Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 98 027
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 645
Вярно ли родителите плащат квартира на учител по испански в Испанката? Това вече е безсумие
Всъщност се плаща квартирата на испанката, която им води част от часовете по испански. Не е просто за учител. И до колкото си спомням (голямото дете завърши там през 2019) разхода беше само първата година.

# 646
В Испанската това "дарение" е всеизвестно и не е задължително. Издава се ордер - 40лв.е за цялата година за нейтив учителя, сега е мъж. Нямах представа за това, когато записвах ученика и имах в себе си по- малко- за тях ми написаха ордер.
Желая успех на всички тръпнещи в очакване днес!

# 647
  • София
На мен ми се струва съвсем нормално. 40 лв. за цяла година с преподавател носител на езика е супер оферта.

# 648
  • при моите любими
До колкото знам и в други училища плащат за нейтив учител. В 30то също за учител по испански. Във 2АЕГ имат нейтив, но вече не се плаща от родителите.

# 649
  • Sofia
Да взимат да качват резултатите вече, че в групата става по-горещо от навън 🙃

# 650
Сума не си спомням, но беше само в 8 клас и изобщо не го намирам за странно.

# 651
  • София
Вярно ли родителите плащат квартира на учител по испански в Испанката? Това вече е безсумие
О, да. Плащахме 200 лв. преди 5 г.
200 лв. не си плащала никога, а 40 лв. Еднократно. Децата ни бяха в един випуск.
 И преди да обявите нещо за "безумие", може би е добре да съобразите следното: Училището не е длъжно да осигури нейтив и никой не му покрива разходите за това. Не им е предвидено в бюджета. Въпреки това го правят, плащат му заплата и молят родителите да помогнат с квартирата, няма как да ги задължат. Аз лично с кеф ги дадох тези 40 лв навремето, както и преди това също с кеф дадох подобна сума за квартира на нейтива във 2АЕГ.
Аз пиша, че е безумие, защото се налага да се прави от нас, родителите, защото както винаги сме касичка и все за нещо плащаме. Както е било и с хартията, с канцеларски материали и прочие.

# 652
  • София
До колкото знам и в други училища плащат за нейтив учител. В 30то също за учител по испански. Във 2АЕГ имат нейтив, но вече не се плаща от родителите.
Сидония, за това гимназията купуваше учебниците, като взема от децата пари като за цени на дребно, а пък ги поръчва с отстъпка. Разликата се ползва за Нейтив.
От тази година няма да има Нейтив, няма и учебници да се купуват (стават безплатни).

# 653

(Аз още изпитвах угризения, че не съм чела едно време Евгени Онегин, ама май сега е масова практика да не се чете произведението, а обобщение или анализи.)

Скрит текст:
мен пък Онегин ме беше вдъхновил по едно време:
https://bg-mam.ma/p/1142714/39394947
Скрит текст:

# 654
  • София
О, да. Плащахме 200 лв. преди 5 г.
200 лв. не си плащала никога, а 40 лв. Еднократно. Децата ни бяха в един випуск.
 И преди да обявите нещо за "безумие", може би е добре да съобразите следното: Училището не е длъжно да осигури нейтив и никой не му покрива разходите за това. Не им е предвидено в бюджета. Въпреки това го правят, плащат му заплата и молят родителите да помогнат с квартирата, няма как да ги задължат. Аз лично с кеф ги дадох тези 40 лв навремето, както и преди това също с кеф дадох подобна сума за квартира на нейтива във 2АЕГ.
Аз пиша, че е безумие, защото се налага да се прави от нас, родителите, защото както винаги сме касичка и все за нещо плащаме. Както е било и с хартията, с канцеларски материали и прочие.
Училището има определен бюджет, отпуснат от общината и трябва да се вмести в него. Не искате да сте "касичка", ама искате по-добри условия, искате нейтив и т.н. Как да стане?

# 655
40 лв на година не е много, но е неприемливо за мен да плаща от родителите заплата и квартира на учител в държавно училище

# 656
Безплатни стават учебниците ООП.
Другите се купуват (допълнителни по профилираните предмети)... то затова и остава тази помощ за 8ми клас Hands V

# 657
  • София
Тези учители не водят ли ФУЧ? Имам предвид, че не са от задължителните учители.
Не го разбирам това, да искаш добро училище, високо ниво на език, нейтив, но 40 лв. да ти се свидят. Тези пари за детето си ги даваме.

# 658
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Цяла сутрин се опитвам да прочета изписаното, ама чак толкова време нямам, та само минавам да кажа, че чакаме и ми писна вече да чакам! Да се свършва тая сага и да пускат класирането!

# 659
  • София
40 лв на година не е много, но е неприемливо за мен да плаща от родителите заплата и квартира на учител в държавно училище
Те не са назначени в училището, обикновено идват през някакви фондации. Американчето във Втора английска беше от America for Bulgaria. За това и с нея влиза учител от гимназията, тъй като няма право да води часове официално.

Общи условия

Активация на акаунт