Не знам как да постъпя...
Имам 2 котки, едната от които я взехме с проблемни очички - не виждаше, но успяхме да ги оправим до някаква степен. В момента гледам и трета котка временно, докато се направи ремонта у баща ми, тъй като тя е негова и нямаше къде да я закараме. Трите изобщо не се разбират...
Преди два дни обаче на връщане от магазина докато хранех едни гълъби, при мен закуцука едно мъничко котенце /сигурно е на около месец-два/ и започна да се гали и да мърка. Не беше добре нещо със задните крачета. То живее на една площадка на старо училище с други котки и там има постоянно хора, които ги хранят. Имат си водичка и гранули. Поговорих с един човек там и ми каза, че като порасне може да се пооправят крачетата.
Обаче аз не бях много сигурна и вчера я закарах на ветеринар. Казаха, че едното краче е за ампутация, а другото имало някакъв проблем и трябвало евентуално операция от ортопед /в моя град нямало такъв за жалост/, но като цяло животинчето е много малко и затова на този етап не е подходящо за операция. Обезпаразитихме я вътрешно и външно и я взех у нас, като я държа отделно.
Не знам обаче какво да правя. Все още нямам дете, но вече планираме. Котките, които са у дома ще си останат у дома, но родителите ни са против толкова животни и бебе. Трудно ни е да им кажем, че ще вземем още едно.
С това мъниче не знам как да постъпя, дали да го върна там, откъдето го взех, или да му търся дом, като не знам дали в това положение някой ще го иска. Ако аз го взема, ще станат 4 котки у дома, като и финансовата част трябва да се мисли.
Много ми е съвестно...надявам се да ме разбирате. Ще се радвам на всякакви съвети в това отношение!