Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 98 027
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 660
  • в града на вечния купон
Има ли изобщо шанс днес да се появи класиране, предвид глобалния срив?

# 661
Не се разбира от новините има ли засегнати системи в бг. Според Ройтерс е проблем с операционната система Windows, което не касае нашия робот, но в други медии се цитира и проблем с облака Azure, което не е добре никак. Дано бързо оправят проблема.

# 662
Майкрософт работи, така че не само има шанс, ами очакваме да се появи класиране. МОН не са авиокомпания, банка и т.н.

# 663
Аз като че ли съм притръпнала за нещо да се искат пари от родителите. Уви, това е положението в нашата хубава държава. Друго подобно дарение, което ме учуди тази година, са даренията и от родители за изпращане на отбор състезатели по международни състезания по математика, физика, химия, биология и т.н. Тези деца прославят държавата на първо място и би трябвало да може да им се осигурят самолетни билети и хотел от държавата. Но доброволно си дарявам, защото мисля, че децата заслужават да отидат и уважавам усилията и дейността на училищното настоятелство, които намират и корпоративни спонсори. В крайна сметка, допринася за по-доброто ниво на училището на моето дете. Бих приела и разхода за квартира в този му размер, макар че не мисля, че е "нормално".

# 664
  • София
40 лв на година не е много, но е неприемливо за мен да плаща от родителите заплата и квартира на учител в държавно училище
Ами кажи го на държавата/общината. Joy От нея зависи. Заплатата му не се плаща от родителите. Помолени са да помогнат с разходите за квартирата, защото за да дойде нейтив тук, иска и квартира да му подсигурят.

# 665
Ако има срив, мисля че няма да може да влизаме в систем изобщо.

# 666
https://www.reuters.com/technology/global-cyber-outage-grounds-f … ecoms-2024-07-19/

https://offnews.bg/sviat/kompiutaren-sriv-predizvika-haos-v-tcia … va-se-826672.html

"Microsoft обяви, че предприема действия за смекчаване на последиците след проблемите с обслужването. От компанията съобщават, че прекъсването е започнало в четвъртък около 18:00 ч. източноевропейско време. Предстои да се разследват проблеми с облачните услуги в САЩ, както и срив, засягащ няколко нейни приложения и услуги."

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 12:29 от zlatenceto

# 667
Да не даваме идеи за оправдания на МОН-човците, които ни четат, вместо да пуснат класирането.

# 668
Санака, според мен държавата трябва да осигури заплата и квартира, добри битови условия във всяко училище, пари за олимпиадите по света на децата, кувьози, детски ленейки и още, и още.

# 669
Цитат на: Ариана
От тази година няма да има Нейтив, няма и учебници да се купуват (стават безплатни).

Не могат да намерят или по принцип са се отказали?

# 670
  • Пловдив
При нас в Пловдив,  нейтива по испански водеше фуч в 8-ми клас, и после целия профил в 11~ти. Той беше по програма за обмен 6 години,  нищо не сме плащали. За жалост тя свърши в края на 11-ти и той си тръгна. Всичко,  което научи моя син, беше най-вече от него. В 12-ти профила го пое другия нейтив, но той е от 20 години тук и говори и български.

# 671
И да не ги качат днес, няма страшно, важното е да сме доволни от класирането, нека се научим на търпение това извисява духа  Satisfied

В такъв случай плащането си е съвсем резонно, аз отдавна казвам, че ако се плаща дребна такса месечна и се използва по такива направления образованието ни ще блести. Едни 30-50лв. на месец са съвсем ОК, за подобряване на база, за нейтив лектори (мисля, че така ги водят), за още сто неща.

# 672
E, те все едно не четат новини 😄

Не съм давала до сега пари за квартира, но като се сетя какви пари се събираха за подаръци, свят ми се завива 😄 Не виждам каква е драмата с тез 40 лева. Те и за един фризьор не стигат.

# 673
Училищата са общински, не държавни

# 674
  • Пловдив
Сайта на МОН не зарежда целия, така че може би има срив.

Общи условия

Активация на акаунт