Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 33 769
  • 766
  •   1
Отговори
# 15
Ами не е забранен дарсонвала, къде го прочетохте това? Дарсонвала дезинфекцира горния слой на кожата чрез леко пускане на ток (никога на гола кожа), недостатъчно силно, за да предизвика каквито и да е проблеми. изобщо идеята как една бременна жена трябва да спре да се поддържа чрез процедури е абсурдна! Отидете на опитен доктор-дерматолог,а не в студиото зад блока за 40лв козметичка. И слушайте правилните съвети. И никой не говори да седите по 10 часа на ден под дарсонвала, всеки ден или в домашни условия с неопитна ръка!
Ако няма доказана вреда чрез проучвания, тестове с пласебо група и медицински становища, всичко друго са глупости.
В интернет пише какво ли не - за подстригване, гел лак, козметик ... Много неща "не са препоръчителни", защото не са проучени, а при нас това едва ли не означава веднага "забранени". Дайте да легнем, да пъшкаме и да чакаме 9 месеца да минат... Ама то и много лежане не било хубаво май за бременни? Wink
Лично аз се доверявам на АГ-то и лекар дерматолог за тези неща и ми е спокойно.

ПП: Всеки сам си решава. Тази бременност е дългочакана и много измъчена и за мен, така че не казвам с лека ръка горните съвети.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 15:38 от slanchogledka^

# 16
Момичета, на утрогестан съм 2х300мг, но те са само вагинални, а при мен се засилва кафявото зацапване. В такъв случай как да ги приемам през устата?Да си купя от 100мг и да пия 2 х 3 хапчета ли?

Първоначално и на мен ми беше изписан от 300 мг, но го нямаше по аптеките и складовете. Тогава АГ ми каза 2х100 мг. За това питайте лекаря си първо. Иначе е по-добре вагинално. При орален прием може да имате и странични ефекти. Защо не искате вагинално? И щом зацапването се усилва - лекар!

# 17
Ами не е забранен дарсонвала, къде го прочетохте това? Дарсонвала дезинфекцира горния слой на кожата чрез леко пускане на ток (никога на гола кожа), недостатъчно силно, за да предизвика каквито и да е проблеми. изобщо идеята как една бременна жена трябва да спре да се поддържа чрез процедури е абсурдна! Отидете на опитен доктор-дерматолог,а не в студиото зад блока за 40лв козметичка. И слушайте правилните съвети. И никой не говори да седите по 10 часа на ден под дарсонвала, всеки ден или в домашни условия с неопитна ръка!
Ако няма доказана вреда чрез проучвания, тестове с пласебо група и медицински становища, всичко друго са глупости.
В интернет пише какво ли не - за подстригване, гел лак, козметик ... Много неща "не са препоръчителни", защото не са проучени, а при нас това едва ли не означава веднага "забранени". Дайте да легнем, да пъшкаме и да чакаме 9 месеца да минат... Ама то и много лежане не било хубаво май за бременни? Wink
Лично аз се доверявам на АГ-то и лекар дерматолог за тези неща и ми е спокойно.

ПП: Всеки сам си решава. Тази бременност е дългочакана и много измъчена и за мен, така че не казвам с лека ръка горните съвети.

Консултирайте се с лекуващия лекар. Също така има достатъчно научни изследвания за апарати, на базата на ниско честотен ток и метални пластини (тип йонофореза). Освен, че могат да предизвикат контракции, могат и да повлияят на сърдечната дейност на плода. Има достатъчно алтернативни методи за поддръжка през тези 8 месеца, а ако такава не е правена преди бременността, едва ли дарсонвалът ще спаси положението. Аз в момента ползвам студен чук, при почистване на лице. Също така, ходя на процедури с Biologique и IS Clinical, които са подходящи за бременност, в същото време са достатъчна поддръжка. Клиент съм на Дерма акт от години, по мое мнение и опит - най-добре запознатите дерматолози са там. Като забременях, направих консултация какво може и какво не. Така че, мнението, което пиша, е базирано на консултация със специалисти. Simple Smile Иначе през останалото време съм с естетична дерматология- ботокс, колагенстимулиращи продукти, които естествено в момента съм спряла, както и всякакви домашни апарати, които преди използвах, вкл.и микронидлинг, защото и той предизвиква контракции от болката.
Микродермабразиото е безопасно по време на бременност, но тъй като кожата става чувствителна, може да доведе до силни раздразнения и обриви. Ретинол също не се използва, предполагам знаете. Аз го замених с азелаинова киселина, но кожата в момента ми е толкова фина, че и тя ми дразни и залагам основно на хидратация (ползвам корейска козметика). Корейските съм ги проучила и използвам доста видове, засега всички са с безопасни съставки.

Има доста алтернативни методи за поддръжка на красотата, че да рискуваме здравето на бебетата си за едната суета. А повярвайте ми- по суетен човек от мен не познавам лично Simple Smile

# 18
Инвазивни процедури докато съм бременна не съм правила, но си ходех на хидрафейшъл, подстригвах се, боядисвах се с амонячна боя, носех лак на ръцете и краката постоянно, ползвах си антиейдж козметиката само без ретинолови продукти.
Не бих препоръчала на други бременни, но си правех и антицелулитни масажи с вендузи вкъщи. Аз обаче ги правя от години и просто продължих да се минавам няколко пъти седмично.

# 19
Да, общо взето може всичко, без инванзивни процедури - апаратните,  които са с ток, метални пластини, даже и тези с ултразвук не знам доколко са ок, разбира се - инжекционни всякакви забравяме и без ретиноиди. Казват, че и масажите не са ок, но има масажи за бременни, на мен ми правят и на лицето и на краката леко и не е имало проблем. Иначе - боядисвания, терапии за лице и коса, нокти, мигли - всичко си е позволено.

Моята най-добра приятелка спря да се боядисва, да си прави ноктите, даже не се и гримира и ползва бебешки шампоани и козметика за лице. Това вече си е прекалено, но пък всеки както се чувства добре. Аз си правя сега много шийт маски, почти всеки ден, защото работя отвкъщи, заради зацапванията и болките и кожата на лицето ми е по-хубава от всякога хахах (вероятно и от хормоните)

# 20
Мога да кажа, че тук имаме противоречиви мнения и се надявам да запазим добрия тон въпреки това.
Аз съм се консултирала с АГ-то ми и с дерматолог, ходя на процедури с Medik8 и Biologique Recherche при доктор-дерматолог. И не са ми забранили дарсонвала, той не се води инвазивна процедура.
Никой не казва да си го ползвате на корема 😁
Моля, не съдете за другите само по собствената си ситуация - примерно аз първите 3 месеца се изпъпчих безумно от всички хормони, въпреки смея да кажа поддържаната ми кожа. Има и жени,които нямат никакви проблеми с кожата си по време на бременността.

Както казах и горе, всеки си преценява след като обсъди с лекуващия и с адекватно медицинско лице. Simple Smile Не с бг мама или чичко гугъл Simple Smile

# 21
Точно така, аз се доверявам на дерматолозите ми и проследяващия специалист, пък и 6 месеца останаха, после ще си се бода на воля хаха Даже се надявам ботоксът да ми издържи докрая Grin

# 22
  • София
Aз също си правих генетичен тест в клиника Афродита, дадох кръв в понеделник и получих обаждане и резултати на следващия понеделник.

# 23
  • България
Здравейте! Аз също наскоро открих, че съм бременна. Направих 4 теста и всички положителни. Другата седмица съм на първи преглед и исках да питам тук какво може да очаквам. Предполагам, че ще разберем коя седмица съм и може би ехограф? Вече взимам Неофолик Фолиева киселина от началото на юни, по препоръка на ендокриноложката ми.

Иначе мисля, че съм между 6 и 8 седмица, но ще видим. За момента някои дни направо заспивам, от жегата и в колата ми става зле, а от гаденото рядко имам почивка. До сега не съм повръщала, но само да сложа хапче на езика си и ми иде да върна всичко, което съм яла. И доста ми се подува корема, особено до вечерта, все едно съм по-напред в месеците.

А има ли храни, които избягвате? Знам за суровото месо, непастьоризирани храни, алкохол, кафе, някои плодове. Информацията онлайн е доста противоречива и ще питам другата седмица, но ако може да споделите, няма да се сърдя. Sweat Smile

И мен ме питаха дали няма да спирам маникюра, постригването и боядисването... Laughing

# 24
За пръв път чувам плодове да се избягват по време на бременност. Е, ако не ви понасят, да. Също и не всички непастьоризирани храни, а млечните такива, които не са толкова много. Кафе може до 200 мг кофеин на ден. Сурово суши не, но от несуровите може. Също и да се ограничат рибите с високо съдържание на живак - това са обикновено големите хищни риби като риба тон. Повечето риби (стига да са готвени, не на суши) са си добре, даже полезни, цацата и скумрията примерно. Алкохол естествено трябва да се избягва, няма минимално безопасно количество по време на бременност. За суровото месо - много колбаси и тн се правят от месо без термична обработка, избягвайте ги тях освен ако не ги сготвите първо, примерно на пица. Също и рохки яйца не е препоръчително. Като цяло следете дали има някъде в някои храни хваната листерия или салмонела, те са опасни по време на бременност и затова има ограничения.

# 25
Момичета, някой от вас изследвала ли си е фолата? И ако е бил завишен има ли информация дали може да е проблем ?

# 26
Lady_Kalinka, Zimk02 e обяснила много добре. Това, което АГ категорично ми забрани, беше: абсолютно никакъв алкохол и никакви цигари. Напоследък виждам, че на някои бременни им развиват теории, че ако са били заклети пушачи преди да забременеят, трябвало само да намалят цигарите, та да не им се стресирали телата - това са пълни глупости и въобще няма общо с реалността. Няма безопасно количество алкохол и цигари, както вече споменаха - тези двете ги забравяте, ако сте им редовен консуматор.

И аз не съм чувала да има ограничение за зеленчуците и плодовете, даже ги препоръчват, понеже доста бременни страдат от запек, а те са добър източник на фибри. През лятото има много голямо разнообразие и при двете, хапвайте си спокойно. Само ги измивайте обилно с вода преди това, ако ги ядете сурови/необелени някои от тях.

Относно месото, колбасите и яйцата: винаги ги консумирайте след термична обработка и следете да няма сурови части от тях. Ако купувате млечни продукти от магазините, рядко ще попаднете на такива, ползващи непастьоризирано мляко. Внимавайте много, ако си купувате натурално и си го обработвате сама - следете дали е правилно сварено и от колко дни стои в хладилника.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 19:00 от leah_ve

# 27
Бях на лекар. Той само ми увеличи дозата, но после се сетих, че когато има зацапване трябва да започне да се приема през устата.Така като има зацапване, дали се усвоява въобще?

И също така сутрин колко време се лежи след поставянето му?

Момичета, на утрогестан съм 2х300мг, но те са само вагинални, а при мен се засилва кафявото зацапване. В такъв случай как да ги приемам през устата?Да си купя от 100мг и да пия 2 х 3 хапчета ли?

Първоначално и на мен ми беше изписан от 300 мг, но го нямаше по аптеките и складовете. Тогава АГ ми каза 2х100 мг. За това питайте лекаря си първо. Иначе е по-добре вагинално. При орален прием може да имате и странични ефекти. Защо не искате вагинално? И щом зацапването се усилва - лекар!

# 28
Около 20-30 минути, но аз слагах само вечер и го слагах след баня преди лягане.
Би трябвало да се усвоява въпреки зацапването. Щом така Ви го е предписал лекаря Ви, не се тревожете. Попитайте го все пак за орален прием, но според мен най-добре е да бъде вагинално.

# 29
Момичета, дайте мнение:

1. Използвали ли сте дарсонвал по време на бременност?

2. Влизам в 8-ма седмица и си купих едно приложение за следене на бременноста. Там си отбелязваш килограми и днес ми каза, че трябвало да се консултирам с лекар, защото не съм наддавала?!? Какво наддаване в 8-ма седмица?! Не звучи адекватно, нали?

1. Не и не бих
2. Не е адекватно, да. Хапвайте си здравословно, не е нужно да е в големи количества.
Аз съм в 27г.с и съм +5кг.

Мерси за темичката.

Общи условия

Активация на акаунт