Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 33 635
  • 766
  •   1
Отговори
# 1
Здравейте
Моля препоръчайте добра слънцезащита понеже ще ходя на море
Разбира се ще спазвам ограниченията на АГ.
Само на сянка, и в по ранните часове на плажа и т.н но все пак
Си искам някоя добра слънцезащита

# 2
Всякаква минерална слънцезащита може да ползваш. Проблемът е, че в БГ не са много разпространени (специално тези за тяло), макар и масовите брандове да имат такива продукти. Woodenspoon имат минерален слънцезащитен крем. Детските слънцезащити също стават.
Аз засега съм се спряла на Bioderma Photoderm Ultra Слънцезащитно мляко - пише, че е подходящо за бременни (но не е минерален).

# 3
Момичета, дайте мнение:

1. Използвали ли сте дарсонвал по време на бременност?

2. Влизам в 8-ма седмица и си купих едно приложение за следене на бременноста. Там си отбелязваш килограми и днес ми каза, че трябвало да се консултирам с лекар, защото не съм наддавала?!? Какво наддаване в 8-ма седмица?! Не звучи адекватно, нали?

# 4
  • София
За Фея ли става въпрос? 😃 Ако е то, е супер малоумно.

Съвсем нормално е дори първи триместър да си надолу с килограмите, не се тревожи. Бях така, сега в 9ти месец съм 13 кг+. А започнах с -3. Споко, нищо необичайно.

Дарсонвал не съм ползвала.

# 5
Да, в 8-ма седмица изобщо не е задължително наддаването. Аз си бях наддала де, ама то беше от много ядене, не защото бебето или матката бяха започнали да тежат. Сега се чудя как да наддавам по-малко, но пусти глад нон стоп. Та по-добре, че са ви малко кг сега

# 6
Аз съм 15-та и съм няма и 1 кг. нагоре.

# 7
35 г.с. съм и съм с 14 кг отгоре на този етап. До 6 месец имах към 4-5 кг отгоре и след навлизане в третия триместър почнах много бързо да качвам.

Реших да не ползвам приложения или разни чеклисти за следене на бременността просто защото при всяка жена протича много различно и не е задължително да е ненормално. Най-добра информация за килограмите дават резултатите от ОГТТ и ПКК.

# 8
Ползвала съм дарсонвал по време на бременност, ходя редовно на козметичка. Могат да се използват всякакви уреди, които нямат бодли/ не предизвикват наранявания по кожата,за да не стане инфекция; и нямат вибрации, заради увеличен риск от контракции в по-късна бременност. Воднодермаабразио няма проблем, почистване няма проблем, кислородна мезотерапия няма проблем.
А относно килограмите - изтирй го това приложение да не те стряска Simple Smile Първите 3-4 месеца, както казаха момичетата, даже редовно си надолу с кг. То гадене, пък повръщане, сега са и усмъртителни жеги. Не се тревожи с килограмите, организма ти знае какво прави. Ще качи когато трябва - индивидуално, колко трябва - пак индивидуално.

# 9
Благодаря ви момичета!

В интерес на истината аз се чувствам страхотно - няма гадене и повръщане, рядко се чувствам изморена, но ако се случи е винаги в края на деня. Имам дни, в които ми се похапва повече. Свикнала съм да се меря редовно (всеки ден) и имам дълбоки наблюдения как всяко хранене се отразява на килограмите ми. Просто се изумих от това, че не съм била наддавала…

# 10
Калорийните ти нужди по време на бременност също се променят, тялото ти изразходва енергия за нов процес. Ако си гладна, хапвай, щом не ти се гади - значи си от късметлийките! Щом ти се яде, значи имаш нужда от енергията в храната - или от витамините, минералите. По-интуитивно и не се притеснявай. Успешна и лека бременност Simple Smile

# 11
Благодаря Слънчогледка! Хапвам, гледам да наблягам на протеин, зеленчуци и млечни. Вечер задължително разходка и започнах с лек спорт през деня.

# 12
Момичета, на утрогестан съм 2х300мг, но те са само вагинални, а при мен се засилва кафявото зацапване. В такъв случай как да ги приемам през устата?Да си купя от 100мг и да пия 2 х 3 хапчета ли?

# 13
Както всяка жена, така и бременност с бременност не си приличат. С първата влязох да раждам 56 кг и бях качила само 9 кг, а сега съм вече 58.6 кг и съм едва в 6-ти месец (този път стартирах от 50 кг). Бебето е добре, аз също. И двете наддаваме 😆 Дори днес правих обременяване с глюкоза и всичко е наред с показателите, а бях притеснена, поради каченото тегло. После ще се свалят, това е ясно. Внимавам със спорт, натоварване, че съм с контракции, макар и неболезнени. С първата бременност се възстанових за 2 седмици, сега ще са повече, и възрастта е повече.

# 14
Момичета, дайте мнение:

1. Използвали ли сте дарсонвал по време на бременност?

2. Влизам в 8-ма седмица и си купих едно приложение за следене на бременноста. Там си отбелязваш килограми и днес ми каза, че трябвало да се консултирам с лекар, защото не съм наддавала?!? Какво наддаване в 8-ма седмица?! Не звучи адекватно, нали?
Дарсонвал по време на бременност и всякакви бюти устройства са категорично забранени.
Аз съм в почти 10 г.с и даже съм свалила, наддава се основно във второ тримесечие, няма място за притеснение. Между 10 - 12 кг. като минимум мисля беше.

Lady12, утрогестан се усвоява по-добре вагинално. Ако има зацапване, отиди да те видят.

Общи условия

Активация на акаунт