СУ - минимални балове 2024

• 80 968
  • 425
  •   2
Отговори
# 255
Отличен 6.00 на изпита не е достатъчно за прием в СИ.
 Трябва да се яви на ДЗИ профил мат или инф, защото оценката от дзи-то се умножава по по-висок коефициент спрямо изпита.

Е, на второ класиране балът за СИ миналата година е бил 24, така че има някакъв шанс при оценка 6 на изпита и шестица от дипломата...ако баловете са подобни на миналогодишните.

# 256
  • у дома...
Отчетете дали има разлика в броя приети миналата година и обявения плат-прием за тази.

# 257
Както и все по-големите набори и все по-лесните дзи мат. Много е рисково да разчиташ на 6.00 от по-сложния изпит на су на база, че преди 2 години с бал 24 се е влизало си.

# 258
Наясно съм с това, но просто исках да дам кураж на жената, че макар и минимален, има някакъв шанс.

# 259
Ние предпочетохме изпита на СУ пред ДЗИ математика, уж залагайки на сигурното, като не се целихме в най-високобаловата СИ.
В момента горчиво съжалявам за този избор.

# 260
Наясно съм с това, но просто исках да дам кураж на жената, че макар и минимален, има някакъв шанс.
При тях е след година, по-добре да си знаят какво ги чака и да си заявят дзи мат пп било то и като дзи 3, за да имат шанс, отколкото да залагат на трудното, което не е сигурно, че ще е и достатъчно.

# 261
Разбрах сега Simple Smile Не бях наясно, че говорим за бъдеща хипотетична ситуация Simple Smile

# 262
  • Благоевград
При тях е след година, по-добре да си знаят какво ги чака и да си заявят дзи мат пп било то и като дзи 3, за да имат шанс, отколкото да залагат на трудното, което не е сигурно, че ще е и достатъчно.
Но при ДЗИ мат ПП  няма да може да ползва оценката по математика от дипломата, която също е балообразуваща за СУ?

# 263
Да, ако се яви на ДЗИ, оценката от дипломата отпада и не може да се ползва.

# 264
Той не е профил математика, така, че ще кандидатства с изпит. И миналата година, и тази балът е 24 на второ класиране. Ако не стане, ТУ.

Ulta , а защо съжалявате?

# 265
Може да се яви на валидиране пп мат, стига да я знае.
Всичко над 5,65 на дзи пп мат е по-изгодно от 6 в дипломата и 6 на изпита в су. При тенденцията на все по-лесни дзи това е лесно постижимо и все повече хора ще имат бал над 24 с дзи. Но както си решите. Щом нямате профил нещата са по-сложни.

# 266

Защото на ДЗИ ПП математика щеше да изкара по-висока оценка отколкото има на изпита в СУ.
Сега сме на ръба дали балът ще стигне за желаната специалност и то евентуално на второ класиране.
Криви сметки си направихме.

# 267
Здравейте! Племенницата е с 87 т. на ДЗИ БЕЛ, хвърлила е око на Психология, СУ. Като гледам предходни години, май има шанс на следващите класирания (за сега не стана...)? А аз я агитирам за Унгарска филология (личен сантимент Simple Smile, пък и те са освободени от семестриална такса по някаква причина от известно време

# 268
Може да се яви на валидиране пп мат, стига да я знае.
Всичко над 5,65 на дзи пп мат е по-изгодно от 6 в дипломата и 6 на изпита в су. При тенденцията на все по-лесни дзи това е лесно постижимо и все повече хора ще имат бал над 24 с дзи. Но както си решите. Щом нямате профил нещата са по-сложни.
Учи профилна математика без оценка, но чак 5.60 едва ли ще изкара.
Ще разгледаме и другите специалности- компютърни науки, информатика, да видим

# 269
Здравейте! Племенницата е с 87 т. на ДЗИ БЕЛ, хвърлила е око на Психология, СУ. Като гледам предходни години, май има шанс на следващите класирания (за сега не стана...)? А аз я агитирам за Унгарска филология (личен сантимент Simple Smile, пък и те са освободени от семестриална такса по някаква причина от известно време
                 Миналата година психологията за жени беше с максимален бал. Влизаше се само с  отличен. Според мен няма шанс , ако психологията отново е в топ избираните специалности.

Общи условия

Активация на акаунт