Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 082
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 685
sisill, нищо не ни искаха. Само ни дадоха заявлението да си попълним.

# 2 686
Ох, бе, Ани, голяма си късметлийка... Не ми е излизало такова чудо досега, иначе щях да предупредя.

# 2 687
Ако имаш фишове, излизат...ти явно нямаш, затова не са ти излизали. През тази система може да се подават всякакви документи във всички или почти всички държавни, че и общински институции. Вместо да висиш по опашки да си губиш времето. Много е полезна.

# 2 688
Привет, момичета! Моята дъщеря е много тъжна и с подвита опашка - вече трети ден ми казва- каквото и където решиш- там ме записвай.... Желанията и бяха Първа Немска или Испанската гимназия, и като излязоха резултатите беше убедена, че ще влезе..., да, ама не:-( С бал 470 се класира в  73-то, но не ще и да чуе за него...гледа унило, а аз се чудя как да я успокоя, без да създавам напразни надежди, че на второ класиране може да се случи чудо..
И ние сме в подобна ситуация. Не ни стигат 5,5 точки. Подадохме заявление за второ класиране. Още като влязохме в двора на училището каза, че не го харесва. Нито тя, нито аз, очаквахме такъв развой на събитията и все още сме в шок. В друга област е класирана на първо желание в ЕГ със същия език, а в  областта, където подадохме заявление за участие във второ класиране, на първото е класирана с езика, който й е първо желание, но в училище, което е второ желание. Подали сме в различни области, защото работя тук и това беше шанса семейството да се съберем. Сега като виждам, че не харесва училището /макар, че със сигурност нивото е по - добро от училището в града, където е приета на първо желание/ започвам да се чудя дали да не я запиша там....Но това означава пак да не сме заедно през цялото време и така да караме още 5 години докато завърши. А от друга страна си давам сметка, че в един момент може и да хареса училището, децата са по адаптивни и свикват с промяната по - лесно. Умувам още и не зная кое ще е по - правилното решение...

# 2 689
  • София
etomira, да ти е честит краят на последната седмокласна сага! Сипвай смело. Да й е на късмет на девойката, всеки ден да открива още и още причини да харесва все повече училището си Flowers Four Leaf Clover

На всички записали децата си - весело лято и много прекрасни емоции на децата им в новите училища! Flowers Four Leaf Clover

На всички, чакащи мечтите на децата им да се сбъднат на второ класиране - попътен вятър и късмет! Flowers Four Leaf Clover

# 2 690
  • София
Я да попитам аз нещо дето ме гложди,
всички чакаме баловете да паднат, а
възможно ли е да се вдигнат не да паднат,
предвид че имам познати деца с по висок от нашия бал където примерно не са класирани никъде на първо класиране и сега директно ще участват във второ.

# 2 691
Ако не ме лъже паметта, миналата година, в испанската, парерлката с английски е приключила на първо класиране. За второ не е имало места. За другите езици е имало движение.
С 0,5 точки надолу за втори италиански, с 4 точки пада за втори ФЕ и само с 1,5 точки за втори португалски език. Тази година очаквам горе долу същото, даже по-зле. Това с Испанската е пълна истерия.

# 2 692
За-пи-сах-ме се!
Лято, здравей, здравей.
Не са променили все още статуса.
Ех, как не се сетих да я взема тази бележка за социалните.
Успех на второ класиране на всички участници! 🍀

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 17:56 от faviana

# 2 693
Ще попитам какви са възможностите да запиша детето си в ЕГ в един областен град, където е постоянното ни местоживеене, а след това да го преместя в ЕГ със същия език в друг областен град, където аз работя. Какви са вариантите, условията и изискванията? Ще бъда благодарна на всеки, който сподели информация - тук или на лично съобщение. 🌸

# 2 694
Я да попитам аз нещо дето ме гложди,
всички чакаме баловете да паднат, а
възможно ли е да се вдигнат не да паднат,
предвид че имам познати деца с по висок от нашия бал където примерно не са класирани никъде на първо класиране и сега директно ще участват във второ.
И на мен ми е интересно, какво ще стане с тези неприети деца и как биха повлияли те във второ класиране. Явно не са приети във високобаловите училища, т.е. там бала може да не мръдне на долу. Ама само толкова си обяснявам, а може и поради липса на движение да останат некласирни и през втори ли?
Ще съм благодарна, на по знаещите да разяснят

# 2 695
След подаване на заявление за участие във 2.класиране, как се променя статусът на детето в меню "Класиране"? При дъщеря ми от "незаписан"---> "заявил участие". Това ли трябва да излиза?

# 2 696
  • Sofia
Никак не влияят на второ класиране, те ще заемат най-ниските освободени места. Няма как да вдигнат бала, защото ако са имали висок бал , са щели сега да заемат места.

# 2 697
Тъй като в момента нищо не се пренарежда в желанията, тези деца с "високи" (недостатъчно високи за желанията) балове не могат да изместят никой, защото просто не са поискали място в паралелка, за която би им стигнал бала... Сега обаче може и да им стигне все за някое желание... Например имат 3 желания с бал минимален бал 450, 420, 440, а детето е с бал 410... Ако в някоя паралелка бала падне додтатъчно (например във втората) то ще влезе там, но няма да измести дете с бал 418, това с 418 ще влезе преди него.

# 2 698
Тъй като в момента нищо не се пренарежда в желанията, тези деца с "високи" балове не могат да изместят никой, защото просто не са поискали място в паралелка, за която би им стигнал бала... Сега обаче може и да им стигне все за някое желание... Например имат 3 желания с бал минимален бал 450, 420, 440, а детето е с бал 410... Ако в някоя паралелка бала падне додтатъчно (например във втората) то ще влезе там, но няма да измести дете с бал 418, това с 418 ще влезе преди него.
Да, няма да измести вече класирано, но такива като нас надяващи се , ако реално е с по- висок от нашия бал си ни изместват

# 2 699
Не ви изместват, защото не са писали вашите желания, ако ги бяба писали щяха да са в паралелката вече

Общи условия

Активация на акаунт