На море в Гърция 2024 - IV

• 55 594
  • 765
  •   1
Отговори
# 360
По-скоро ме притеснява, че не съм ходила в Гърция сама и не съм шофирала там. Реално имаме 9 часа път с колата.

# 361
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Важното е да не се увличате със скоростта в Гърция, следите си табелите, и всичко ще е наред.
Ако смятате, че ще се изморите, и имате възможност, разделете пътя, и спрете да спите някъде?

# 362
По-скоро ме притеснява, че не съм ходила в Гърция сама и не съм шофирала там. Реално имаме 9 часа път с колата.
Спирайте и почивайте по-често.

# 363
  • София
Търся компания, жена 40+, за почивните дни около 6ти или 22ри септември за някъде из Гърция, може и по островите, до които има полети.

Ние сме 2 жени 40+ с моя син на 12 гг. плюс четвърти човек под въпрос за 20-23 септември на Крит (Хераклион). С моята приятелка и синът ми имаме самолетни билети и резервиран хотел (гъвкави по принцип, прим. за самолетните билети нямаме директна смяна на пътник). Ние сме в тройна стая, четвъртият човек е в единична, като резервацията му е само за събота и неделя, за петък дебна дали ще се освободи нещо изгодно, че хотелът е пълен. По принцип първа резерва е дъщеря ми, която е на 19 гг. Wink Четвърти самолетен билет още не сме взели, иначе засега има. Плановете са ни в събота Кносос+плаж, неделя - целодневен плаж при хубаво време, понеделник - Хераклион център заради полета наобратно. Предвижване на острова - с градски транспорт (15 евро 3-дневна карта, ако съм проучила правилно). Не Ви каня директно, че, както споменах, в хотела вече няма места, но ще Ви пиша на ЛС, ако нещо се освободи Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 20:20 от Спящата

# 364
  • София
Здравейте! Отвори ми се възможност да отидем с децата до Гърция за няколко дни началото на септември. Но имам нужда от помощ. Намерих апартамент в къща в Паралия Офриниу, но тъй като досега винаги съм резервирала през агенция и се притеснявам да не ме излъжат (сама жена с две деца съм). За какво трябва да внимавам при резервацията? Човека се казва Stelios Markopoulos - имате ли отзиви?
И още хубав ли е плажа на Офриниу, плитко ли е и изобщо интересува ме всичко за района?

# 365
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте! Отвори ми се възможност да отидем с децата до Гърция за няколко дни началото на септември. Но имам нужда от помощ. Намерих апартамент в къща в Паралия Офриниу, но тъй като досега винаги съм резервирала през агенция и се притеснявам да не ме излъжат (сама жена с две деца съм). За какво трябва да внимавам при резервацията? Човека се казва Stelios Markopoulos - имате ли отзиви?
И още хубав ли е плажа на Офриниу, плитко ли е и изобщо интересува ме всичко за района?
Отзад напред, в Офриниу 70 % от хората са българи, и собствениците на жилища, и посетителите.
Като на Китен и Проморско, ама без чалга.
За мен плажа не е хубав, защото има и камъни, но много хора си го харесват, има и аква обувки за целта.
Плажната ивица е много дълга, място има. Не е много плитко, и водата не е особено бистра, все пак това е Офранийски залив.
 Дали ще ви излъжат или не, Божа работа, гледате профила дали е реален, има ли публикации по групите за почивка, искате му повече информация.

# 366
Здравейте! Септември за първи път ще ходя на Тасос
Може ли да ми предложите някакви добри обувки, заради морските таралежи
37ми номер съм!
И наистина ли помагат тези обувки

# 367
Търсете с по-високи токчета. Таралежите са нисички-до 8 см. Иначе пясъкът го избягват-не им харесва.

# 368
  • София
Аз на Тасос морски таралежи не видях, но ние предпочитаме пясъчни плажове. Таралежите са там, където има камъни и скали. Всъщност - само веднъж съм виждала таралежи във водата - на един каменист плаж на Касандра. Никъде другаде - от местата на които сме били.

# 369
Шофирането в Гърция е много по-спокойно отколкото в БГ. И аз се притеснявах, но последните ни две почивки в Гърция почти през целия път шофирах аз. Вчера се върнахме от Бургас и по магистрала Тракия беше ужасно.

# 370
Като се заговорихме за Евия, така и не съм гледала тази смяна на водата при Халкида. Впечатляващо ли е и кога повече - high tide/low tide?
Чак впечатляващо не, но е интересно.
Миналата година всички плажове около Халкида и нагоре из Евия бяха изключително мръсни, заради наводненията.

# 371
  • Стара Загора
Здравейте, мисля още за септември почивката имаме общо 11-12 свободни дни . Чудя се дали ще ни стигнат за Лесбос и Хиос ( примерно  5-6 нощувки Лесбос и 4-5 нощувки в Хиос). Пътя до там през Турция също е вътре евентуално без или макс една нощувка от Турция . Лесбос е доста голям . Как са пътищата , бързо ли се кара?
Този уикенд решихме да отскочим до Северна Гърция -резервирах в Неа Рода. Доста години не сме отсядали в северна Гърция  дано не ни се развали вкуса от последните прекрасни преживявания из островите.

# 372
  • Пловдив
За толкова време само Лесбос. Пътищата са добри.

# 373
Хиос също е доста голям. На нас 12 дни не ни стигнаха. Не успяхме да стигнем до най-северната част. От двата бих предпочела Хиос, а не Лесбос.

# 374
  • Стара Загора
Хиос също е доста голям. На нас 12 дни не ни стигнаха. Не успяхме да стигнем до най-северната част. От двата бих предпочела Хиос, а не Лесбос.
12 дни само за Хиос ли не стигнаха или ги комбинирахте?
Местата за настаняване на Хиос много повече ми харесаха като разглеждах.

Общи условия

Активация на акаунт