Проблемни изхождания

• 2 026
  • 13
  •   1
Отговори
От около месец и по-засилено през последните две седмици имам по-кашави и меки изпражнения. Това не е постоянно - има дни, в които всичко е наред и такива, в които са меки и безформени. Ходя редовно всяка сутрин. Преди няколко дни имах еднократно воднисто изхождане, след това всичко бе наред до тази вечер, когато ме преряза корема, отидох до тоалетна в началото добре и накрая пак кашаво. Ходих на лекар - каза ми да пия течности и да ям по-сухи храни. От 4 дни започнах и пробиотик. Друг дискомфорт нямам. Притеснявам се, тъй като до сега не ми се е случвало такова нещо. Страх ме е, тъй като баба ми имаше рак на дебелото черво, но при нея липсваше апетит, а аз апетит си имам. Тренирам редовно от два месеца - четири пъти в седмицата ходя на фитнес. С наднормено тегло съм и тренирам с инструктор, за да сваля килограми. Чувствам се много добре с тези тренировки и пия доста вода. Ще ви бъда благодарна за съвети. Ще посетя отново моят гастро, но в момента е в отпуск и мога да получа час чак за средата на август.

# 1
Пиеш ли някакви добавки? Някакви протеинови шейкове, таблетки, прахчета или от сорта?

# 2
Не, никакви добавки. Само хранителен режим с повече зеленчуци без бяло брашно, бял ориз и бяла захар.

# 3
Значи повече фибри. Не ми изглежда странно. Ако нямаш болки или някакво друго неразположение, едва ли е някакъв проблем.
Баба ти и трениращ млад мъж нямат много общо. Не се филмирай.
Оле извинявай, не знам защо реших, че не си момиче, после се върнах да прочета ☺️☺️😵‍💫 извинявам се 😁😁
И се си важи де, нищо ти няма.

# 4
Благодаря! Надявам се повечето плодове и зеленчуци да са проблема. Аз по принцип имам доста чувствителен стомах.

# 5
  • София
Не се вкарвайте във филма.

# 6
Чух се с доктора по телефона, тъй като не е на работа. Каза да пия Омнибиотик и течно алое и ако това не дава желаните резултати - Ентерол. Смята, че е нарушена микрофлората и е раздразнена лигавицата на червото.

# 7
Вирусче, лятно, може би с това прерязване на корема и такива изхождания.  Изчиства ви се организмът. Симптомите на рака на дебелото черво са съвсем други, не се притеснявайте. Изчакайте да ви мине. Не бих пила пробиотик, това са бизнес истории. Най-доброто е лека храна, да не се спират течностите, че е лято, и почивка.

# 8
Звучи като синдром на раздразнено дебело черво.
Пий си пробиотиците и наистина - ако продължи - вкарай Ентерол, него можеш да го пиеш и продължително време, то не запича, а регулира.
А ако това продължава, въпреки всички мерки - пусни си микробиология на фецес, да се види какво се случва с флората ти наистина.

# 9
Звучи като синдром на раздразнено дебело черво.
Пий си пробиотиците и наистина - ако продължи - вкарай Ентерол, него можеш да го пиеш и продължително време, то не запича, а регулира.
А ако това продължава, въпреки всички мерки - пусни си микробиология на фецес, да се види какво се случва с флората ти наистина.
Да, така и аз мисля да направя. Да се надяваме, че ще се справя бързо.

# 10
  • София
Блатно кокиче, щом баба ти е била с рак на дебелото черво, след 40 г. трябва да си правиш редовна профилактика - на всеки 2 години колоноскопия.
На запад препоръчват и под тази възраст в определени случаи.
Един месец е сериозен период. Това със сухата храна е несериозно. Аз бих се прегледала при читав специалист.

# 11
Блатно кокиче, щом баба ти е била с рак на дебелото черво, след 40 г. трябва да си правиш редовна профилактика - на всеки 2 години колоноскопия.
На запад препоръчват и под тази възраст в определени случаи.
Един месец е сериозен период. Това със сухата храна е несериозно. Аз бих се прегледала при читав специалист.
Имам час при сериозен доктор по средата на август. Вече съм доста по-добре. Вчера всичко беше наред. Днес още не съм ходила.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 18:23 от Блатно кокиче

# 12
Някакво развитие ?

# 13
Беше просто период. След месец на пробиотик всичко се нормализира.

Общи условия

Активация на акаунт