Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 999
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Санака, според мен държавата трябва да осигури заплата и квартира, добри битови условия във всяко училище, пари за олимпиадите по света на децата, кувьози, детски ленейки и още, и още.
С това съм напълно съгласна, но не го прави. Съответно директорите или могат просто да не правят нищо и да не осигуряват екстри, или да се опитат да намерят начин да ги предоставят. Аз предпочитам второто и да ме ползват като "касичка". Joy

# 676
  • София
Вярно ли родителите плащат квартира на учител по испански в Испанката? Това вече е безсумие
.
Вярно е да. И е напълно доброволно. Еднократно при записване се дават пари на настоятелството (беше 40 лв през 2021 г.) Аз лично се включих доста по-късно, защото след трето класиране и летни отпуски разбрах за това чак октомври, писах им и им преведох парите. Никой не ме е търсил да ги иска преди това.

# 677
40 лв на година не е много, но е неприемливо за мен да плаща от родителите заплата и квартира на учител в държавно училище
Ами кажи го на държавата/общината. Joy От нея зависи. Заплатата му не се плаща от родителите. Помолени са да помогнат с разходите за квартирата, защото за да дойде нейтив тук, иска и квартира да му подсигурят.
Извън бг, във водещите се за по-напреднали страни, когато те наемат на майната си, се счита за естествено да ти поемат квартира и разумни пътни до дома.
Така казано, все едно нейтива се прави на важен, а не е така.
Много тъпо са обявили, че това е за квартира, а не за разходи по осигуряване на нейтива. Представям си, че има и деца в часовете с нагласа: абе, ние му плащаме квартирата на тоя.
И последно 40 лв. за това не е по-лошо от изсмукваните от родителите за помагала в началните класове, защото не направила читави учебници нарочно.

Хм, допълвам се. В НЕГ в Бургас, доколкото знам съ що му плащат разходите на нейтива, но не се вземат никакви пари. Няма общо купуване на учебници или други събирания на пари, от които да се отделя за това.

# 678
  • София
Цитат на: Ариана
От тази година няма да има Нейтив, няма и учебници да се купуват (стават безплатни).

Не могат да намерят или по принцип са се отказали?

Нямам идея, аз от вашата тема го разбрах, първо от "Отворените врати", после и Beb4o го спомена. Може би тя има повече информация.

Solnichka, бъди сигурна, че не си мислят това децата! Радват се изключително много на тези часове, тъй като са нестандартни и изключително забавни.

# 679
  • София
Като прочетох инструкциите за отстраняване на проблема, веднага си представих картинката "един бял хакер от МОН завива шоколада в станиол" Sweat

# 680
А заплатата на учителя чужденец от училището ли се плаща, или от организацията, която го изпраща?
40 лв годишно нищо не е, но чувството някой да ме изнудва да му плащам наем от висотата на това, че е нейтив, е.
Би трябвало да си плаща наем със средствата от залатата си. Ако не му харесва, да дойде друг нейтив.

# 681
И да не ги качат днес, няма страшно, важното е да сме доволни от класирането, нека се научим на търпение това извисява духа  Satisfied

Ай, сакън, Жоржи! От три години не консумирам алкохол, но за последните 5 дни си направих 2 коктейла. Ако още малко забавят класирането, ще се пропия. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 682
  • София
За пет години в Испанската съм дала 40 лв. за първата година с най-голямо удоволствие. Без никакъв натиск или изнудване, съвсем доброволно.Ако не дадеш няма никакви “последствия” за детето, защото ордерът се издава на името на родителя без да го питат чий е. Това са единствените наистина смислени пари, които съм вложила в държавното ни образование.

# 683
Солничка, ако си прочела всичките ми постове по въпроса в цялост, последното нещо, което излиза е, че имам предвид, че нейтивът се прави на важен.
Sanaka, не ми е това акцентът на поста. На едно мнение сме по този въпрос.

# 684
  • София
А заплатата на учителя чужденец от училището ли се плаща, или от организацията, която го изпраща?
40 лв годишно нищо не е, но чувството някой да ме изнудва да му плащам наем от висотата на това, че е нейтив, е.
Би трябвало да си плаща наем със средствата от залатата си. Ако не му харесва, да дойде друг нейтив.
JoyJoyJoy
Те понеже на опашка се редят да дойдат в България, че и за никакви пари, пък и квартирата викаш да си плащат. И никой никого не изнудва - плащането е доброволно. Хората с подобно, за мен меко казано странно мислене, могат да не плащат и децата им пак ще ползват нейтив.

# 685
korali аз, която не пия, що вино изпих по тези матури Grin

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 13:26 от Жоржи

# 686
Те понеже се избиват да дойдат в България.
Що пък да не си плащат и квартирата от заплатата.
А за да могат децата да докарат прилично ниво, ние ще плащаме курсове в чужбина Simple Smile
Между другото детето ми заминава на езиков лагер в чужбина, една седмица 2000 лева Simple Smile
Та 200 на година за нейтив ми се виждат доста прилична сума.

# 687
  • София
Не е 200, а 40.

# 688
  • София
Хора, Николина е права, защото е писала не "безумие", а "безсумие"😂😂😂
Да платиш 40 лв на година за нейтив спикър е наистина безсумие, т е. без пари...Аз като си купя цигари и бира в магазина ги давам тези пари, просто е смешно 40лв да се коментират...Ами който плаща почти 10к евро за АК? И си струва, докато беше 7.5 К евро, нямаше да се замисля... сега вече ми идва в повече, но пък при доказана нужда дават намаление...та ще видим.

Хахахахах, кефиш ме!

# 689
Можеха да определят час, след който ще го качат, а не да рефрешваме непрекъснато с надежда. Не мислят за нас.

Общи условия

Активация на акаунт