ЯНУАРЧЕТА добрички се разхождат във колички

• 11 270
  • 253
  •   1
Отговори
# 60
Привет и от мен!
Добре дошла на Vvenkova!!! По едно време доста се бяхме притеснили за теб! Много ти сладка малката бебка...
Тук днес е голям студ... който ходил вчера, ходил! И аз си купих тези капки Бейбинос! Я споделете как ги давате, че моята ги плюе...

# 61
  • София
мами на момченца,от кога започва това оголване на пишка.аз още нито веднъж не съм я оголвала,да не закъснея с тази процедира.и как се прави .сега се притесних. Sadи при тази процедура болили ги бебоците и ли кротуват?
По тази тема мнения много и противоречиви. Аз съм в стрес по този въпрос, защото главичката въобще не се вижда - има дупчица колкото главата на карфица Sick. Направо незнам как ще се обели, много ме е страх да го натискам и дърпам Tired. Чакам да видя какво ще каже педи на първата консултация.  ooooh!

# 62
Да и ние се напъваме и ръмжим много често, ама не плаче.....ака всеки ден, или през ден, та и аз се чудя от какво е.....може да са леки колики.........

За пишката - на нас док ни я забели още на 2 седмици като бяхме и почистваме и мажем с памуче с риванолов разтвор...питай си педито,.....някои не ги пипат въобще........наистина отворчето беше като кърфичка, малко го заболя първия път(мен ме беше страх да гледам), ама сега е ок.........

# 63
  • София
Ваксините ще слагаме още 2 пъти през месец.
Любимият ми, гореспоменат доктор каза, че употребата на Бебинос, въпреки съдържанието на алкохол не води до пристрастяване и алкохолизъм при бебетата!  Mr. Green

Пишката на Шош беше обелена, аз иначе не бих пипала до 5-6 месец. Това бяха последните 5%, образно казано... Но вижте тук:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/966/.

# 64
Момичета, ходихме при д-р Димитров в клиниката на Мазнейкова. Прегледа ни обстойно на ехограф, правихме упражнения за раздвижване (по-скоро ни ги показа, за да си ги правим профилактично вкъщи). Доволна съм, беба е ок и ни каза след 2 месеца отново. Много е внимателен Peace Както каза Галя, плаща се 15 лева за ехографа.

А ако нямам направление, каква е цената? Не ми се чака педиатърката да ми даде направление. Как става записването при този доктор и къде се намира (къде е клиниката)? Благодаря предварително.

# 65
  • София
И аз си купих тези капки Бейбинос! Я споделете как ги давате, че моята ги плюе...

В лъжичка по 5 капки с мъъъъъничко вода, но може и кърма. Или директно в шишето, ако така ядете.

# 66
  • София
.А ако нямам направление, каква е цената? Не ми се чака педиатърката да ми даде направление. Как става записването при този доктор и къде се намира (къде е клиниката)? Благодаря предварително.

35 лева, тел. 818 4600, намира се на бул. България преди околовръстното в дясно, непосредствено след високата сграда, която наподобява платноход (или фалос!  Mr. Green )...

# 67
   Нашата педиатърка уж каза,че пишока ще се забелва по-нататък,не сега.Но.............................. миналата седмица на консултацията взе и го забели!Бебока се разпищя,а тя каза:"не ти харесва,знам,но това е положението!"
   Сега аз трябва да повтарям процедурата всеки път,когато го къпя.Честно казано,все още не успях да забеля пишлето чАААк до такава степен,като на консултацията.Ще действам постепенно,на малки стъпки.Що да стресирам бебето?

# 68
  • Варна
Здравейте мамчета!!!

На мен все още ми е трудно да намеря време за писане, но гледам поне да ви прочитам, че откривам доста полезна информация и опит. Ние също имахме проблеми с качването на килца (по-скоро грамчета) и бяхме на смесено хранене- дръпнахме 310 гр за една седмица. И тази седмица сме пак само на кърма- с педито решихме, че е прословутата жълтеница, която при нас се задърна близо 20 дни  Sick и бебката само искаше да спи. Другата седмица ще видим дали и стига кърмата или ще продължим да се дохранваме.

Този проблем с напъването го имаме и ние- от 2-3 дни преди да заспи ръмжи и се напъва, в същото време нямаме запек, ака си повече от редовно... И на мен ми е чудно какво ли е това?

# 69
За пишока на бебо и аз да споделя, дупчицата наистина е като карфичка и ме е страх да дъпна надолу. На батко му тази манипулация я направи хирург с един инструмент като лопатка - разшири кожичката и главичката се показа.
Но не помня на колко месеца беше, 3-4 някъде newsm78

Бебиноса запича ли? Това ми е мъката Sad

Дани, и Любо-Бубо така се напъва, че му изкачат очите Shocked Питах във форума на д-р Слънчева, "Доктор NIVEA Baby", и тя обясни, че ако акото е кашесто, а бебето се напъва, значи мускулатурата не е развита още и можем да помогнем като притиснем за малко крачетата върху коремчето и да го оставяме по коремче известно време.

# 70

Имам един въпрос. Вашите бебета напъват ли се? Защото Митко не спира.....непрекъснато е....

да и нашия това прави

# 71
Точно преди няколко дни гледах списъка и се чудих какво стана с всички други майчета.

Vvenkova - добре дошла отново при нас, радвам се, че сте добре, още повече, че бебчетата ни са почти адашки!    
    Hug Hug Hug

# 72
  • София
Бебиноса запича ли? Това ми е мъката Sad

При нас по-скоро разхлабва, но и това е индивидуално. Със сигурност не запича. Споко

# 73
Здравейте
Да се разпиша и аз. Ние днес бяхме на чистата молитва и дядо поп каза, че мъника има имен ден на Великден, което като се има предвид, че тогава е и заченат, много ме зарадва. Иначе после бяхме на гости на едно друго бебе, което е родено декември и мама беше много щастлива. Установих, че при нас има много родени бебета декември и януари и се чакат още доста тази година - та май ще направим един училищен клас Mr. Green.
Много съм щастлива, че намерих и други мами, с които да ходя на разходка. Иначе сериозно се замислях да се яхваме на колата и да идваме на вашите срещи в южния парк Laughing

# 74
Привет и от мен!

Мили мами, и на мен ми е ужаааасно трудно да си организирам ежедневието. Докато станем, хапнем, то дошло времето за разходка, после ядене, ако мога и да понаготвя... Абе знаете как е! И затова и аз така - предимно чета, много е полезно Simple Smile

Viks, аз ежедневно ходя на разходка в парка зад Сити центъра до Хемус, може да се срещнем там...
Иначе и аз съм за едно ходене до другия МОЛ на Стамболийски, така че, ако не пропусна организацията иако нямате против, ще се включим и ние с Иветка.

Лека вечер сега от мен, че имам още да гладя.... Whistling

Общи условия

Активация на акаунт