Парогенератори - недостатъци

• 1 665
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!
В търсене съм на нова ютия и покрай това търсене се запознах с предимствата на парогенераторите. Силно впечатлена, харесах Tefal SV8151 и бях на косъм да го купя, когато започнах да търся и недостатъците на този тип начин на гладене. Първо, направи ми впечатление, че кабелът е много къс, а аз съм от хората, свикнали да гладят с кабел 2.5 метра. Другото най-смущаващо ми се стори, че докато гладя с парогенератор, трябва да натискам бутон през цялото време. Мисля, че това е доста изморително и изнервящо при повечко пране. Въпросът ми е към притежателите на парогенератори дали в действителност тези неща им създават проблеми. Има ли хора, които не са свикнали с парогенераторите и са се върнали към стандартните ютии? Притеснявам се да не сгреша като купя нещо, което може да ме разочарова.

# 1
Аз съм си свикнала с моя. Защо ти е такъв дълъг кабел? Реално кабелът е за парогенератора, а ти него не го мърдаш. За самия маркуч, по който идва парата си има една стойка за да не ти пречи.
Да, копчето се натиска. Малко е странно отначало, но се свиква. Това копче не го натискаш непрекъснати, а на всеки 2-3 търкания с ютията, то просто няма смисъл непрекъснато да е натиснато. Движейки ютията е пускайки пара от дреме на време е достатъчно.
Ползвам вече доста години точно Тефал. За мен недостатъците са: заема място, обемист и тежък е. Държа го в един килер, заедно с дъската. Ако нямаш подходящо място за съхранение не е като да прибереш ютията в шкафа.
Трябва стабилна и здрава дъска за гладене.
Ако искаш да изгладиш само 1 блуза примерно е трудоемка цялата работа.
Въпреки това аз съм си много доволна. На един път изглаждам всичкото пране и рядко оставям нещо за спонтанно гладене.
Ако не обичаш да гладиш, гладиш малко неща то и една хубава ютия с па̀ра ще ти свърши работа. За такива като мен, които гладят и кухненските кърпи си струва.
А, доста здрава се оказа и покритието на ютията е много добро. До сега съм залепвала само 1-2 пъти по моя вина и се изчисти без остатък и веднъж детето изтърва парогенератора, не очаквала да е толкова тежък. Счупи се едно малко парче пластмаса само, но продължава да работи.

# 2
Именно маркучът, по който идва парата ми се струва къс и мисля, че няма да имам размах върху дъската, ако гладя примерно дълги панталони. И тъй като използвам ютия главно за офис облекло се чудя дали парогенератора би се справил прецизно с ръбове на ризи?

# 3
Размахът според мен е достатъчен и по-скоро ограничението е от размера на масата. Нямам много дрехи с ръбове, но които имам се справя. Не съм гледала обаче показателите на харесания от теб. Различават се в количеството пара и налягането, с което я изпускат.

# 4
Късно се включвам по темата. Възможно е вече да сте направили избор. Аз съм много доволна от моя Тефал. Доста години го ползвам. Не съм усетила неудобство от натискане на бутона както и от дължината на кабела.  С него се глади по-лесно и по-бързо. Дори при гладене на ризи, тениски и др. може да не се наложи гладене от двете страни на ръкавите, защото парата прониква през плата. Ръбовете стават перфектни. Обикновената ютия съм ползвала 3-4 пъти след покупката на парогенератора. В другото ми жилище съм само с ютия  и много по-бавно се справям с гладенето.
Недостатък при моя Тефал е, че резервоарът с вода се затваря с винт с метална резба и понякога го отварям по-трудно заради създадения вакуум.

Общи условия

Активация на акаунт