Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 706
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Сигурно ще изляза зла, но люлки и играчки, различни от 1-2 за гушкане, към този момент въобще не съм купувала още. Надявам се да мога да се размина с повечето бебешки натурии, че свикне ли веднъж с идеята, че постоянно ще има нови играчки, няма оправия 😁 Едни приятели не могат да заминат никъде с колата, докато не опаковат един чувал с дрънкулки, за които бебето им се тръшка, та мда...

# 481
Не мисля,че има нещо лошо в люлка/шезлонг за бебе. Каквато и стимулация да предлагаш, това е развиващ се организъм - от теб зависи колко, по какъв начин и кога я предлагаш. Идеята как няма нужда от нищо,само ще седи да гледа в тавана е безумна. Бебето има нужда да се развива, да опипва нови текстури, да вижда нови цветове, нови усещания... Една елементарна ротация на играчките според мен ще свърши чудеса.
Със сигурност е проблем да са свръх стимулирани, но това не значи да спрем всичко. Дамата пита за мнение за шезлонг, не я нападайте, че иска да купува такъв.

# 482
Аз с първото бебе доста ползвах шезлонга, имаше легнало положение, разнасях го като ходя да готвя в др. стая или в хола.

# 483
slanchogledka^, не ми е целта никога да не купувам никакви играчки, а просто да не затрупвам детето с твърде много излишни такива. Не знам защо толкова се подценява, но на малките деца им е интересно също да гледат възрастните какво правят и вече по-късно изявяват желание да участват в съответната дейност. Не виждам защо трябва да купувам 20 сходни дрънкулки, като просто може да си играя с бебето, да му чета, да му показвам разни неща навън и вкъщи и т.н.

Наясно съм, че не може майката да е 24/7 клоун за детето си и не мисля, че е необходимо - няколко играчки, съобразени с възрастта и честите разходки навън са съвсем достатъчни според мен. Люлки и подобни неща не бързам за купувам, понеже знам, че при някои бебета те влошават рефлукса. Та преди да се зареждам с подобни работи, бих искала да видя дали ще може да издържа на тях.

# 484
Играчки и дрънкулки не съм купувала. Има много хора, които ще й подарят. Моята е вече на 43 дни и има 5-6 подарени играчки. Също така 3 албума, 6 одеала, 2 козметични сета и много дрехи. Не обичам и аз хилядите натурии и излишни неща. Гледах максимално малко неща да купувам и то най-необходимите. Дрехи съм й купила само за изписването и още две бодита с дълъг ръкав. Всичко друго е дадено или подарено. Няма смисъл да се затрупвате с много неща, защото ще има да подаряват, че и да се дублират.

# 485
На мен пък ми е интересно как родителите са разбрали, че на новороденото не му харесва даден шезлонг? И после купуват втори или трети.
И за двете си деца купувах по-опростени и евтини неща. С третото пак ще е така. Съмнявам се за тях да е от значение дали са в шезлонг от 200 или в люлка от 1000лв. Ако бебето е ревливо и иска на ръце и скъпата люлка няма да му хареса.

# 486
Голяма част от нещата са за улеснение на майката, не за бебето. Не подценявайте и този момент Simple Smile
Естествено, зависи какъв тип родител искаш да бъдеш, но в един момент изпушила, нервна, стресирана майка няма как да отглежда спокойно и щастливо бебе и мъж ( да, да, и половинката е важна). Така че за мен шезлонг/люлка, играчки, глезотийки са за спокойствие на родителя. Едно време имало, нямало, сега го има - и ако смятаме, че ще ни бъде от полза, защо не? Ако мога да сложа бебока в шезлонг, докато се къпя, готвя, чистя - защо не? Хем ми е пред очите, хем знам,че е обезопасен.
А сега това колко пари струва има значение доколко можем да си го позволим, колко ще се ползва, и естетически да не ни дразни много. Поне на мен последното също ми е важно, и без това достатъчно шарена пластмаса ме чака идните няколко години.

# 487
Ние имаме шезлонг, който ползваме активно. Ползваме Cybex LEMO (https://rayatoys.com/detsko-stolche-za-hranene-cybex-lemo-4v1). Препоръчвам го с две ръце по принцип, синът ми много си го харесва, удобен му е, но вече иска да го люляме и постоянно да е в ръцете ни, което не е ОК. За това искаме да вземем някаква люлка, в която да можем да го оставям в моментите, в които ръцете ни изтръпнат или имаме да свършим нещо. Далеч съм от мисълта да го сложа в 08:00 сутринта и да го зарежда там с часове, за това не мисля, че ще му навреди подобно нещо.

Благодаря за предложенията, и ние се бяхме спряли на 4mamas и се чудихме дали си заслужава парите, доста са препоръчвани, вероятно ще си купим такава Simple Smile

# 488
Не помня тази ли беше темата, но ще попитам.
Правим опити за второ дете. Имам закъснение 4 дни, но като цяло цикълът ми не е редовен.
Направих си тест днес и искам да ми кажете вие виждате ли втората черта или си внушавам? 😄

# 489
Вижда се лека черта, направете утре сутринта тест на друга марка.

# 490
Вижда се лека черта, направете утре сутринта тест на друга марка.
Благодаря, ще повторя теста. 😊

# 491
Аз използвах болничен още през 3-4м, защото не се чувствах/чувствам добре. И не съжалявам, всеки ден ми е лошо, в тези жеги не виждам как бих могла да съм на работа с болки, кървене, замайване, задух и т.н. много неща са. Финансово не съм много ощетена. Не ми е скучно вкъщи.

Боядисвам се с безамонячна боя всеки месец.

За бебето купих шезлонг вместо люлка.
П.С не е вибриращ, а статичен с играчки

Ако не бях хоум офис, още втория месец щях да изляза болничен аз. 13 години работохолизъм и работа по 15.часа на ден, като бременна заслужавам да си почина. Пък и толкова много неща имам да правя -.мои си женски, които все отлагах, заради работата. Обаче, по стечение на обстоятелствата, малко преди да забременея, смених работата, заради жесток burn out, отидох в американска корпорация, сега съм клетка в excel и общо взето си клатя краката и през повечето дни си работя по частната ми практика хаха
Иначе, с предишното темпо или ако искат сега да ходим в офис - абсурд. Веднага излизам. Аз си имам и дрямка между 14-16 часа, няма шанс да ходя в офиса Grin

За шезлонга - кумата се кълне в него, като отмяна, като иска да си свърши нещо, така че - това ще е първото, което ще купим Grin Психиката ми е ценна, така че всякакви такива джунджурии, които я съхраняват, приветствам. На бебето нищо няма да му стане.

# 492
Здравейте, някоя от вас преносвала ли е ? За естествено раждане без избор на екип и лекар как се процедира?

# 493
Здравейте, момичета! За море по време на бременност, какви бански сте използвали? Понеже на мен ми стават "моите си" от преди бременността, съм с тях, но покрай някакви писания, че за бебето не е ок коремът да не е покрит, започнах да се разколебавам. Вие как процедирате, особено тези от вас с опит от предишно дете?

# 494
Аз редувах старите ми бански половинки с цял бански за бременни. Въпросът е да не си излагаш корема на слънце и да се мажеш със слънцезащита.

Общи условия

Активация на акаунт