Парфюмни размисли и страсти - 291 тема

• 80 666
  • 782
  •   1
Отговори
# 480
Aз съм мнгоо доволна  в elcaire , харесва ми повече от Bianco latte  , една идея по-присъствен ми е

# 481
От парфюмните групи видях ревюта на нови летни аромати от Kayali. Звучат интригуващо. Някой пробвал ли е и къде всъщност в България ги има за проба? 🤔

# 482
В Сефора , аз не съм им фен

# 483
От парфюмните групи видях ревюта на нови летни аромати от Kayali. Звучат интригуващо. Някой пробвал ли е и къде всъщност в България ги има за проба? 🤔

За дами - много сладки и хубави са, но никаква издръжливост. Естествено, може да пробваш, но за 2 часа - по-добре на половината цена нещо да вземеш. Иначе хубави гурме аромати имат. Моите идоли в това отношение са Mancera и Montale.

# 484
  • Germany
Привет и от мен в тази тема. Отдавна не съм се включвала, но то е, защото до скоро не бях попадала на нещо хубаво и вълнуващо и не исках да киселея и хейтя Grinning. Днес обаче съм парфюмно щастлива, защото попаднах на не един, а на цели два парфюма, които искам и ще имам, и мога да споделя накратко и лошите и добрите ми впечатления.
Започвам с негативните:
Цяла нова марка на пазара под шапката на Perris Group
https://www.fragrantica.com/designers/Perris-Portofino.html
Страхотна визия, човек като чуе Портофино, като види тези прекрасни сини бутилки, и му се привиждат Италия, долче вита, море, лимони, а то няма нищо такова. Нищо не е такова, каквото изглежда. По пирамида всички звучат разкошни акватици, а в действителност нито един от тях не бих определила като такъв. За мен най-открояващ се от всички беше Bel Sole Perris Portofino Като му види човек пирамидата и чак помирисва морето, а в действителност парфюма мирише на църква. Тънък, сакрален тамян, свещи, студени камъни и опушени стени. Бях с приятелка, като го пробвах, и й споделих, че ми мирише на църква, а тя каза: "Да, все едно, че попът ме е опял и прекадил, не ми харесва". Предполагам, че любителите на Зефиро и тънките тамяни ще го оценят, но за мен е кошмар.
Tilia Marc-Antoine Barrois След толкова прочетени възторжени ревюта за него, след толкова много оди, че това била най-добрата парфюмна липа, след толкова много разминавания с него и празни тестери, най-сетне успях и аз да го пробвам Close. За мен е просто ужас. Да, има липа, осезаема, но ужасно тъжна, депресираща и мъчна. Липа в най-индоловата и белоцветна форма. Заобиколена от мъчно нероли и жасмин. И ужасен перилен мускус. На финала върху мен е букет от бели цветя и туберози, посипан с обилно количество прах за пране. Просто ми слага поне 150 години отгоре.
Barénia Hermès Чай от лайка с добавени мед и лимон, аромат на окосена и запозваща да загнива трева, аромат на татул, билкова отвара и сироп от живовляк. Има доста от Кели Калеш, но без кожата в него. Но е доста по-лекарствен и сладко-горчив от него. Алдехидите са метални, горчиво-цитрусови, напомнящи на Металик на ТФ. Различен е, но няма да стане бестселър със сигурност. Не бих го носила, но е поносим. За мен е унисекс и почитателите на Beau De Jour Eau de Parfum Tom Ford може би ще го оценят.
Пробвах и Chloé L'Eau de Parfum Intense Свежа, дървесна розова роза. Типичен розов аромат за Клое, с много роза, зелена дървесна база, затоплящата се в базата, леко пикантна, но нищо ново под слънцето, има поне 50 подобни на него. Розата на Биофреш например е по-хубава и добре направена от него. Но пък за почитателите на свежите млади рози е ок.
И за да не хейтя повече минавам направо на новия La Vie est Belle L'Elixir Lancôme Голяма красота! Ще се купува задължително! Много, много мой парфюм, сякаш е правен за мен. В началото е експлозия от бонбони виолетка, смесени с концентриран сироп от малини и много пачули. Виолетката е дървесна, топла, бонбонена, нито е прекалено захарна, нито е зелена. Тъмна и наситена. Малината е много осезаема, хем е кисела, хем е бонбонена, хем е като сиропа, който прави майка ми, като има малини. Пачулито е много мощно, тъмно и зелено, и е много подобно като присъствие и развитие на любимия ми Tenue de Soiree Goutal.В базата си омеква много креместо и леко пикантно, направо умирам от кеф. Тогава се появяват и ирисите от оригинала, но отиват повече в бонбонена, а не в кожена посока. Няма го карамела от оригиналната версия, няма бензоин и сладост, но има много фручули Heart Eyes Парфюмът е голяма гъзария, но е дарк версия на Ла ви е бел, само за големите почитатели на пачулита, тип Миднайт пойзън, Ейнджъл, Фешън декре, Гри монтань и Теню де соар. За останалите задължително тест! Обожавам моментите, когато откривам такива съкровища, буквално се полях с него, и ми се искаше да го вдишвам, и вдишвам непрекъснато. Прави ме щастлива, летя, обожавам си хобито, като попадам на такива парфюми.Broken Heart
Другата много приятна изненада е тази нова линия на НР

Фаворитът ми тук е Radiant Magnolia Narciso Rodriguez Gift Heart Започва много познато като любимият ми Роза Верде на Валентино. 90% се покрива с него в началото. Аромат на млада зелена роза, с искрящи цитруси и ароматен зелен чай. Тъкмо се успокоих, че няма да ми трябва, и той се промени до неузнаваемост. Изчезнаха приказните цитруси, розата сниши глас, успокои се, и се появи разкошна магнолия, ама направо ти иде да заплачеш, толкова добре е пресъздадена. Млада, свежа, хрупкава, розова, с леко прасковени фасети, фин османтус и много чай. Толкова хубаво се смесват и двата аромата. Усещам и много хубава, пастелна зеленина, аромат на млада трева с мускус, които дават още по-свежо излъчване и живот на парфюма. Ако сте почитатели като мен на Etoile Filante LV, ще ви хареса и тази магнолия, доста са сходни, но без кожената нотка на LV. Ароматът е прекрасен, много природен, бутилката също, накара сърцето ми да се развълнува, но цената е доста солена, 226 евро за 100 мл, така че има какво да се мисли. Ако ми изпадне на 50% от цената ще си го купя, но иначе ще си пръскам Роза верде и хич няма и да го мисля.
Огромна и много приятна изненада за мен е новата гурме линия на Nicolai Parumeur. Не съм очаквала, че точно тази марка ще излезе с гурме аромати, но смятам, че са се справили добре, особено с любимецът ми Macaron Bourbon Парфюмът беше голяма изненада за мен, защото е много различен от стила на марката. Ако го тествам на сляпо, ще кажа, че това е ориенталец, пищен, богат, разточителен, плътен, с тяло, присъствие и много добре направен. Ванилия, марципан, бадеми, тонка и канела, много алкохол и какао, всичко смесено и бленднато до съвършенство. Донякъде ми напомня на закачлива и алкохолна версия на Шалимар Тонка на Герлен, без да е толкова чувствен. Аз не припадам много по алкохолните нотки в парфюм, но тук са наистина съвършени и не отива изобщо в мъжка посока, твърдо унисекс го усещам. Показа прекрасна трайност и сияж и с удоволствие бих го придобила и него.
Очаквам с огромно нетърпение и новата череша на  Мансера, особено след знаковият им и много мой любим Wild Cherry. Надявам се да ми стане още по-голяма любов и от него. Убедена съм, че ще бъде съвсем нова разработка на тема череша, и че няма да има нищо общо с Lost Cherry на ТФ, но ще видим, само да се появи ще се тества веднага. Невероятна презентация на Мансера
Cherry Cherry
На всички с нови ароматни придобивки честити, да се носят със здраве и настроение, и дай боже да си откриваме по-често ароматни съкровища! Спокойна вечер на всички!

# 485
  • на терасата
Другата много приятна изненада е тази нова линия на НР.
Фаворитът ми тук е Radiant Magnolia Narciso Rodriguez. Започва много познато като любимият ми Роза Верде на Валентино. 90% се покрива с него в началото. Аромат на млада зелена роза, с искрящи цитруси и ароматен зелен чай. Тъкмо се успокоих, че няма да ми трябва, и той се промени до неузнаваемост. Изчезнаха приказните цитруси, розата сниши глас, успокои се, и се появи разкошна магнолия, ама направо ти иде да заплачеш, толкова добре е пресъздадена. Млада, свежа, хрупкава, розова, с леко прасковени фасети, фин османтус и много чай. Толкова хубаво се смесват и двата аромата. Усещам и много хубава, пастелна зеленина, аромат на млада трева с мускус, които дават още по-свежо излъчване и живот на парфюма.
Ковачева, благодаря за това ревю на аромат от моя любим бранд  Flowers Hibiscus Тук, в Прити шоп има четири парфюма от тази линия. Като ненаситен любител на аромати с роза харесвам много Rose Musc. Дано заредят в Прити шоп и новите три, които се виждат на снимката.
Преди доста години по Ваше описание купих на сляпо Narciso Rodriguez for Her Musc Eau de Parfum Intense и той е моят парфюмен подпис. Описанието Ви на Radiant Magnolia ми дава усещането, че е много мой аромат.Нямам търпение да го пробвам и разуча.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 16:29 от рак-щрак

# 486
Предполагам, ще ги заредят, тук идва всичко на марката. Аз харесвам Жасмина от старата луксозна линия.

# 487
След вълнуващи ревюта за Еликсира на ЛВЕБ и трикратни проби от моя страна, вече знам, че между нас няма да се получи красива химия. Виолетките му оставиха нежна следа на маншета на якето ми; уви, върху кожата ми простеят. Ще му дам шанс и в студено време, но вече без големи очаквания. Пробвах също и определено харесах Burberry Goddess Intense - с много по-лавандулово начало от Burberry Goddess, увяхващо до благородно и земно пачули. Пропуснах ванилията между тях, но не бих казала, че ми липсва, радвам ѝ се в първообраза.

# 488
  • 🌊
Някоя пробвала ли е Sweet Tooth Caramel Dream или само оригиналния Sweet Tooth? Блазни ме сладкото и карамела

# 489
Aз съм мнгоо доволна  в elcaire , харесва ми повече от Bianco latte  , една идея по-присъствен ми е
А спиртно ли е началото му?
Аз го заглеждам много отдавна, иска ми се нещо такова карамелено, "ядливо" за есента. 😊
Обаче цените на проби и отливки тук вървят все едно е от някоя прайв серия... заради тик ток хайпа.
Междувременно, влюбих се в мъжки парфюм! 😍 Не го ща за себе си, но искам да го вдишвам наоколо:

Направо ми се подкосиха краката и замая главата до степен, че директно да отида и попитам разнасящият го насам-натам за името на парфюма.
Той и носителят не е лош, ама туй друга тема. 😁

# 490
  • Чукарландия
Аризона, заинтригува ме с този Loewe. Ако не е тайна, от къде е снимката, защото не мога да определя на кой точно Esencia отговаря? Етикетите са различни и не мога да се ориентирам. Бих се радвала, ако знаеш и споделиш. 🤗

https://www.perfumesloewe.com/int/en_DE/men/loewe-esencia/

Със сигурност ще се взема La Vie est Belle L'Elixir Lancôme. Мнооого е мой. Благодаря за ревютата - те само ме затъркаляха в нужната посока... 🤣

# 491
На етикета пише Elixir. Изглежда е по-силен вариант на EDP и пак напомня на Авентус.

# 492
Отговарям веднага 😀
Не съм сигурна, коя от двете версии е.
Попитах човекът, който го носи, и той, след като се затрудни да произнесе Loewe, пък и явно реши, че аз едва ли някога съм чувала марката 🤭,  го намери в гугъл и показа.
Коя от двете версии е, не знам. Мога да питам, когато пак се засечем... във фитнеса 😂. Принцеса Сиси да не чете. 😛

# 493
Това ми излезе при търсене с лупата
https://www.behance.net/gallery/199655561/LOEWE-Esencia-(CGI)
Снимката явно е от визуален проект.
Според мен става въпрос за преливащото цветовете шише.
https://makeup.bg/product/844018/
Лансиран 2023 г, но защо го няма по БГ сайтовете?

# 494
Отдавна не съм влизала в тази тема, но вчера се натъкнах на новият аромат на  Hermès - Barénia.
На мен ми допадна, стои близо до кожата, но съм леко разочарована, че бергамотът при мен почти не се усеща. Хареса ми, но не до степен желание за придобивка.
Ковачева, благодаря за подробния пост, ще намина тези дни в Дъглас да видя новите красоти на Нарцисо.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 11:07 от Pippi_

Общи условия

Активация на акаунт