На море в Гърция 2024 - IV

• 55 609
  • 765
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, септември ще бъдем на почивка в градчето Chrisi Akti, до Потамия.
Ще пътуваме с колата и с бебе на 6м.

Имате ли някакви препоръки, съвети, информация за там?

За пръв път ще посетим острова и искаме максимално да разгледаме и да посетим удобни плажове за почивка с бебе. ☺
Ще съм благодарна на всякаква информация.

# 451
С шестмесечно едва ли ще плажувате по-далеч от Хриси Акти. Не бива да се излага на слънце между 11 и 16 и без сянка от чадър или естествена зеленина.

Той е подходящ. Иначе най-хубавите плажове на острова за мен са Парадайз и Псили Амос. Но може да ги видите и друг път. Ако времето през септември е по-прохладно, ще можете да разгледате и столицата, Алики, планинските села Панагия и Теологос... Има впрочем и отделна тема за Тасос, може да почерпите идеи и оттам. Ако някой ви зарибява за Марбъл бийч - да знаете, че е пълен скам и напълно неподходящ с бебе.

# 452
  • Стара Загора
Lys Bleu и според мен няма да имате проблем . Незнам с каква кола сте, но ние с джип си обикаляхме тази година Цикладите. Единствено на Миконос тук -там трябваше да даваме назад като влизахме в тесни улички, които не бяха подходящи за нашите габарити и се задаваше някой насреща. Но никъде другъде е нямало проблем.

# 453
И ние си ползваме собствената кола на Цикладите, не сме имали проблеми. Само гледайте да не влизате навътре в селата, дори навигацията да се опита да ви прекара. Почти всяко село си има паркинг, за да не се пробват заблудени туристи с коли да се заклещят в някоя пресечка Simple Smile Следите за табелите или проверявате предварително на картата къде е и оставяте колата там.

# 454
Здравейте,

Обмисляме да направи море в Северна Гърция в края на Септември 19-23. Дали може да посъветвате къде водата ще е най-топла. Знам че всичко опира до времето. Имате ли наблюдения за Golden Beach Тасос?

# 455
  • София
Подкрепям невлизането с МПС в селата.
На нас ни се наложи да минем между тези къщи с кемпера

# 456
  • София
Здравейте,
Четох в темите за Лефкада и установих, че няма там подходящи плитки плажове за малко деца. А има ли такива в/ около Сивота, Превеза? Саракинико такъв ли е?
Благодаря предварително!

# 457
Саракинико не особено, но иначе има.
Амудия и Арила се открояват като откровено плитки, има и редица други с нормален градиент. Зависи в коя част на отсечката ще бъдете, тя е към 100 км.

# 458
  • София
Саракинико не особено, но иначе има.
Амудия и Арила се открояват като откровено плитки, има и редица други с нормален градиент. Зависи в коя част на отсечката ще бъдете, тя е към 100 км.

Благодаря, Параход! Мислех за Сивота, центъра, но май ще са далече... Иначе как са плажовете край Сивота и може ли препоръка за други не толкова дълбоки?

# 459
Край Сивота не са лоши, има и пясъчни, и с камъчета, доста от тях са плитки. Проблемът е, че са малки заливи и са силно чадъросани, пренаселени и комерсиализирани.
Оставям на въображението да прецените къде е задължителната по закон свободна зона на този плаж (Микри Амос)

# 460
След юнската Парга, мислехме  през септември още 9-10 дни да отморим в Гърция, но излезе друго пътуване, така че ще отскочим за едни "къси" 4 дни до Амулиани. Скоро не сме ходили в тази посока, та за това имам питане. В мапс-а го дава след Серес директно надолу, а в Уизеър малко по обиколен. Как е този участък, който ни го дава в мапс-а? Да не са някакви тесни сокаци със завои?

# 461
  • София
Така като го гледам, Ви дава маршрут през Нигрита, а там си е точно завоесто, планинско и не беше много хубав пътя, по спомени от преди няколко години. Варианта през Амфиполи, Аспровалта, Неа Врасна, Ставрос и надолу според мен е по-удачен. Така няма да се врете и в трафика по околовръстното на Солун барабар с цялото задръстване покрай ремонтите. За мен този маршрут, за който пиша за Атон и околности, е оптимален.

# 462
Минаваме по този
https://maps.app.goo.gl/jqusXo1CCoRG2Ub96

10 минути повече от предложения от гугъл и значително по-главен и хубав път.
Може и по описания от Тодоричка, но е по-дълго.
Има смисъл в него само ако е натоварено на Кулата и минавате през Илинден.

# 463
  • София
Ние пък си минаваме именно през Нигрита или по най-краткия път според Google (последно сме пътували по него през юни 2021 г.). Все пак е с над 50 км. по-къс, а и времето е по-малко. Не е планински и завоест, а обикновен междуселски. Не може да се кара много бързо, но пък почти нямаше движение. Дупки нямаше също.

# 464
Ние пък си минаваме именно през Нигрита или по най-краткия път според Google (последно сме пътували по него през юни 2021 г.). Все пак е с над 50 км. по-къс, а и времето е по-малко. Не е планински и завоест, а обикновен междуселски. Не може да се кара много бързо, но пък почти нямаше движение. Дупки нямаше също.

Ето това ме интересуваше. Бързо, бързо, колко де бързо. Като за Гърция.
Най-вероятно в последният момент на Кулата ще го решим.
Благодаря ти, а и на Параход и на тодоричка!

Общи условия

Активация на акаунт