Студенти в UK - 16

• 15 323
  • 209
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте De si slava!  Кога ви предложиха стипендия - още при получаване офертата за прием ли или кандидатствахте за такава ?

При получаване на офертата.

# 106
Голямо вълнение е и при нас. Включвам се с радост в тази тема, за да следя за полезни съвети, а и ако успея - да дам мнение и аз. Кандидат-студентката е изпратила вече мотивационното си писмо - имаме преки впечатления от Отворените врати на Уорик, UCL, King's, Oxford, York, Royal Holloway и други. Успешен старт на децата, които започват като студенти, и стиснати палци за мечтаните специалности и университети на кандидатите!

# 107
  • Варна
Здравейте, при нас емоциите вече отшумяват!
Девойката я погълна новата реалност.
Първи впечатления от общежитието. Въпреки, че е почти в центъра на Лондон, самия район е много тих и спокоен.  Стаята, както се казва, събуваш се и живееш! Не минахме без пазар, неприятното беше, че всички големи магазини се намират на около 40-50 минути с автобус/метро от общежитието. Е, играхме го малко Бай Ганьо в чужбина Simple Smile, ама кой ни познава. В интерес на истината ИКЕА беше пълна с такива като нас, всички колички бяха пълни с олекотени завивки, възглавници, протектори, кух. пособия и др. Нещата бързо се изчерпваха и се наложи се да ходим друг ден.
За университета – “City St George’s, University of London” се намира на 10 минути пеша от общежитието. Впечатленията й за администрацията -  много мили, отзивчиви, веднага помагат и съдействат.
За сега е доволна от курса и начина, по който протичат лекциите и упражненията, сближила се е с „една много сладка пакистанка“.
За сега успешно се справя с битовизмите - пере, чисти, готви и пазарува. Е, не че първия път докато разучи как работи пералнята я пусна без прах или като си прави спагети, вместо консерва дом. сок взела белени домати и ги мачкала с вилица.

Пожелавам успешна година на всички студенти, а на кандидатстващите – да получат място в мечтаната специалност!

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 16:24 от Molly05

# 108
Ние от днес с оферта от Уорик! Ех, защо не ни се полагаше и на нас освен firm choice и insurance choice, да я караме по-спокойно....

# 109
Здрвейте,
Бих искала да попитам нещо важно, тъй като виждам че сте наясно с много от въпросите отнасящи се за кандидатстване в университет във Великобритания.Синът ми учи в СМГ и съответно има желание да продължи образованието си в Англия.Все още има време докато завърши.. но дилемата при нас е следната:
Семейството ни е с бритаснки паспорти от 15 години, синът ми е раждан в България и учи тук, присъединен е към нас с баща си, но никога не е живял и учил в Англия.Звънях до т.нар. посреднически агенции за кандидатстване в чужбина, като една от тях ми каза, че за да ползва UK такса трябва последните 3 години да е живял и учил в Англия.Та въпросът ми е, имате ли представа при такъв казус как да действам и дали изобщо е така, дали има университети които биха го приели с английските такси?
Благодаря предварително за отговорите!

# 110
Здрвейте,
Бих искала да попитам нещо важно, тъй като виждам че сте наясно с много от въпросите отнасящи се за кандидатстване в университет във Великобритания.Синът ми учи в СМГ и съответно има желание да продължи образованието си в Англия.Все още има време докато завърши.. но дилемата при нас е следната:
Семейството ни е с бритаснки паспорти от 15 години, синът ми е раждан в България и учи тук, присъединен е към нас с баща си, но никога не е живял и учил в Англия.Звънях до т.нар. посреднически агенции за кандидатстване в чужбина, като една от тях ми каза, че за да ползва UK такса трябва последните 3 години да е живял и учил в Англия.Та въпросът ми е, имате ли представа при такъв казус как да действам и дали изобщо е така, дали има университети които биха го приели с английските такси?
Благодаря предварително за отговорите!
Здравейте,
Синът ми беше в почти същата ситуация. Писахме на hello@ukstudyoptions.com и получихме отговор от тях. Опишете им обстоятелствата и въпросите си.

Ако мога да съм полезна, пишете ми на лс

# 111
adellady,споделете,моля принципно как стои въпросът.

# 112
adellady,споделете,моля принципно как стои въпросът.
Моят син е роден в Лондон и има паспорт, но не е живял и учил там. Затова не беше ясно с какъв  статут ще бъде относно таксите. В Интеграл също не ни отговориха категорично. Затова писахме на посочения мейл и те обясниха, че се счита за Home student. После трябва да се внимава с офертата, която получава детето, защото някои университети бъркат и оферират такса за International student.
В случая на Didi Kamenova,може би, детето трябва да кандидатства за pre settled status..Но от study options ще обяснят детайлно как се процедира

# 113
adellady, благодаря!

# 114
adellady, и аз благодаря много!

# 115
  • Варна
Здравейте ! Имам въпрос за академичната справка - в графата 12 кл годишни оценки ли се пишат или за първи срок . Защото класната е попълнила прогнозни за първи срок 12 клас.

# 116
Прогнозни годишни за 12 клас.

# 117
  • Варна
Прогнозни годишни за 12 клас.
Благодаря !
Нашата класна явно прави такава справка за първи път - за пореден път трябва да върнем справката за поправка .

# 118
При дъщеря ми прогнозни оценки прави г-жата, която й даде препоръка. На нея й беше даден достъп с парола/ мисля от UCAS 🤔 /, при което тя влезе в системата и нанесе прогнозни оценки. Дори и да имаше колебание, пишеше по-високата, защото все пак знаеше, че дъщеря ми се старае и ще постигне оценката.
Не се притеснявайте, все пак, когато завърши, ще се изпратят реалните оценки.
Според мен също е по-добре при колебание между 5-6 да се напише прогнозна 6.

# 119
  • Варна
Здравейте !
Моят син получи оферти от два университета . Но тъй като той още не е решил къде точно иска да учи трябва ли нещо да правим . Ако потвърди, може ли в последствие да се откаже?

Общи условия

Активация на акаунт