Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 34 525
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Аз се наложи да родя без упойка. Контракциите си боляха и то доста. Определено си го представях по-страшно, слушайки всички познати и четейки из Интернет. Раждането беше няколко часа, сравнително бързо, но доста интензивно. Никакви разкъсвания/шевове нямам. Абсолютно всеки е различен и два еднакви отговора няма да има.

# 691
Два пъти, естествено, без упойка! Жива съм Sunglasses

# 692
Още един въпрос
А има ли ситуация която налага да не де използва упойка при естествено раждане
Имам лека сколиоза от дете и допълнително шиино ребро

# 693
Прагът на болка на всеки е различен, затова отговорите на другите хора не са много релевантни за частния случай.
При мен тръгна естествено раждане - с ръка на сърцето мога да кажа, че това е най-най-най-най-най-гадното и болезнено нещо, което ми се е случвало. А бях само до 4 см разкритие.
За протокола - не съм лигла, имам счупвания на глезен, спукване на прешлен и още подобни контузии. Изброените ми се видяха като разходка в свеж пролетен ден.
Винаги ще съм благодарна на АГ, че дойде бързо и ме вкараха за секцио.
Иначе - свалям шапка на жените, които раждат естествено и без упойка. Моята психика сериозно щеше да пострада, убедена съм.

# 694
Сестра ми реши да се прави на смела с първото дете и го роди без упойка, 8 часа индуцирано раждане със системата в коридора, разкъсвания, ужас. Второ пак роди без упойка, но в проследния месец взимаше Арника 9СН, буквално за 20 мин роди без никакви болки и шевове. Излезло е като тапа, в залата имало още една жена, която взимала Арника и каза, че и при нея е било лесно раждането. Въпреки че е хомеопатия, съветвайте се с доктор преди да приемате каквито и да е било добавки и лекарства!

# 695
Ами не е от Арниката. Просто второто раждане почти винаги е по-кратко и по-лесно. Първото ми раждане от пускане на системата до раждането беше 8 часа, второто 2 часа.

# 696
Първото ми дете родих естествено и без упойка. Исках упойка, слагаха ми два пъти епидурална, но тя просто не ме хвана. Изживях си 12-часовите мъки в адска агония, спомням си отчетливо една дълга, една къса контракция без паузи между тях. И напъните затова и усещах отчетливо. Няма да си крия душата, беше истински кошмар и така не ме е боляло никога нищо. Този път поне съм подготвена психически, че може пак да не го бъде с упойката, така че поне няма да очаквам чудеса😀

# 697
За естествено раждане и без и с упойка, е много важна предварителната подготовка - методи на дишане, движения, познаване на тялото и като цяло процесът. Иначе стават травматични изживявания.

# 698
За естествено раждане и без и с упойка, е много важна предварителната подготовка - методи на дишане, движения, познаване на тялото и като цяло процесът. Иначе стават травматични изживявания.
Хубаво е, че си с позитивна нагласа. Много си ми симпатична, но наистина предварителната-непредварителна подготовка, няма особено значение. Цял живот съм в добра спортна форма, години практикувам йога и дихателни техники.... тц, нищо от това нямаше връзка с болезнеността на контракциите. Не е нещо, което можеш да контролираш, колкото и ментално да се настройваш.

# 699
Да, да знам. Всичките неща, които си чела и мислиш, че си подготвила бях го направила и аз. Влязох в болницата, уверена, подскачаща на топка цяла вечер преди това, съвсем наясно с всички техники и най-положителното отношение към раждането, също и изготвен план. Но уви, раждането не е по план винаги.
Но на теб ти пожелавам успех! Ще се подготвиш по-добре от мен!🍀

# 700
Всичко с времето си и каквото трябва да стане, ще стане, каквото е решил оня горе, това е Simple Smile

# 701
По ирония на съдбата и трите ми деца (момиче и близнаци) не дочакаха датите си за секцио и започнах да раждам естествено. И двата пъти апарата отчиташе силни контракции, аз усещах само стягане. Сега, отчитам факта, че не са ми слагали окситоцин, там вече знам, че е друго.
Имам приятелки с тежки раждания имам и с много леки. Не се настройвайте предварително.

# 702
Възможно ли е след първо раждане секцио, второто да е естествено или задължително трябва пак да е секцио?

# 703
Трябва да са минали няколко години. Но нека момичетата да кажат колко.

Аз пък искам да задам въпрос: Някоя дама раждала ли е след 35 г. ествствено? На 38 г. съм, супер бързо се възстанових след двете ми нормални раждания (преди 10 г.) и не ми се иска да е секцио сега. Имам приятелки обаче, които родиха след 35 г. и лекарите им обясниха, че заради възрастта трябва да е задължително секцио.

# 704
Биби85, за първескините над 35 се иска секцио. Аз сега сама си го искам. Това е защото матката губи тонус и нещата биха станали по-бавно и по-трудно. Така съм чела. При теб ще е трето раждане и ще е бързо. Animal Ant Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт