Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 679
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
Ваня, пробвай в Токуда.

# 211
  • София
Вариант е спешен кабинет и обясняваш всичко както тук. Мен са ме карали с моите прокървявания да давам проба. Изолираха си се гадини в урината, кръвта са левкоцити. Направиха ми антибиограма - това в Надежда. Никога не оставям нищо в лаборатории като Рамус, Цибалаб и подобни. Друг вариант е спешен кабинет на Токуда. Поне аз бих отишла директно там. Казваш отново какво е положението.
От катетър си се хващат инфекции. И аз ще раждам много скоро секцио и като те чета, силно се надявам да не ми се случи. Да не казвам, че сега боря бактерии във влагалищен секрет и няма да остане време за повторна микробиология.

# 212
Преди съм ходила в Пирогов на спешен кабинет (защото пикочните ми пътища са слабо звено) и ми казаха, че това не било спешен случай. Но като отида в частна болница ще е друго.
Мислех, че всичко мина добре с тоя катетър и сега това…

# 213
  • София
В Токуда като обясниш, че си след раждане и какво е състоянието, да, няма да те върнат. Частните не са така. Мен никога не са ме връщали.
Ще мине и това! Просто вземи мерки по-бързо.

# 214
В болниците има дежурни лекари. Много е възможно да са те заразили с катетъра и сега, когато имунната система е понижена от изстиване да се е развила хубаво инфекцията. В болниците обикновено заразяват с Клебсиела и други такива нетипични бактерии. Иначе докато стигнеш до лекар може да вземаш вит. Ц за кървенето. Изписват също Рутаскорбин и Но-шпа в такъв случай, но не съм проверявала дали са съвместими с кърменето. Много е мъчително 😔. Успех!

# 215
  • София
Най-добре при лекар още днес. Лохиите все пак трябва да си изкървят, не бих приемала нищо без лекар да предпише, ако ще и витамин Ц да е. Ванче, дръж в течение!

# 216
Писах на личната, отговори ми, че има дежурен лекар в ДКЦ-то, но май там не ми се рискува. Едва ли има дежурни лекари по всички специалности. Звънях в Щерев, където раждах. Казаха ми, че има дежурен АГ, но не и нефролог, ако смятам случая за много спешен, да отида, но най-добре да намеря дежурен нефролог/уролог. Ще отида до Токуда, имат дежурен нефролог. Трябва да мина през спешния център и ако преценят, ще го повикат. Много благодаря на всички. Ще пиша как е минало🍀

# 217
Имах подобен случай след първото ми раждане и катетъра. Просто при махането нещо се беше наранило. Не усещах,че ми се пишка, като се сещах да отида ми пареше. АГ, който ме изражда каза, че е от катетъра и ще размине, просто трябва време. Оказа се прав, нямах бактерии,всичко си беше наред, но трябваше известно време. Мисълта ми е, че с нищо не ме бяха заразили.
Все пак отиди на преглед, разбира се и нека пуснат една урина, ако е възможно.
Дано всичко е наред!

# 218
А объркване, плач, неосъзнаване, че това е твоето бебе и т.н. Наплашиха ме, че почти при всеки е така. Като се замисля, само жени със секцио са ми го казвали. Затова мразя упойки...

Аз родих секцио с пълна упойка и имах втрисане след като се събудих. Също и в началото не можех да осъзная, че съм майка и не исках бебето, но пък и не давах да ми се помага или да го гледа някой друг. Странни усещания бяха...

# 219
А объркване, плач, неосъзнаване, че това е твоето бебе и т.н. Наплашиха ме, че почти при всеки е така. Като се замисля, само жени със секцио са ми го казвали. Затова мразя упойки...

Аз родих секцио с пълна упойка и имах втрисане след като се събудих. Също и в началото не можех да осъзная, че съм майка и не исках бебето, но пък и не давах да ми се помага или да го гледа някой друг. Странни усещания бяха...
Наложителна ли беше пълната упойка ? Предполагам ,не е по желание . Не съм много запозната …

# 220
Не, предпочита се спинална упойка. Другата е, когато секциото е по спешност и няма време, за да подейства спиналната.

# 221
  • София
Пълната упойка е, ако спиналната не действа - има такива случаи. Другата ситуация е, когато случаят крие специфики. Дали заради плацента, дали заради друго.
При мен няма да е пълна, пък дано всичко е наред.

# 222
Моята уринарна драма след 3 часа в спешното на Токуда приключи. Трябваше да се възпротивя, за да ме прегледат. Почнаха с това, че не е спешен случай… искаш да си платиш, за да те прегледат и няма къде. Не ми се мисли как е по малките градове. Та… пуснаха ми кръв, урина, ехограф. Казаха, че е цистит. Изписаха ми антибиотик, Неоренал и още едни хапчета. Ще трябва да спра да кърмя, макар че толкова ми беше оскъдна кърмата, че си отиваше на отбиване. Та това е. Другата седмица имам час и при моята АГ, та ще го изговоря и с нея. След като ми приключат лохиите ще пусна стерилна урина, влагалищна микробиология, цитонамазка и изобщо пълен набор от изследвания.

# 223
Браво, радвам се, че се е намерило решение и вярвам, че бързо ще се оправиш с терапията.

Но странично от това, циститът наистина не е спешно състояние. Гадно, неприятно, но в медицинския смисъл не е неотложно - няма травма, няма кръвозагуба, няма фибрилно състояние. В този смисъл не е за спешен кабинет, но иначе не знам защо са ти отказали преглед в нормален срещу заплащане.

# 224
Съгласна съм, че не е спешен случай. Просто трябваше да чакам до понеделник, което е много. Снощи болките бяха много силни. Сега е поносимо. Проблема също така е, че понеделник мъжа ми е по болници с баща си и няма кой да гледа бебето. Не знам кога ще свършат иначе намерих за понеделник свободни часове при няколко нефролози, но като не знам мъжа ми кога ще се освободи, че да запиша час. С баща му са също едни дълги драми и хиляди посещения при лекари, та накрая уж ще го оперират, защото не може да се чака повече. Просто сме в някаква страшна серия и исках само да ме прегледат и да си платя. И си платих… 287 лв…. + 17 лв паркинг… и 50 лв в аптеката.

Общи условия

Активация на акаунт