Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 436

• 38 918
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Добър ден !
Чакането за положителен отговар от Енгин продължава!Аз съм настроена положително,че ще приеме партньорството с Ъслъ!Да почива,да се нослаждава на любими те си занимания  и да събира сили за наесен!
Хубав остатък от деня,пълен с положителни емоции!

# 106
Добър ден и от мен.
Вчера, докато гледах церемонията по откриването и се зарадвах, че бяха дали ключова роля на Зинедин Зидан в нея, се сетих, че навремето писах в една ФБ група (за която наистина не искам даже да си спомням) за футболната легенда Зинедин Зидан и с какво Санджар ми напомняше на него.... Тарторките в тази група (поклоннички на НА и съпруга й) ме спукаха от грозни подигравки тогава. Но аз и досега си харесвам този материал, затова го споделям и тук, с вас, ако ви е интересно:
Зизу е велик френски футболист (бивш, а после и изключително успешен треньор) от алжирски произход. Израснал е в бедните квартали на арабските преселници в Марсилия. Тръгнал от мизерията и гоненето на парцалена топка по улиците и стигнал до абсолютно всички най-големи постижения и отличия, за които един футболист или треньор могат да мечтаят. Световен и Европейски шампион с Франция, победител в Шампионската лига, Серия А, Примера дивисион, Испанският шампионат, Суперкупата на Италия, на Испания, Суперкупата на Европа и Междуконтиненталната купа, носител на Златната топка и на наградата на ФИФА за най-добър играч в света.
Този великан във футбола става най-добрият футболист и на още едно световно първенство, през 2006 година и благодарение на играта си класира Франция като капитан на отбора й до финалния мач за титлата. Точно този прословут финал тогава срещу Италия остана паметен и за Зизу, и за стотици милиони фенове по света. Самата аз от невръстна детска възраст съм невероятен спортен запалянко, имала съм и имам много спортисти-любимци и паметни моменти в не един или два спорта, но финалът Франция-Италия на 9 юли 2006 и по-точно постъпката на Зидан тогава никога няма да се изтрие от паметта ми като един от най-емоционалните моменти, които съм видяла и преживяла в спорта.
34-годишният Зизу е в самия край на кариерата си, още преди 3 месеца е обявил официално, че се оттегля след края на Световното, тоест той и всички други знаят, че това е последният мач в изключителната кариера на бедното алжирско момченце, тръгнало от нищото и покорило света. Редовното време завършва наравно 1:1 с гол на Зидан, следват 2 продължения, те са към края си и вече всички започват да се настройват за дузпи.
Тогава пада бомбата - в самия край на второто продължение, Зидан, който е пaзeн през целия мач по петите от италианския защитник Марко Матераци, се обръща и за всеобщо удивление на цял свят удря едно крoше с главата си в корема на италианеца. Следва изгонване с директен червен картон, за удар без топка по противников играч. Мачът завършва с дузпи, като Италия побеждава с 5:3, а за Франция остава второто място. Вместо да завърши бляскавата си кариера, вдигaйkи за втори път Световната купа като капитан на Франция, Зидан напуска терена с наведена глава, след един наистина абсурден на пръв поглед инцидент. Никой не вярва на очите си. Целият свят се пита: Как е възможно? Защо го направи? Полудя ли? Той - капитанът, любимецът на Франция и света, справедливият и коректен човек?! Каk можа да си плюе на кариерата, да рискува да се свлече от най-високия връх, на който всички го поставяха, до дъното, до блатото?
Е, съвсем скоро след това ce разбра, истината излезе наяве. Оказа се, че през целия мач и особено към края му, Зизу е бил провокиран с обидни реплики от италианския защитник. Нервите на Зизу обаче не са издържали точно накрая, когато италианецът го е засегнал на особено чувствителна за мъжете-мюсюлмани тема: "Твоята сестра е мръсна ку..а". Достатъчно, за да си получи Марко заслуженото круше. Въпрос на чест е било за Зизу да защити сестра си по този див начин, като забрави дори за такива неща като световни купи, любов на цял един народ, световна слава и позиция на най-велик в света.
Французите простиха на Зидан. И светът го разбра и му прости. Името на подлия защитник остана свързано само с този инцидент, докато това на Зидан си остана завинаги записано със златни букви във футболната история.
Та именно с тези негови спонтанни, невъзможни за контролиране реакции (особено в първата половина на сериала "Дъщерята на посланика") ми напомняше Санджар за прословутия футболист и за този момент във футболната история, за който ви разказах подробнo. Реакции на честен и открит човек, който никога и никак не може да крие истинските си чувства зад лицемерна фасада. Напомня ми с това, че е свързан здраво с корените си, че е рожба на възпитанието, традициите, религията, нравите и разбиранията на своята среда, род и родина. Напомня ми с това, че е тръгнал от нищото, от ходенето без обувки, но с къртовски труд е успял.
Нарето (за разлика от французите и футболния свят 🙂 ) така и не можа да прости за прословутото изгонване и недоверие от страна на Санджар след ПБН. Санджар обаче оцеля (така както и Зизу) след тази история и продължава напред, по-силен и по-мъдър! Нрава, характера и разбиранията си не може естествено изцяло да промени, а честно казано, аз лично като зрител не го и искам. Искам да виждам същия огнен Санджар до края. С нови хора до себе си, c разширен кръгозор, с променени разбирания, но да ги защитава със същия пламък и страст ! Да си остане САНДЖАР!

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 15:12 от Burkina

# 107
Момичета 💕
Буркина 💕 Добре ни напомни написаното тогава! Санджар си остана Санджар и накрая- получи всичко, за което е копнял цял живот.
При мен - слънце, вятър и бурно с големи вълни море. Спасителите не дават да се влиза въобще, дори една педя да се намокрим- мярка за безопастност.
Скрит текст:

# 108
  • Пловдив

Да ви почерпя с авокадо по следобедно време...

# 109

Към авокадото… 😀

# 110
  • Пловдив

Добро утро в неделя, успешна, прохладна да е и ще чакаме новини.
Да пием чай с Йомер.

# 111

Добро утро момичета 💕
Хубава и спокойна неделя!
Броените дни бързо свършват, след 2 часа си тръгваме от морето.
Добре беше, но нашето Черно море е много по- хубаво от тяхното.
Да пием по кафе и да си подреждаме деня.

# 112
  • Пловдив

Липсват ни.

# 113
Те липсват, ние също…
Ама лято, релакс…

# 114
  • София

От няколко дни съм в града в който живеят.Днес бях в Юскюдар, поглеждах в кафето ,по крайбрежната,изглежда неделя е деня за семейна закуска навън,но нито един от 2 не видях.Сигурно почиват и двамата обичат морето,дано си изкарат добре

Между другото прелистих целия каталог на Турските авиолинии ,но не успях да открия  филми с тях ,сравнение с миналата година ,като нов видях ,,.Ефлатун,.Добре изкарана вечер и успешна седмица.

# 115
  • Пловдив

Умут черпи с чай.
Енгин не го знаем къде е...

# 116
Привет!
Неделята се изнизва,а от Енгин няма и вест!
То и аз се позагубих,но малко зимнина правих(краставички и люти чушки)!Дано от утре  се разбере нещо за бъдещите планове на Енгин!
Хубава и спокойна вечер!

# 117
  • Пловдив

Денят премина без новини за Енгин.
Спокойна да ни е нощта.

# 118

Добро утро момичета Two Hearts
Хубава и успешна нова седмица!

Добре е човек да си почине макар и кратко, да събере приятни спомени и да започне да си мечтае за нови.

Да пием по кафе със Санджар, докато Йомер търси информация за Енгин и да си подреждаме задачите за днес.

# 119
  • Пловдив

Здравейте в ден понеделник - прохладен, успешен и усмихнат да е.
Останалото е чакане...

Общи условия

Активация на акаунт