кои плащания и суми в какви размери да се ползват и по кои начини. Проверете си лимитите.

# 188
Здравейте, вчера се прибрах от Лондон. Пет дни пътуваме с дебитните карти с всякакъв транспорт (метро, автобус, влак, лодка) и нямахме никакъв проблем.
Меко казано съм зашеметена от този град. Студията на Хари Потър бяха страхотни, много интерактивни и забавни, не просто да обикаляш и да гледаш, а беше мислено за всичко.
Разгледахме района около Бъкингам и Уестминстър в супер слънчево време (късметлии). Отбихме се и до Гринуич на следващия ден, както и Бритиш мюзиъм, но там се отказахме на втория час, защото краката ни боляха много , а ни трябваха дни за да разгледаме всичко.
На третия ден бяхме в Тауър оф Лондон, страшно много ми хареса , имаше закачки за Хелоуин и смятам, че е перфектното място да понаучиш за историята на Англия.
Последният ни ден го оставихме за Оксфорд, ами там ми хареса дори повече от Лондон. Пак беше слънчево. Толкова приказна атмосфера, доприиска ми се пак да съм студентка (ама там!).
По-вкусна храна не съм яла никъде, а доста сме пътували. Където и да седнехме беше изключително вкусно. Посетихме и традиционни английски ресторанти и също така френски, испански, индийски, японски... Добре си хапнахме като цяло Joy
Последната вечер седнахме в един бар с жива музика, който беше направен все едно се връщаш един век назад. Дори и певицата беше така облечена. По-хубави коктейли не съм пила.  Общо взето на всякъде има добавена стойност, нещо което много ни липсва в България.
Скъпичко е за нашите стандарти, ама всичко си струва.

# 189
Последната вечер седнахме в един бар с жива музика, който беше направен все едно се връщаш един век назад. Дори и певицата беше така облечена. По-хубави коктейли не съм пила. 
Здравей, би ли споделила кой е този бар.

# 190
Последната вечер седнахме в един бар с жива музика, който беше направен все едно се връщаш един век назад. Дори и певицата беше така облечена. По-хубави коктейли не съм пила.
Здравей, би ли споделила кой е този бар.

Разбира се. Mr. Foggs Society of exploration

https://www.mr-foggs.com/society-of-exploration/?gad_source=1&gc … ohZ4aAkXSEALw_wcB

Слагам снимки само да придобиете представа за атмосферата. Певицата обаче май пее само в неделя.

Задължително резервация, ако решите да ходите.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 11:12 от Evcheto1

# 191
Сега в лесно, с клик от мобилното приложение може да се избере кои плащания и суми в какви размери да се ползват и по кои начини. Проверете си лимитите.
Изобщо няма такива опции. Може само дневен лимит да се промени, като той съвсем не е надвишен. С картата може да се плаща навсякъде, но в транспорта безконтактно и без пин мина само веднъж и след това не може. Допускам, че точно заради това са ограничили плащанията без пин.

# 192
Освен сумите, имах предвид начините за плащане. Но щом е минала веднъж, вероятно не е това причината.

# 193
Освен сумите, имах предвид начините за плащане. Но щом е минала веднъж, вероятно не е това причината.

При нашата банка няма такива опции.

# 194
Ние утре заминаваме. Не очаквам проблеми с картата, но за всеки случай се обадих на банката. Казаха, че не би трябвало да има каквито и да било проблеми с разплащане в чужбина, но "подадоха сигнал" към колегите си, че се очакват плащания в чужбина. Така ми стана по-спокойно, пък било то и ненужно обаждане.

Общи условия

Активация на акаунт