Предучилищна и начална педагогика в Русенски университет.

• 422
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте. В групата има ли някой завършил тази специалност в Русенския университет или ще се запише тази година?  На мен ми е доста далеч Русе и кандидатствам за задочна форма , няма как да съм на квартира за тези две или три седмици. Интересува ме всеки ден ли ще трябва да посещавам очните, от къде мога да си набавя учебния материал ако някоя съм пропуснала, има ли информация в сайта на университета и от къде се закупуват учебниците за подготовката ( от университета или някоя книжарница)? Всяка информация за задочно обучение ще ми е от полза. Предварително ви благодаря!

# 1
Преди в университетските общежития се настаняваха задочници за периода на очните занятия. Близо до Русенския университет има и нещо като хотел "Милениа", който приема студенти. Това също са варианти, ежедневно пътуване не е лесно дори за 2-3 седмици да е.

# 2
Благодаря ви за отговора! Пропуснах да спомена, че няма как да оставам да нощуват имам две малки деца ще трябва пътувам.

# 3
Нямаш ли по-близък вариант? Педагогики колкото щеш... От къде си?

# 4
Съдба, а вариант на общежитие тук с децата? Сигурно има и семейно. В района на университета има две детски градини, три ясли и три училища. В сградата на едното училище има и детска градина. Наоколо магазините често търсят работници, а и в университетите май се полагаше стипендия на майка с дете под 6 години, провери и това.

# 5
Ако няма да посещаваш поне 60 % от очните защо изобщо се записваш да учиш?

За да усвоиш професията на начален учител, трябва да имаш някаква отдаденост. Иска си да посещаваш важните часове като хоспитиране, практики и др. Не е въпроса само да я вземеш тая диплома, но и да имаш знания.

Освен това, тази професия става все по-конкурента и по-конкурента. Всеки втори има педагогика, с лопата да ги ринеш началните учителки, а знания няма.

# 6
От Врачанският край съм , но пропуснах изпита по говорни и комуникативни способности във филиала във Враца. За това искам да се запиша задочно в Русе за там имам шанс още тази година и следващата смятам да се преместя във Враца. За Враца трябва да изчакам още една година , а не искам да губя годината.

# 7
Ти ако не можеш да посещаваш, няма да вземеш заверки и няма да ти признаят годината. И ще трябва пак наново ...
Ти попита ли в университета дали има друг вариант за записване, въпреки пропуснатия изпит? След 2 класиране всички обявяват свободни места и попълват до началото на годината. И понеже Врачанския филиал, предполагам, пращи от наплив, не е изключено и без този изпит да те вземат.
Колко са ти големи децата?

# 8
Абсурд е от Враца / Врачанско да пътуваш ежедневно в течение на три седмици. Просто няма как. Да е София, Монтана - иди-дойди, но Русе? Пътувала ли си пътя поне веднъж? Не е час или два в посока дори с кола.
Съвет - ела, виж града, усети го. Разгледай университета и общежитията , проучи условията за редовно обучение на майки с деца под 6 години. Педагогическият факултет беше в друг квартал, но не е далеко, има и транспорт. Децата ще влязат на ясла / градина и ще ти е по-лесно. Виж какви облекчения има за майките с деца под 6. Пък ако решиш след една година пак ще се прехвърлиш във Врачанския.

# 9
Абсурд е от Враца / Врачанско да пътуваш ежедневно в течение на три седмици. Просто няма как. Да е София, Монтана - иди-дойди, но Русе? Пътувала ли си пътя поне веднъж? Не е час или два в посока дори с кола.
Съвет - ела, виж града, усети го. Разгледай университета и общежитията , проучи условията за редовно обучение на майки с деца под 6 години. Педагогическият факултет беше в друг квартал, но не е далеко, има и транспорт. Децата ще влязат на ясла / градина и ще ти е по-лесно. Виж какви облекчения има за майките с деца под 6. Пък ако решиш след една година пак ще се прехвърлиш във Врачанския.
  Няма как да се преместя в Русе . Съпругът ми тук работи и не е вариант цялото семейство да се преместим там .  Децата ми са по големи едното навърши 6 , другото ще прави 11 години.

# 10
Ти ако не можеш да посещаваш, няма да вземеш заверки и няма да ти признаят годината. И ще трябва пак наново ...
Ти попита ли в университета дали има друг вариант за записване, въпреки пропуснатия изпит? След 2 класиране всички обявяват свободни места и попълват до началото на годината. И понеже Врачанския филиал, предполагам, пращи от наплив, не е изключено и без този изпит да те вземат.
Колко са ти големи децата?
Попитах и ми казаха ми ,че без изпита не може да се запиша. Децата ми са на 6 и 11 години.

# 11
Достатъчно са големи да остават за известно време само с баща си или на помощ да идва и баба, но Вие ще се наложи да присъствате на очните занятия, както и да пътувате после за изпити, които могат да са буквално през 2-3 дена.

Общи условия

Активация на акаунт