Привеждане на болен от хоспис към болница

• 487
  • 6
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, моят татко от вчера е в хоспис и вероятно, ако не му подейства терапията, която му прилагат, ще го приведат в болница да му се направят изследвания  и каквото е необходимо. Той е след прекаран инсулт 2018 без последици, но преди няколко месеца по симптоматичния преглед на невролог, явно е изкарал микроинсулт - имаше подобрение, но от 2 дни е много зле (поне яде  и пие и е контактен) и доктора на хосписа смята, че е получил нов. Някой минавал ли е по този път с негов близък или роднина? Как става привеждането, ако са стигнали болницата преди нас, роднините - все пак лична карта, документи и прочие....Тъмна Индия ми е, просто не знам какво ми стигна до главата!

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 14:27 от Valena25

# 1
В какъв смисъл как става? Нали подържате някакъв контакт с този хоспис? Те са длъжни да Ви уведомят ако решат да го хоспитализират в болница. Вие сте в постоянна колаборация, не мога да разбера  въпроса.

# 2
  • София
Говорих с тях, че те ще ме информират и ще го изпратят с линейка в случай на нужда (няма да чакат на мен да го организирам), но не знам оттам нататък как става приемането - от хосписа нямат негова лична карта (при мен е), а изхождайки от досегашния ми опит с болници, все аз съм попълвала документите.

# 3
Обаждат Ви се, че го пращат към болница, Вие вземате личната карта и отивате в съответното лечебно заведение. Пак не разбирам въпроса.

# 4
А защо направо не организирате вие и ЛЛ на баща ви да бъде преведен в болница. Защо чакате на тези от хосписа да преценят дали да вземат това решение. Аз не бих им имала такова доверие.

# 5
  • София
А защо направо не организирате вие и ЛЛ на баща ви да бъде преведен в болница. Защо чакате на тези от хосписа да преценят дали да вземат това решение. Аз не бих им имала такова доверие.

Здрасти, Рори, благодаря ти, че взимаш отношение в темата ми. Веднага отговарям: защото е в отпуска човекът. Иначе аз сега обмислям варианти наистина вместо те да го правят, аз да си организирам нещата, за да ми е и по-спокойно. Ще изчакаме няколко дни дали назначената терапия ще му подейства и ще действам. Просто исках чисто технологично да си обясня пътечката, по която трябва да мина.

# 6
Здравейте. Отговарям ви като човек работещ в болница. В неврохирургия. Занимавам се с приемането на пациенти. При положение, че има съмнение за микроинсулт, нямате време да чакате кой, какво и как ще го измисли. Трябва да му се направят нужните изследвания- кръвни и скенер и да се лекува адекватно. С личните документи на баща Ви и с него отивате в болницата за приемане. Може и без ЛК да го приемат по спешност- с  ЕГН , а да го чекират(Хадис) в последствие, като приет без БЛД(български лични документи). Моя съвет е не чакайте . Успех!
Могат да го чекират и ръчно с копие(снимка) на личната карта, без вие да присъствате на хоспитализацията.

Общи условия

Активация на акаунт