Журналистика в УНСС или СУ

• 750
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, през следващите дни ми излизат резултатите и за двата университета, тъй като желаната от мен специалност е журналистика, още се чудя в кой университет е по-добра базата, досега клонях към СУ, но чувам много смесени отзиви, бих се радвала да чуя още мнения?☺️

# 1
  • Melmak
Нито едното. Като дипломиран журналист ти го казвам, не си губи времето. Вложи четири години в по-перспективна специалност.

# 2
Обективно - нито едното, както е казала дамата над мен.
Тази година се дипломирам, съвсем скоро всъщност, и завършвам друга специалност във ФЖМК. Не си губи времето. Ако искаш да запишеш някаква специалност колкото да можеш да си получиш дипломата и да работиш по време на специалността - тогава го направи. Но искам да ти кажа, че много от специалностите в университета звучат/изглеждат по един начин, но всъщност реалността е друга. Журналистиката отдавна не е професията, която е била преди години. Можеш да работиш в сферата и без диплома за специалността, в интерес на истината 90% от водещите по телевизиите или са завършили някоя филология или нищо. Simple Smile

Ако си решена да пробваш - направи го. Имаш предимството да бъдеш млада и тепърва да започваш да си изграждаш житейския опит сама. Няма еднакъв опит в живота и нищо не е универсално. Успех!

# 3
  • Melmak
За съжаление от много места (включително и от преподаватели) чувам, че ФЖМК е по-зле и от преди. Това е толкова тъжно!

Аз учех там (2012-2016) и сега наистина осъзнавам колко загубено време е това. Тогава имах прекрасни приятели и хубав студентски живот, това беше единственият плюс от 4 години там.

Стажувала съм без пари, работила съм за 250 лв (и тогава бяха под мрз, абсолютна мизерия). Гледали са ме в редакциите все едно отивам да им открадна хляба.

За съжаление в медиите има и голям контрол, много неща се случват по начин, който може да разочарова всеки млад човек с идеали и съвест.

Абсолютно е вярно, че малко хора от известните журналисти са завършили за такива. Виктория Готева я помня от ФЖМК, за друга по-популярна не се сещам.

Масово колегите ми виждаха какво е нивото на медиите и се отказаха, някои работиха и след като се дипломирахме и след години осъзнаха, че наистина няма смисъл.

Много е неприятна работната среда в медиите, изцеждаща и с лоши колективи. Заплащането е ниско, чак обидно дори.

# 4
@hechicera_  Потвърждавам отново всичко написано. За толкова години след 2016 - положението продължава да бъде все толкова зле, за съжаление... Единственият плюс в действителност е студентското преживяване, контактите и свободата която имаш.

Общи условия

Активация на акаунт