Въпрос относно привременни мерки

• 1 342
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте. Моля за отговор от някой, който е по-компетентен от мен, тъй като с адвоката ми ще мога да се консултирам чак в понеделник. Накратко: жена съм ,имам малко дете на годинка,в процес на много тежък развод съм. Има влязли в сила привременни мерки за режим на срещи с бащата. Първоначално бяха без мое присъствие, но предвид това че детето е бебе, се промениха и сега срещите им са в мое присъствие. Но бащата ме третира като негов роб, твърди че по закон съм длъжна да ходя където той иска в тези дни. Не му пука, че избира крайно неподходящи за детето места.... Вярно ли е, че трябва да изпълнявам желанията му и да ходя където каже, защото "съм просто придружител" ?
Също така, мерките се промениха с оглед на това детето да е спокойно и да се спазва рутината му, но.... когато трябва да се приберем да спи се започват заплахи, звънене в полиция, че му нарушавам правата....
Благодаря ви!

# 1
Не е вярно, че трябва да сте с тях. Като вземе детето следва да го върне, като се спазват всички режими посочени от съда.

# 2
  • Далечният изток
Какви мерки постанови съдът за толкова малко дете, за цял ден ли? Вземете някой свидетел, да се случват нещата пред него, и подайте нова молба за изменение на мерките, искайте да се разпита свидетелят, искайте да го вижда по-кратко време, може да искате например и социален работник да присъства на срещите. Докажете, че бащата не умее да се грижи за толкова малко дете, че не спазва режима му и т.н.

Трябва тя да е с тях. Конкретните мерки са в присъствието на майката.

# 3
Не е вярно, че трябва да сте с тях. Като вземе детето следва да го върне, като се спазват всички режими посочени от съда.
Как да не е вярно като привременните мерки бяха изменени от съда и срещите вече са в мое присъствие?

# 4
Ами явно вие сте държали срещите да са във ваше присъствие. Като е така защо не сте направили уточнение къде да се провеждат? Много ясно, че той се възползва от това и ще иска да ходи с детето, където той смята за нормално. А вие защо отивате? Чак пък толкова ли му нямате доверие, че няма да се справи?
Единствен вариант, за да сте доволни - срещите да се състоят в дома ви за по няколко часа. Как ви се струва?
Може ли да разберем в конкретика какъв режим е определил съда?

# 5
  • София
В съдебното решение не е ли записано изрично къде се провеждат тези срещи. Обикновено винаги се отбелязва дали са в дома на детето или другаде. Понеже спомена режима на детето, може би е изписано, че са съгласно него или друго.
Прочети по-внимателно как са формулирани тези мерки.

# 6
В съдебното решение не е ли записано изрично къде се провеждат тези срещи. Обикновено винаги се отбелязва дали са в дома на детето или другаде. Понеже спомена режима на детето, може би е изписано, че са съгласно него или друго.
Прочети по-внимателно как са формулирани тези мерки.
За съжаление пише само кои седмици и от колко до колко часа, нищо свързано с местоположение.

# 7
Ами сърдете се на адвоката. Тези неща се мислят предварително.

# 8
  • София
Поискай от съда тълкувателно решение.

# 9
  • Далечният изток
По-скоро да поискат допълване.

# 10
presley ако той звънне в полицията какво се очаква да каже и какво се очаква те да направят ? Аз все си мисля, че ако някой звънне в полицията с някакво безумно изискване никой няма да го отрази. А ако все пак някой си направи труда да дойде то предполагам ще е заради детето, а не заради горкия баща. Аз лично се чудя дали не те разиграват защото се страхуваш? Какви ужасни хора има само - да използват едно бебе за да тероризират майка му само и само за да се налагат. Съчувствам ти. Дано се откаже.
А ако сте замъкнати някъде да неподходящо за бебето място и то трябва да почива , пък ти не Трябва/можеш да се прибереш .... защо не поискаш да вземе стая в близък хотел, колкото да поспи бебето на спокойствие? Може и с него ако иска да полегне и да приспи бебето си?

# 11
presley ако той звънне в полицията какво се очаква да каже и какво се очаква те да направят ? Аз все си мисля, че ако някой звънне в полицията с някакво безумно изискване никой няма да го отрази. А ако все пак някой си направи труда да дойде то предполагам ще е заради детето, а не заради горкия баща. Аз лично се чудя дали не те разиграват защото се страхуваш? Какви ужасни хора има само - да използват едно бебе за да тероризират майка му само и само за да се налагат. Съчувствам ти. Дано се откаже.
А ако сте замъкнати някъде да неподходящо за бебето място и то трябва да почива , пък ти не Трябва/можеш да се прибереш .... защо не поискаш да вземе стая в близък хотел, колкото да поспи бебето на спокойствие? Може и с него ако иска да полегне и да приспи бебето си?
Много благодаря за подкрепата.
Благодаря на всички, които изказват мнение.
Днес беше поредния кошмар. Всъщност, той упражнява психически тормоз над мен от много време. Виси постоянно пред дома ми, на всяко мое излизане и прибиране идва да ме обижда, заплашва и да изисква да гушка детето. Изолзва детето и дори дните с право на срещи, за да ме тормози. Псува ме дори пред детето. Имам подадена жалба до прокуратурата за психически тормоз от адвоката ми, но отказаха досъдебно производство.
 Днес детето видимо се умори и трябваше да си ходим. Аз го поканих да дойде вкъщи, да я нахраним и т.н, но той отказа, защото лъже, че съм психично болна и съм опасна....естествено това го прави, за да злоупотреби отново и да лъже как му нарушавам правата, защото се прибирам и му забранявам да бъде с нея. А по принцип е от 11 до 17 ч правото на среща.
Завел е и дело за отнемане на родителските ми права и всеки ден ми се повтаря "Само да дойде делото".

Относно това, което някой беше написал - да, по мое искане срещите им вече са в мое присъствие, защото когато не бяха, детето се връщаше изнервено, не спало, неяло(тя е много злояда и само на мен дава да я храня на този етап, уви)...последващото денонощие след тяхните срещи бяха ад вкъщи..
Извинявайте за дългото писание, но ми е много тежко наистина. Още веднъж благодаря за вниманието!

# 12
  • Далечният изток
Пускай молба по Закона за защита от домашното насилие.

# 13
Снимай го, когато виси пред вас, и прави скрийншоти на този тормоз. Все някакви заплахи ти е пращал из чатовете.

Общи условия

Активация на акаунт