Парфюмни размисли и страсти - 291 тема

• 80 783
  • 782
  •   1
Отговори
# 345
Момичета и момчета, след около месец не ходене в мол, днес най-после стигнах до Дъглас. Успях да пробвам доста нови неща и искам да ви кажа че новия La Vie est Belle L'Elixir е страхотен!
Усещам вишна, череша - тъмна и сладка, нещо конячено, лильресто примесено с онези дребни мънички кристални бонбони, с които ни черпят понякога в някоя фирма или кантора, силен, но и елегантен, закачлив, флиртаджийски. Типично за аромата веднага ме удари в главата, но това не е причина да не го оценя високо! 😍😍😍 Купувайте, не се свенете!
Пробвах и новия Alive Absolu, но за съжаление той въобще не ми хареса. Плосък и скучен, кожен, ама евтино кожен. Предишния като версия (Boss Alive Parfum) беше в пъти по-добър, че и по-красив като опаковка. Смятам него да отстрелям зимата.
Също така видях че има 2 от парфюмите на Сабрина Карпентър, това е новина за мен. Или са съвсем нови, или съм ги проспала. От много време исках да ги пробвам, но и те не ме впечатлиха, може би просто пробвах прекалено много и понеже тях видях накрая, вече с притъпено обоняние не съм ги усетила добре. Ще ги пробвам отново задължително.
Пробвах и новия на Ариана Гранде - Angels Kiss. В началото му усещам някаква много интересна пудрена финна ванилия, подправкова, сякаш има и нещо от рода на индийското орехче, не е само чиста сладка ванилия, после започва да ми мирише на ацетон и торта.
Пробвах и новия на Пако Рабан - Million Gold, има си ДНК-то на One Million, не е лош, но не е и уау. Подходящ е за подарък, на живо бутилката е лъскава и мисля доста красива, хареса ми. Ако някои ми го подари ще си го ползвам с кеф. Напомня ми на Royal версията която имам и си харесвам доста.
Понеже отново си търся някаква красива роза пробвах Изия и Булгари и още няколко други аромата и съм цялата офъщяна.
Имаше го и така популярния Еклер, 3 броя си чакаха някои да ги купи, и тестер имаше даже, ама вече нямах място за проби.
Понякога искам да спя в Дъглас. Особено като има толкова нови парфюми. Видях още 4-5 нови, но вече нямах сили да пробвам, трябва да ходя отново задължително.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 21:06 от Lale_Lili

# 346
Как сте парфюмни фенове? Има ли други, на които лятото им беше съсипано и гадно?
Е, надявам се да е било по-хубаво от моето. Все пак идвам с позитивна емоция и план да споделя накратко впечатленията си от новата гурме колекция на Nicolai (Parfumeur Createur).
1. Macaron Bourbon. Много сладка роза. На моята кожа се усетиха силно розата, пачулито и карамела.
Феновете на Angel Nova, Manakara, Red Shoes и т.п. вероятно ще харесат и този аромат. Като трайност - към 4 часа. После си е близо до кожата.
2. Saint Honore. Майкоооо! Много силен лешник. Обаче нищо общо с този от Guidance. В този парфюм лешникът е в комбинация с пипер и цитрус. В началото ми замириса на нещо старо и застояло. Добре че след около час този нюанс си замина и лешникът стана по-млечен и кремав. Като трайност - бива, ако не се изкушите да го измиете.
3. Pavlova. Огромно разочарование. Аз ли не съм яла правилния сладкиш, или парфюмерът? Много силна нотка на маракуя и... това е. Все едно дъвча дъвка от едно време (синтетиките в стил хуба буба). Накрая изби и един лек мухъл. Като трайност - към два часа.

Като цяло, носими са парфюмите, но за оригиналност давам точки само на Saint Honore. Въпреки че не се харесахме отначало, определено бих го разносила.
Бъдете здрави!

# 347
Lale_Lili, как можа сега с този нов Ла ви е бел! 😏
Нито един не харесах до момента, освен, може би, L'Absolu.
Проблемът е, че колкото и да е различен фланкъра, в крайна сметка "умира" до оригинала. А аз не го харесвам, меко казано.
Обаче сега с тия череши, коняци и т.н. направо... 🤤

Аз пък днес успях най-накрая да пробвам Angel Fantasm.
Момичетата тука изпръскаха по един флакон, аз чак сега го пробвах, ама нейсе. 🤭
Оказа се, че не съм изпуснала много, да не кажа хич.
За мен, Фантазм е 98% последният излезнал Круизен Ангел. Може би ананасът е по-приглушен, а пачулито по-чисто.
Имам всички круизни Ангели, затова не виждам причина да имам Фантазм. Но е хубаво да знам, че го има.
Сега се напръсках с Angel Muse. Дълбоко забравен в шкафа, а е толкова вкусен.🤎

Пробвах и някакво ново нещо на Ариана Гранде също - ванилия и нещо си. Изхвърлих блотера в коша. И на Ариана мястото й е там.

# 348
Мила Аризона, разбирам те за класическия Ла Ви. Аз също имам с него малко love/hate връзка. Имах Soleil и все още имам Iris Absolu, но наистина този нов никак не е лош. Едни 10 мл си заслужават за проба от всякъде. 👌 Дано да ти хареса, а бутилката изглежда хем луксозна и стилна, хем цвета на парфюма е червено конячен "намигащ" за аромата. Сега погледнах пирамидата и пише малина и ликьор. Дръзвам да не се съглася! Имам страшно много парфюми точно с малина и ликьор, защото много ми допадат тези две нотки и не, този парфюм не мирише така. Не е остър и алкохолен, както усещам другите. За мен определено има череши, вишни, червени горски плодове, а малината я усещам чак сега след 4 часа на блотера да с е прокрадва леко. Ще се радвам и другите дами в темата да споделят какво усещат и те, дали имаме съвпадение на впечатленията от него.
За Ариана Гранде маркетинга на тези нови парфюми е много интересен. Тъй като не съм й най-голямата фенка няма да се затичам да се чудя как да поръчам всеки един за да мога да имам и 4те, но знам че ще има доста хора, които ще го направят. Това което най-вече не одобрявам е че всичките й парфюми са копие на някои други и че вече станаха прекалено много особено с тези нови 4 броя наведнъж. Апропо бутилката е триъгълна със загладени върхове. Не знам дали си личи от снимките, интересна е, но горе долу суперлативите свършват до там. Старите издания ми допадат повече.
Имам малка отливка на Angel Fantasm и съм си я оставила за зимата. Нямам търпение да стане студено и това пачули да се разнесе красиво край мен. Но, нищо не може да се сравни с Angel Muse!!! Това беше един уникален парфюм, около който гравитирах дълго и като резултат разбира се изпуснах. 😭

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 21:31 от Lale_Lili

# 349
  • BG-DE
Новият La Vie est Belle L'Elixir няма нищо общо с останалите от серията, дори се учудвам, че са го пуснали от нея, би могъл да си е съвсем самостоятелен аромат. Много е красив но ми се стори нетраен, обаче това е само от една проба 😊

# 350
Пръснаха ми вчера в парфюмерията парфюм, за който консултанта каза, че бил нов. В тъмно червено тумбесто шишенце. Имаше ванилия със сигурност за друго не съм сигурна. Първоначално не ме спечели и не обърнах внимание, но до вечерта се разви много приятно. Имате ли идея кой е парфюма или да ходя пак 🫣?

# 351
Пръснаха ми вчера в парфюмерията парфюм, за който консултанта каза, че бил нов. В тъмно червено тумбесто шишенце. Имаше ванилия със сигурност за друго не съм сигурна. Първоначално не ме спечели и не обърнах внимание, но до вечерта се разви много приятно. Имате ли идея кой е парфюма или да ходя пак 🫣?

Случайно да е този?
https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Scandal-L … Parfum-74914.html

# 352
# 353
Здравейте загледах се по  La Vie Est Belle Intensement добър вариант ли е според вас като аромат и трайност

# 354
Нито един от двата! Ще се ходи пак 😫!
Не че аз ви помогнах много с описанието, ама толкова помня. Много е лесно да се обърка човек в парфюмерия!

Бай дъ уеи, пирамидата на този Скандал много ми допадна!

# 355
  • The Evergreen State
Опита ли да потърсиш на сайта им, по-голям шанс има сама да си го познаеш. Друг вариант ти е телефона и да им звъннеш. Сещам се за Hypnotic Poison Dior. Мда, най-добре сама да разгледаш в нета, успех.

# 356
Може ли помощ при избора между три аромата на Mancera: Fig extasy, Fabulous Yuzu и Amber fever (тук уискито в пирамидата натрапчиво ли е?)…
Каквото и да е и за трите като отзив, още по-добре. Благодаря.

# 357
Познавам само Amber Fever. За мен е интересна интерпретация на Бакара Руж. В самото начало алкохолната нотка се усеща, но общо взето си е амбров парфюм.

# 358
Аз познавам Fig Extasy, доста мъжки уклон има, да не кажа направо мъжки. Силен, излъчващ, силна смокиня. След час някъде утихва и става по приятен. Не препоръчвам покупка без проба.
Пробвала съм и Fabulous Yuzu, не го намирам за нещо особено. Приятен парфюм е определено. Но не е запомнящ се или такъв че да събира комплименти. Мисля че е по подходящ за пролетта. Не се усеща в него ЮЗУ, макар и да е балансирано цитрусов парфюм.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 17:35 от Lale_Lili

# 359
И трите са с мъжки уклон и на са от добрите на марката. Смокинята е супер натуралистична горчива, кисела и остра. Със сока и листата от дървото. Юзу си е цитрус, а в Амбъра уиски не се усеща много. Топъл аромат е подходящ за есента. Аз бих взела него от трите, ако е наложително, иначе бих избрала друг за есента.

Общи условия

Активация на акаунт