Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 98 132
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 240
Според мен съобщението не е точно формулирано. Доколкото знам, се приемат надпланово. Добре, че приеха тази промяна, 15 деца не е никак малко
Шоколад, благодаря за идеята. Тъкмо се засрамих и започнах да мъдря подарък за бъдещия осмокласник и ти ме върна в правия път - че аз най-много си заслужих подарък тази година Simple Smile
Кастрева мисля, че не е разбрала

# 241
За мен е по-любопитен фактът, че децата са само 15!
Това означава, че или много деца не са били наясно с тази опция, или на много деца не е уважена заявката за втора дата.
Защото според предварителната информация втора дата е възможна в три случая - при болничен престой, карантина или при смърт в семейство. Ами деца, които са счупили ръка и не могат да пишат? А такива, които са вдигнали температура и просто са били болни, но без да са били в болница или карантинирани? Ами деца, които се възстановяват постоперативно в домашни условия? Те какво правят?

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 16:42 от Dame

# 242
Хубаво е, че имат въобще шанс с втора дата. До момента директно им пишеха 0 т и ходи не на трето, ами на което искаш класиране.....

# 243
То, че е хубаво, хубаво е. Ама нека да е по-достъпно. Защото при сегашните условия много деца, които имат нужда от втора дата, реално не могат да се възползват от нея. И пак са с нула точки. Или пък са отишли принудително на матура в лошо физическо състояние и съответно са се представили по-зле от това, на което са способни.

# 244
  • София
Това как да се разбира - че директно отиват на трето класиране ли?! Ами че това е ужасно за тези деца. Нищо, че са 15, просто не е измислено добре... Какво значи, ако няма места, тогава се приемат над държавния план - прием? Ами ако има места само в БУЗЕМА и подобни, а децата имат висок бал? Значи ли това, че при бал, достатъчен за НЕГ, ще трябва да отидат в БУЗЕМА, защото там има свободни места?!

Не, това се подразбира, че ако няма места в желаните от тях училища, в съответсвие с минималния бал в желаните от тях паралелки, ще се приемат надпланово. Т.е. имаш бал 470 - гледаш за къде ти стига балът и отиваш там. Няма да се класираш за СМГ, но може, да кажем, в Първа АЕГ.

# 245
  • София
Някой знае ли какво трябва да е пълномощно от майката към друг човек за записване и подаване на докс?

# 246
Да, аз направих пълномощно. Отивате при нотариус с данните от двете страни на личните карти ( вашата и на човека) + ЕГН и входящ номер на детето. Аз не знаех входящ номер т.е не го писахме, но после го пратих за информация. Пишат ви го и го подпечатват. Взеха ми 20лв, ако аз си го бях написала таксата щеше да е 6 лв

# 247
  • София
Мецане, уж четеш темата, ама не внимателно. Joy Обяснявахме го това вече и цитат от Наредбата дадох. Не е много добре разписано за мен, но е възможност, каквато досега нямаше за тези деца и беше добре да има.

# 248
Според мен нарочно не е написана ясно и точно, за да си оставят вратички да действат според зависи. Пък знае ли човек, може да са измислили нова схема за парашутисти. Smiling Imp

# 249
  • Sofia
Има и друго - много деца не искат да отлагат повече. На съученик и близък приятел на дъщеря ми баща му почина около 10 дни преди НВО (след боледуване и престой в болница, не внезапно). Споменах тази опция, не пожела и да чуе за по-късно явяване.
Но е факт, че е нова тази възможност и много хора не знаят за нея. Предполагам, че оттук-нататък в годините, броят на тези деца ще се увеличава.

# 250
  • София
Поне тъпотията, която каза Кастрева, че тези деца може да участват и в трето/четвърто класиране, си остана само нейна. Joy

# 251
Да, винаги е добре да се четат наредбите пред това да се слуша Кастрева Wink

# 252
  • у дома
На мен ми е интересно и дамите изпиъи,но мнохо се съмнявам,че ще бъдат публикувани някъде.

# 253
Е, как няма да ги публикуват!
Не е ли уредено нормативно публикуването? В смисъл това, че публикуват ДЗИ-та и НВО-та надали е щото му е кеф на някого, някъде ще да е написано.

# 254
  • София
Не съм го срещала написано аз. А за ДЗИ - тази и миналата година например не публикуваха ДЗИ по желание. Щото 2022 стана лек скандал с разликата между нивото на трудност на ДЗИ ПП мат като задължителна и като матура по желание. Smirk И спряха да ги публикуват.

Общи условия

Активация на акаунт