На море в Гърция 2024 - IV

• 55 587
  • 765
  •   1
Отговори
# 195
В Букинг много често самият посредник оперира плащането (пише го в общите условия, когато е така) и хотелът получава парите едва след като се настаните.

Няма връзка със случая и даже не е в Гърция, но точно тези дни гледах едно място, което в Букинг е с пълно предплащане и без право на анулиране, а в Airbnb е с безплатна анулация до 2-3 дни преди датата на настаняване.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 18:24 от Параход

# 196
Сигурно е така.
След толкова откази поради липса на места, почти бях сигурна, че няма да има свободно студио. Направо не ми се отваряше съобщението му, хаха.

# 197
Изпуснала съм темата. Параход, благодаря.
Броя обратно вече аз, съвсем скоро предстои Закинтос. Още нямаме междинна нощувка - налага се, децата ще издържат и без нея, но Косматка не.
Чудя се дали да е я Йоанина или някъде нагоре в планината. Имам три вечери да реша. 😄

# 198
Здравейте,интересува ме как е водата около 15ти септември на Халкидики, става ли за плаж или вече е студено?

# 199
Здравейте,интересува ме как е водата около 15ти септември на Халкидики, става ли за плаж или вече е студено?

Миналата година спокойно си се къпех средата на октомври в Неа Перамос, а съм си зиморничава.
Следете прогнозата.
Може времето да е дъждовно и ветровито, но може и да е лятно.
Водата няма как да е студена средата на септември.

# 200
  • София
Сигурно е така.
След толкова откази поради липса на места, почти бях сигурна, че няма да има свободно студио. Направо не ми се отваряше съобщението му, хаха.

На мен също не ми искаха капаро при резервация. Дори направиха на семейството с което почивахме допъл. отстъпка 5% за плащане в брой. 🙂

# 201
  • Пловдив
Здравейте, някой правил ли е комбинация от няколко (3-4) нощувки в на море в Гърция и няколко нощувки в Турция на море? Може ли да предложите подходящи дестинации за такава комбинирана почивка?
Благодаря много!

# 202
Най-близкото до гръцката граница място, което може да се нарече море, е Енез. Но съм чувала, че не е никак чисто морето там. Не съм се къпала.
Иначе ние веднъж комбинирахме о. Бозджаада с връщане през Александруполи и Фанари, където също поостанахме.
Вече по-интересни комбинации са островите, близо до Турция - Лесбос и Айвалък, Хиос и Чешме.

# 203
  • Стара Загора
Аз точно това планувам за септември . Няколко 2-3 нощувки в Айвалък и островите Лесбос и Хиос.

# 204
  • Бургас
niditop3 ще те следя с интерес да споделиш има ли фериботи за коли от Чешме до Хиос ако това е маршрута ви, че гледах че има ферита до острова, но само за пътници/туристи.
Нашата почивка наближава ще сме от 18.08 до 31.08 на Лимнос с цел спорт. Мъжа ми и дъщеря ми ще карат унсърф ако има вятър, а аз ще скучая и обгрижвам куч Joy. Не сме били на острова от 2020 и се надявам да не ме изненада неприятно Hug

# 205
niditop3 ще те следя с интерес да споделиш има ли фериботи за коли от Чешме до Хиос
Има. В момента (през август) са 2 от общо 5 на ден.

# 206
  • Стара Загора
Да, мисля първите нощувки да са Айвалък(2-3) оттам ферибот за Лесбос- 4нощувки- Хиос-4 нощувки - Чешме като там може една нощувка и се прибираме. Но тепърва ще търся нощувки и ще измисля точно кога и как. Може и да съкратим нощувките, ще го мисля.
И аз ще следя за Лимнос и там ми се ходеше, но ще е друг път.
Там мислех да правим Александропули- Самотраки-Лимнос-Кавала.

# 207
Здравейте! Това лято в някоя от последните теми имаше коментар на кои места има комбинация от плаж и гора/планина, за съжаление не го намирам сега. По спомен препоръките бяха за две места. Дали може отново да се даде информацията.

Здравейте, не съм се включвала досега с мнения. Такава комбинация има на Олимпийската Ривиера. Разгледайте и тази част на Гърция. Студеничко си става вечер и нощем заради Олимп.

# 208
Нидитоп,
пак много хубав план! Да разказваш подробно, като го осъществите. Лесбос е един от островите, на които с кеф бих се върнала. Голям, недокоснат и винаги остава нещо необходено.
До Хиос също бих отскокнала, след като пообиколих околните (Лимнос, Лесбос, Самос). Засега познавам само пристанището и известната сладкарница на него Simple Smile

# 209
  • Хасково
Здравейте! Към средата на август ми се освободи една седмица, и мисля да отскочим до Гърция. Дилемата ми е Ставрос или Уранополи. И на двете места не сме били, а и в гръцките теми няма много инфо за тях. Вие кое от двете бихте ми препоръчали?

Общи условия

Активация на акаунт