Злоупотребата с лични данни

• 2 190
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте. Възможно ли е да бъде изтеглен кредит на чуждо име с ЕГН без лична карта? Дадох ЕГН-то си на съмнителни лица  по случайност и съм се наплашила

# 1
  • Далечният изток
Почти невъзможно.
ЕГНта могат да се вземат от различни публични регистри - Имотен, Търговски, това означава ли, че от името на всеки един търговец примерно някой може да изтегли кредит?! Няма как да стане.

# 2
Точно. Може само при съзнателно съдействие на корумпиран чиновник в банка или другаде. Ама то такъв може да даде готов цял списък ЕГН-та.

# 3
Ако прекараш 15 мин. в аптека или банка ще си запишеш поне 5 ЕГН-та.

# 4
Здравейте. Възможно ли е да бъде изтеглен кредит на чуждо име с ЕГН без лична карта? Дадох ЕГН-то си на съмнителни лица  по случайност и съм се наплашила
спокойно,нищо не може да се направи. Има си доста процедури за да се правят Каквито и да е било неща. Явно не си плащала сметки, където искат ЕГН на публични места и те чуват Еди колко си хора и най различни

# 5
  • Пловдив
А със снимка на личната карта може ли да се изтегли кредит и как да разберем?
Преди няколко дни някакъв мъж с черен джип Лексус е отнел предимството на баща ми с колата и са се блъснали.
Слезнал и започнал да му крещи. Баща ми е вече доста болен и не се е защитил. Извикали кат, междувременно е взел личната карта на баща ми е направил снимка и от двете страни и е казал, че кат няма да дойде явно и си е тръгнал.
Много се притеснихме, но баща ми отказва да отиде да си издаде нова - чака се с часове, а той е в последен стадий на рака и не може да стои дълго прав, особено на жегата.
Дано със сестра ми не наследим още един кредит, от който не сме изхарчили и лев, защото вече има един такъв (от поръчителство), който сме приели, че ще плащаме...

Общи условия

Активация на акаунт