Номинации за най-голяма муня (тема 10)

• 71 543
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Аз съм по-напреднала от теб - разпознавам теменужки, но съм откъсвала вместо магданоз зелената част на морковите - е, не си ли приличат, кажете?!
И нося в кухнята, и мърморя - какъв е този магданоз, без никакъв аромат! Мама сигурно се смая, като разбра откъде съм го откъснала такъв, ама нищо не ми каза, само се смя Simple Smile
Миналата събота по нощите правя мармалад от ябълки, круши и сливи и съответно първата фаза ми разказа играта - трябваше да обеля, почистя и нарежа 5 кг плодове, от които 4 - ябълки. Начевам аз с ентусиазъм, пуснала съм на слушалки "Бурята" на Бетовен - вървим добре, в темпо (отбелязвам мимоходом, че рязането на 5 кг плодове на кубчета става най-успешно и най-бързо на "Чардаш") ..към края вече бях с адски болки в гърба, музиката си върви и ме държи права и будна, обаче прекъсва от реклами. И вече когато направо ми чернееше пред очите, чувам в слушалките гръмовен глас: "Готова ли си?!" Сепвам се и казвам на глас жаловито: "Имам още две ябълки".  Да му се не види и тъпата реклама! Така и не разбрах какво рекламираха...
Извинявай, обаче кой ти каза, че можеш да правиш сладко в късни доби? Питай тук бе жена! Веднага ще ти кажа:
“ Сакън, недей, спри се! Късните доби не са за муни!”.

Дядо ми така беше оскубал на баба ми игликите вместо салатки! Изядохме си ги! Иначе са полезни!

# 556
Сещам се за племенника на моя приятелка. Действието се развива по време на социализма, той е 5-6 годишен. Леля му го праща до магазина за бисквити и някой наоколо каза, че бисквити Слънце са много хубави. Но тогава, както знаем, нямаше всичко навсякъде, а тия бисквити бяха дефицити, имаха кокос във тях. Детето отива, иска Слънце на касата и му дават цигари Слънце. Прибира се гордо с цигарите без филтър и леля му започна да му се кара, защо блее и не знае ли, че е пратен за бисквити, а тия цигари няма какво да ги прави. На което той отговаря гордо, че ще ги изпуши сам и гледа победоносно.

# 557
Аз съм по-напреднала от теб - разпознавам теменужки, но съм откъсвала вместо магданоз зелената част на морковите - е, не си ли приличат, кажете?!
И нося в кухнята, и мърморя - какъв е този магданоз, без никакъв аромат! Мама сигурно се смая, като разбра откъде съм го откъснала такъв, ама нищо не ми каза, само се смя Simple Smile
Миналата събота по нощите правя мармалад от ябълки, круши и сливи и съответно първата фаза ми разказа играта - трябваше да обеля, почистя и нарежа 5 кг плодове, от които 4 - ябълки. Начевам аз с ентусиазъм, пуснала съм на слушалки "Бурята" на Бетовен - вървим добре, в темпо (отбелязвам мимоходом, че рязането на 5 кг плодове на кубчета става най-успешно и най-бързо на "Чардаш") ..към края вече бях с адски болки в гърба, музиката си върви и ме държи права и будна, обаче прекъсва от реклами. И вече когато направо ми чернееше пред очите, чувам в слушалките гръмовен глас: "Готова ли си?!" Сепвам се и казвам на глас жаловито: "Имам още две ябълки".  Да му се не види и тъпата реклама! Така и не разбрах какво рекламираха...
С музика наистина върви по-добре работата, пък ако е и по-енергична музиката - още по-добре. Обаче рекламите развалят работата, дори и без такива стряскащи лафове и гледам да не слушам от източници с такива. При мен не е класическа но пък обикновено е някакъв много тежък метъл който е задължително със слушалки, без тях биха ме номинирали за изгонване. За съседите говоря Grinning Обаче що работа свършвам като си ги сложа... Grinning
Но видях много тъжен лаф, който май ще дойде верен - остарели сме, когато музиката дето преди сме се напивали на нея, сега на нея чистим Joy

# 558
Абаджиева, обикновено не правя мармалади нощем (конфитюри може, те са бързи), ама този път се наложи, че очаквах да пътувам. То пък и пътуването се отложи, ама мармаладът е готов Simple Smile
С него сега имам друг проблем - затворен е в буркани, ММ ги прибра, а вече напирам да го ям.
natka, и аз слушам метъл (така четях навремето и за изпити), но и класика, те според мен са и много близки.
Вярно, че можеше да съчетая напиването с обработването на плодовете, ама дали после щях да улуча гъстотата, че да се реже мармаладът, не се знае.
Много вярна приказка, уви...

# 559
 Моите баба и дядо живееха в къща, в малко градче, имаха и двор. Но си беше градска къща, дворът беше по-скоро за красота и цветя. Имаха много цветя, няколко овошки, асма с грозде и няколко храста френско грозде. Веднъж баба ми ме прати да набера магданоз - била засяла край лятната кухня. Не разбрах къде точно и съм й оскубала теменужките.

Ох, подсети ме, че и моята баба ме изпрати в мазето за кромид лук, а аз и занесох луковиците на гладиолите. Blush

# 560
  • София
Обаждам се на доктора, към който ме насочи моята проследяваща АГ, за да го попитам кога да отида, да говорим за раждане. Бременна съм в 7 месец. И нали знаете, когато се обаждате на някой близък и леко лигаво казвате Аллоооо. Нямам идея защо го направих. Аз не съм го виждала. Но той като вдигна и аз изтърсих Аллоо. Нищо не каза човека, какво ли да каже. Но пък е гинеколог, би трябвало да е свикнал с бременни, на които леко мозъкът им е изветрял, нали?
P. S. Мъжът ми твърди, че бременността ме била ударила в мозъка. Аз категорично отричам. Много съм си добре. Joy

# 561
  • Street of Dreams
Сутрешния ми мозък на половин кафе се опитва да различи мармалад и конфитюр без Гугъл...
Което ме подсеща: ММ още изучава българския жаргон. Наскоро му се оплаках, че съм закъсала и на плаж не мога да ида, та той ми изпрати парички...

# 562
На почивка сме и в гората от една рекичка си харесах малко камъче, ама не и съвсем малко. Сложих го в страничните джобове на чантата,която е почти спортна, от плат. В момента, в който го прибрах, се сетих как някога, като ходех по екскурзионни летувания, зевзеци са ми разказвали как слагали в раниците на някого камъни. Минава почивката на това място, отиваме за 4дни на друго, прибираме се, след два дни се връщам на работа. Имам навик първите работни дни след отпуска да ходя със същата чанта от почивката, за пренастройване. И когато дойде ред да сменям чантата, видях, че през цялото време съм мъкнала камъка. И се чудех как чанта от плат е станала толкова тежка, че при положение, че извадих всичко ненужно. Но за страничните джобове не се сетих, нали не ги ползвам.

# 563
natka, и аз слушам метъл (така четях навремето и за изпити), но и класика, те според мен са и много близки.
Много си е вярно това, макар че малко хора го осъзнават. Хеле пък Моцарт... Там си е сериозна прилика и то с тежички неща Grinning
Абе музика да има. Откакто си смених слушалките вкъщи с безжични, хептен ми се вдигна КПДто Joy

# 564
Докато сте на музикална вълна да споделя, че много хубаво се чисти къщата на фона на музиката на Куин. Пускам до дупка без слушалки да гърми музиката и яхвам прахосмукачката, точно като на известният им клип на Want To Break Free . Прозорците дрънчат, ама аз се кефя максимално! Laughing

# 565
Сутрешния ми мозък на половин кафе се опитва да различи мармалад и конфитюр без Гугъл...
Което ме подсеща: ММ още изучава българския жаргон. Наскоро му се оплаках, че съм закъсала и на плаж не мога да ида, та той ми изпрати парички...
Бих казала да не бърза с усвояването на жаргона в такъв случай, нека си остане в частично неведение Simple Smile

Цитат
Хеле пък Моцарт... Там си е сериозна прилика и то с тежички неща Grinning
А, именно! Взе ми думите от клавиатурата, nat!
Не случайно именно произведения на Моцарт имат метъл аранжимент и звучат изключително (инак съм противник на експериментите с утвърдени произведения и автори, особено класици).

# 566
На мен ми звучи като много добре да се е научил даже, хич да не го разваля човека, екстра си е така Joy

# 567
  • София

Точно и аз това се опитвам да разбера, а ако може и мармалад да се диференциира.

# 568
Мармалад ако гледаш по книга как се води, е от цитруси само, а не както тук от всичко го кръщаваме така. Та е нормално да има две различни думи де.
Сигурно има все пак и някаква друга разлика, но за повечето хора около мен май няма.

# 569
  • FRANCE
Mармалад не беше ли абсолютно гладко , а конфитюр с парченца плодове ?

Общи условия

Активация на акаунт