Медицински университет

• 3 324
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте. Може ли някой, който вече е кандидатствал в който и да е медицински университет в България да каже накратко какви знания се изискват?

# 1
Смисъл?

Изпитът за влизане в който и да е МУ университет, изисква подготовка по биология и химия.

# 2
Смисъл?

Изпитът за влизане в който и да е МУ университет, изисква подготовка по биология и химия.

Това ми е ясно. Имах предвид, ако някой може да каже темите по които се държи изпит. Особено по химия.

# 3
  • София
https://www.mu-varna.bg/BG/sbornici-mu-varna
Предполагам, че и другите имат подобни.

# 4
https://www.mu-varna.bg/BG/sbornici-mu-varna
Предполагам, че и другите имат подобни.
Благодаря!

# 5
Мога да говоря специално за МУ-Варна.

Изпита по биология включва 80 тестови въпроса (20- абв; 20- с няколко правилни отговора; 20-попълване на думи; 20- да/не) и 1 въпрос за разписване. Темите са общо 60 и за подготовка се използват двата сборника, които посочиха в друг коментар. Учебниците, от които се учи са обявени в конспекта, но който и да вземеш няма да сбъркаш.

По химия изпита включва 20 тестови въпроса с абв (10 органична и 10 неорганична). Ще имаш 1 задача, която може да бъде от ОХ или НХ, която трябва да разпишеш с пълни обяснения, определения, схеми и т.н След това имаш 2 отворени задачи (ако голямата задача е от НХ, то тези двете ще са от ОХ и обратното), където отново разписваш, но не се изисква толкова подробно, тъй като са по-кратки.
Отново има сборници за подготовка. Темите са общо 20.

Времето за работа на изпита е общо 4ч.

Всеки медицински си е със собствени критерии, сборници, конспекти и вид на изпит.

# 6
Аз не искам да звуча заядливо, но това е информация, която е буквално на един клик разстояние, а тук някой наготово трябва да ви я резюмира и поднесе.
Всичко има в сайтовете на университетите. Конспекти, учебници, помагала и прочее. Ако някой сериозно обмисля да учи там, ще е изчел всичко необходимо в секция ''кандидат-студентска кампания'' и ще търси учители, които да го подготвят, а те ще обяснят и всички специфики.

Преди години така направих. Прочетох всичко на сайтовете на университетите, намерих си учители и те ми дообясниха всичко останало.

# 7
  • Варненска клюкарка
Ако тази тема е продължение на предишната, сложете  линк към нея и номерирайте тази като тема 2. В заглавието може да уточните  Медицински университет - специалности Медицина, Дентална Медицина и Фармация, а отдолу под заглавието, че е тема за въпроси и отговори свързани с КСК, обучение и всичко свързано с медицинските университети в България. Би изглеждало по-определящо и подредено, а най-вече за да може информацията да се събира на едно място. Все още има време за редакция.

# 8
Аз не искам да звуча заядливо, но това е информация, която е буквално на един клик разстояние, а тук някой наготово трябва да ви я резюмира и поднесе.
Всичко има в сайтовете на университетите. Конспекти, учебници, помагала и прочее. Ако някой сериозно обмисля да учи там, ще е изчел всичко необходимо в секция ''кандидат-студентска кампания'' и ще търси учители, които да го подготвят, а те ще обяснят и всички специфики.

Преди години така направих. Прочетох всичко на сайтовете на университетите, намерих си учители и те ми дообясниха всичко останало.
В сайта на МУ София единствената информация, която има е за балообразуването, датите за КСК и къде и как да си подадеш документите. Конспекти, учебници и помагала няма, ако имаше нямаше да пиша тук.

# 9
МУ София имат сборници с тестове, издават в началото на всяка учебна година нови. Могат да се купят от центъра по Хигиена, ще ви помогнат много.

# 10

В сайта на МУ София единствената информация, която има е за балообразуването, датите за КСК и къде и как да си подадеш документите. Конспекти, учебници и помагала няма, ако имаше нямаше да пиша тук.
В сборника на МУ София има темите за кандидатстване, както и примерни задачи и тестове, които се падат на изпита. Сборника се купува от МУ София, но след 11.07 ще се продават доста помагала и сборници. Моя син кандидатства тази година, но подготовката му започна преди 2 години. Като цяло по биология си е чисто учене на изуст от учебниците посочени за подготовка, а по химия е зверско решаване и пререшаване на задачи по 5-6-7 пъти. Ако имате други въпроси пишете ще ви отговоря. Преди 2 години бяхме на Вашето място и знам какво е

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 16:56 от aneli003

# 11
И за МУ Пловдив има специални сборници.
По принцип кандидат студентите избират към кой университет ще се насочат основно, и почват да готвят предимно него.
Дъщеря ми е приета тази година, кандидатства само в Пловдив. Приеха е на първо класиране. Тя прецени, че няма да й стигнат силите да се готви за няколко университета.
Уроците са почти две години.

# 12
По принцип кандидат студентите избират към кой университет ще се насочат основно, и почват да готвят предимно него.
Дъщеря ми е приета тази година, кандидатства само в Пловдив. Приеха е на първо класиране. Тя прецени, че няма да й стигнат силите да се готви за няколко университета.

Може ли някой да ми каже за МУ София
дали  затворените тестови въпроси по химия са едно към едно от сборника за университета.

# 13
Тези сборници можем ли да си ги купим и от къде? Ходихте ли на уроци тия две години?

# 14
  • Пловдив
Тези сборници можем ли да си ги купим и от къде? Ходихте ли на уроци тия две години?
Може, от книжарницата на МУ Пловдив

Общи условия

Активация на акаунт