Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 98 102
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 525
Данев е харизматичен, както казва стиснатата ми на хвалби жена. Дъщеря ми и съучениците й също го хоресваха.

# 526
  • Пловдив

Не бързай да се пенсионираш. Кой ще чете и превежда "Декамерон", а?!

Хах, тръпки ме побиха направо LaughingLaughingLaughing Силно се надявам да успея да се удържа да помагам вече и да си наблягам само на бЕлото и розАвото Bowtie

# 527
Минавам за да стисна още палчета за  чакащи наборчета утре заветното желание!

Във вторник записах детето, купихме униформа/ 1 бр тениска/ за да не ме гледат накриво, но само като се убедя, че ще се носи, ще купя повече бройки Simple Smile
Сипете си едно и не се кахърете на разни потребители и коментари, усмихнете се, животът е прекрасен, но кратък!
7 класните тревоги са поотминали, раздвайте се, оцеляхме пак/ някой за 4ти път, за което поклон/ и още децата ни обичат!

Хубава вечер!

# 528
Татко Мецане, историите ти къртят, същи Васко да Гама от село Рупча си бил 😝
И аз му симпатизирам на Татко Мечо, ох, дано не ме прочете жена му😜😋

# 529
Очаквам в раздела "Специалистите говорят" да се появи тема "Съветите на д-р Радева" 😂 онлайн консултации 😇
Крайно необходима е Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 05:58 от zlatenceto

# 530
Ами 22 часа е и няма резултати, явно вече не плащат извънредни, та утре ще е денят.
Само ще споделя, че с розе в ръка по-леко се понася рефрешването на сайта

# 531
  • София
Не мога да я намеря христоматията нито в Озон, нито в който и да е онлайн магазин, хора, явно нещо не правя като хората. Моля някоя добра душа да ми изпрати линк!
Явно съм купила една от последните:
https://www.ozone.bg/product/hristomatiya-po-literatura-za-8-kla … -inev-bguchebnik/
Купих и това:
https://www.ozone.bg/product/analizi-po-literatura-za-8-klas-na-sou-2019-2020/
Моята мъчи Дон Кихот. Не й харесва, което ме учудва, защото аз я отъждествявам с него към момента. Sad Казва ми: Ти не е трябвало да го четеш навремето!
Храни куче да те лае! Аз?! Дето съм го чела и в оригинал, и са ме спуквали са го анализирам … на испански. Успях да си замълча, де.
Представям си като стигне до: О, Музо. възпей онзи гибелен гняв на Ахила Пелеев… 😂

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 22:18 от bibi

# 532
bibi, хората сме различни. До ден днешен не съм прочела Дон Кихот и няма сила, която да ме накара. За мен това е безумна книга, която нищо не ми говори. Това не ми попречи да си прочета учебника по литература на времето и да изкарам две 6ци - една на тема с елементи на разсъждение и една на свободно есе върху Дон Кихот.
Аз обаче съм отявлен фен на Шекспир - и пиеси, и сонети. Моето ги погледна в задължителната литература и изпуфтя...

# 533
  • София
Аз обаче съм отявлен фен на Шекспир - и пиеси, и сонети.
Особено в превод на Валери Петров.
Не искам да й го натрисам Дон Кихот, но явно ми е била грешна преценката, че ще й пасне.

# 534
  • София
На Шекспир и аз съм голям фен. Дон Кихот просто не става за четене.

# 535
  • ВАРНА
Идвам от набора преди вас Simple Smile
По повод Дон Кихот, без да е прочела и ред, дъщеря ми беше заключила "това е един шизофреник, на когото вместо да му помогнат, всички му се подиграват. "

# 536
Не мога да я намеря христоматията нито в Озон, нито в който и да е онлайн магазин, хора, явно нещо не правя като хората. Моля някоя добра душа да ми изпрати линк!
До няколко дена ще има ново издание на христоматията за 8. клас на издателство БГ учебник -  като първа възможна дата на закупуване посочват 26.07.24 г.

# 537
Сервантес е световна класика. Не е нужно да го харесваш, достатъчно е да си запознат с него и творчеството му.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 05:58 от zlatenceto

# 538
Аз пробутвам " Дон Кихот" като аудиокнига в Сторител...Сравнително добре прочетена е и звучи като радиотеатър Simple Smile

# 539
Не съм фен на аудиокнигите. Четенето дава възможност да осмисляш написаното, а и учи на правопис.

Общи условия

Активация на акаунт