На море в Гърция 2024 - IV

• 55 573
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Кайлис, кажи малко повече къде бяхте на Пелопонес и качи някоя снимка да изплакнем очи. За мен гръцкото лято приключи още през юни, имах колебания за септември, но накрая избрах едно малко италианско островче за разнообразие. Дано останем доволни! За нови срещи с Гърция ще трябва да чакам следващото лято, живот и здраве. Дотогава остават само виртуалните Simple Smile
Използвам случая да вметна отново за Кулинарната обиколка на Акис - последният епизод беше от родния му град Солун, който за съжаление аз не познавам много добре и видях много интересни неща през очите на човек, отраснал там. Даже се включи и другият ми любим грък ютюбър Евтихис Блецас. Та, на когото му се гледа за Солун има втори шанс довечера от 21 часа по 24kitchen. Сериите ги има и в youtube, но там са на гръцки.

# 421
  • Somewhere far away
Малко каръшки въпрос, хората без коли как пътувате и как е най изгодно, самолет, автобус?

# 422
  • София
Ние имаме кола, но напоследък предпочитаме самолет и рент-а-кар, ако е необходимо, защото не губим толкова време за път, особено за по-далечни гръцки дестинации. Понякога самолет и островен обществен транспорт. Проблемът ми е, че искам да използвам уикенда, защото имам много работа, а на връщане с кола след границата е кошмар в края на почивни дни и пътуването до София ми отнема 3-4 часа, което е ужасен завършек на почивката и много изморително.
За изгодна цена на самолетни билети обаче трябва много да се дебне или да имаш супер голям късмет. С автобус не съм пътувала до Гърция, струва ми се и бавно, и скъпо.

# 423
Автобус до Солун или Кавала има редовно и не е скъпо, нито кой знае колко дълго. Ако човек цели по-далечни дестинации, до които няма директен полет от България (а от България в момента има до Крит, Корфу, Скиатос, Родос и разбира се, Атина), може да вземе и самолет или друг автобус от Солун. От Кавала пък има фериботи до интересни дестинации - всички северноегейски острови.

Веднъж се прибирах от Скиатос изцяло с обществен транспорт - ферибот, от Волос до Солун 2 ч. автобус, от Солун до София влак (тогава имаше, вече няма) и всичко приключи в рамките на същия ден.
Иначе навремето доста пъти сме пътували със самолет до Атина и оттам ферибот закъдето хванем.

# 424
Привет!
В Криопиги сме.
Airbnb се оказа доста далече от плажа, а там цените са по €40 на капак, та, кажете някой бийч бар с шезлонги срещу консумация и лесно паркиране в околността, плийз!

# 425
Миленка, слагам няколко, че се оказа, че трябва да се преоразмеряват. Нямам много без децата, затова съвсем малко качвам. Последната е от плажа на Пелопонес. Мисля, че може да се види колко е чиста водата, а камъните бяха само първите метър-два и след това пясък. Бяхме близо до Храни, общо взето го избрахме, защото можеше с куче и имаше хубава гледка от балкона. Едните съседи поляци бяха една идея по-шумни, отколкото е ок за мен, но това беше единствения кусур на мястото.
Скрит текст:

# 426
  • София
Шиниъс бийч, за съжаление, пътят през парка е затворен от полицията заради пожарите и може да се влиза само през южния му край. Северната част на плажа, с интересните за гмуркане скали, е недостъпна с кола и твърде далече за пеша.
Скрит текст:

# 427
Благодаря!
На 6ч и половина в посока е от нас. Търсим нещо на разумно разстояние.
Ние сме на Криопиги, Халкидики.

# 428
Не мисля, че коментарът беше към вас, а просто потребителката коментира тяхната почивка, както е правила и в предишни постове. На Касандра повечето плажове са пренаселени и силно комерсиализирани през август. Просто пообиколете, разстоянията не са големи. От западната страна може би е по-добре.

Цените на шезлонги се менят всяка година, по няколко пъти на сезон, а включително са различни и на първа, втора, трета линия на по-големите и популярни плажове. Така че едва ли някой може да ви даде общо информация.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 15:33 от Параход

# 429
Благодаря!
На 6ч и половина в посока е от нас. Търсим нещо на разумно разстояние.
Ние сме на Криопиги, Халкидики.

Проверете в Сивири. Информацията ми е от миналата година, когато роднини бяха в Калитея и казаха, че в Сивири са намерили шезлонги с консумация.

# 430
  • София
Момичета, харесала съм Скиатос за почивка през втората половина на септември, но цените на фериботите са близо 300 евро двупосочно за 2ма плюс кола.

Някой успял ли е да намери по-изгодни цени? Също така имате ли препоръки за селище/хотел? Хареса ли ви острова и плажовете? Чудя се дали си заслужава предвид високите цени на ферибота.

# 431
Няма по-евтини фериботи, цените са тези. Има директни полети на Райън от София, можете да ги погледнете до коя дата са (мисля, докъм края на септември) и дали ви устройват.
Плажовете са разкошни и много на брой, островът е силно комерсиален и популярен сред туристи от цял свят, но края на септември ще е сравнително по-спокойно. За времето не може да се гарантира, това все пак е Северна Гърция и климатът е близък до този в Южна България.
Писано е много за острова, плажовете, селищата, възможностите за транспорт и т.н. Ползвайте и търсачката.

# 432
  • Стара Загора
Ние днес на Амулиани си изкарахме чудесно.За Дрения се отказахме . Благодаря за препоръките за таверничките. Хапнахме в Gripos Seafood, всичко беше много вкусно.  Приятен ресторант с хубава гледка.Хапнахме октопод, гриловани скариди, бейби картофи, пържени тиквички и печена риба. Нямаше кой знае колко избор от риби, но нямаме забележка от нищо като вкус. Толкова крехък октопод май никъде не бях яла. Единствено, че ни нападнаха някакви оси и малко развалиха идилията. Плажовете на Амулиани са хубави , пълни бяха, но някак беше спокойно. Покрай някои само минахме . На Kalopigado, Alikes и Magali Amos ( този, който е най-долу на острова ) поплажувахме, навсякъде имаше място за паркиране и къде да си сложиш хавлията, ние почти през цялото време сме във водата така, че не ни беше тясно. Въпреки, че първоначално гледката на пълен плаж да ме отблъсна.

# 433
  • София
Не бях влизала отдавна в темата.
Някой беше питал за аква обувки. Аз ще препоръчам нещо различно - Кроксове. Вършат идеална работа - като стандартни чехли, като джапанки и като аква обувки. Ако можете да преглътнете грозотата им, купете си.

Надитоп, пътищата на Лесбос са добри, но се пътува бавно. На доста места ремонтираха. Нямам забележки.
Хиос предстои догодина, но от Лесбос съм очарована. На места пясъкът бе повече, но ние сме извратени и не го обичаме.

# 434
  • Пловдив
Ама не можеш да плуваш с кроксове, падат от краката 😉

Общи условия

Активация на акаунт