СУ - минимални балове 2024

• 80 804
  • 425
  •   1
Отговори
# 270
  • у дома...
Може да се яви на валидиране пп мат, стига да я знае.
Всичко над 5,65 на дзи пп мат е по-изгодно от 6 в дипломата и 6 на изпита в су. При тенденцията на все по-лесни дзи това е лесно постижимо и все повече хора ще имат бал над 24 с дзи. Но както си решите. Щом нямате профил нещата са по-сложни.
Учи профилна математика без оценка, но чак 5.60 едва ли ще изкара.
Ще разгледаме и другите специалности- компютърни науки, информатика, да видим
имайте предвид, че вероятно ще се запази тенденцията на намаляване на бройките за ИТ и хуманитарните специалности за сметка на другите. Имате време да планирате добре.

# 271
Как така се учи профил без оценка? В смисъл сам/с частен учител си го учи, а не в училище, така ли?

# 272
Някой знае ли изпитните работи къде могат да се видят. Синът ми се яви на физика и иска да си види резултата, виждам че има дати за първата сесия изпити, но за втората не виждам.

# 273
Как така се учи профил без оценка? В смисъл сам/с частен учител си го учи, а не в училище, така ли?
В училище, като допълнителни часове, МГ

# 274
Може да се яви на валидиране пп мат, стига да я знае.
Всичко над 5,65 на дзи пп мат е по-изгодно от 6 в дипломата и 6 на изпита в су. При тенденцията на все по-лесни дзи това е лесно постижимо и все повече хора ще имат бал над 24 с дзи. Но както си решите. Щом нямате профил нещата са по-сложни.
Учи профилна математика без оценка, но чак 5.60 едва ли ще изкара.
Ще разгледаме и другите специалности- компютърни науки, информатика, да видим

Като човек, който записа първо желание софтуерно инженерство и не ми стигнаха стотни, това беше най-хубавият момент в живота ми. Приеха ме специалност Информатика и не мога да съм по-доволна от това, че не ме приеха СИ. Не случайно стипендиантите от Insait са при нас. Мн е трудно, но си заслужава. КН може да се каже, че е почти същата насока като информатика и същата като трудност. Но там мн зависи от потока, в който те разпределят. Тенденцията е 2ри поток да се справят много по-добре ит първия, защото много от преподавателите в специалност Информатика преподават и на КН 2ри поток. Най-елитните и най-много късащите преподаватели преподават на информатика и компютърни науки Simple Smile

# 275
  • София
Има осезаемо намаляване на баловете в доста специалности и борбата ще е по-ожесточена.
Аз да попитам таксите за платено обучение и план приема дали излезе вече? Обърках се от толкова информация тия дни

# 276
CriticalDMG12 много полезна информация
Мислех, че СИ го избират защото е по-хубава специалност, а не защото е по-лесно от другите?

# 277
Има осезаемо намаляване на баловете в доста специалности и борбата ще е по-ожесточена.
Аз да попитам таксите за платено обучение и план приема дали излезе вече? Обърках се от толкова информация тия дни

Да. Местата за прием са приети и публикувани в сайта на Министерски съвет.

# 278
  • София
Същото написах Simple Smile За таксите попитах,не за бройките

# 279
  • у дома...
все още няма заповеди по университети. Вероятно другата седмица.

# 280

По-горе си написала “таксите за платено обучение и план приема” и аз ти отговарям, че план приемът е приет и публикуван на сайта на Министерски съвет.

# 281
  • у дома...

По-горе си написала “таксите за платено обучение и план приема” и аз ти отговарям, че план приемът е приет и публикуван на сайта на Министерски съвет.
това е план прием по направления, не и по специалности.

# 282
CriticalDMG12 много полезна информация
Мислех, че СИ го избират защото е по-хубава специалност, а не защото е по-лесно от другите?

По-лесно е от страна на това, че всички преподаватели, които късат НЕ са там. От СИ като чуят определени имена от нашита специалности се обръщат и бягат в другата посока😄. Там се завършва една идея по-лесно, но не бих казала, че излизаш програмист. А по-скоро Project manager както казах. Ако СИ беше най-доброто стипендиантите на Insait щяха да са там, а не в информатика ^^

Целия негативизъм, който се излива по посока на информатика и КН, е защото има едни преподаватели, които за щастие или нещастие се срещаш с тях мин. 2 пъти. Има си едни санитарни минимуми, които всеки преподавател изисква и те са брутални в общия случаи. Може да те скъсат и за една погрешно използвана дума. Повечето хора не издържат на напрежението. В един момент се чудиш какво да захванеш по-напред. И се случва така, че оставаш с n на брои невзети изпити. Аз бих казала, че да избуташ годината с 1-2 невзети си е за медал. Материала е многo, времето малко, а мин. изисквания бру-тал-ни XD. И в крайна сметка ФМИ не е края на света. Да има много несправедливостти, но не може винаги да е честно. В някакъв смисъл, ти дава 1 към 1 представа какво ще е в реалния свят

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 23:38 от CriticalDMG12

# 283
Здравейте! Бих искала да попитам какъв е минималният и максималният бал за специалност „Южна, Източна и Югоизточна Азия“ в Софийския университет.

# 284
Максималния може да бъде 24, минималния е бил 18,60 момичета. Дъщеря ми също ще пише това.

Общи условия

Активация на акаунт