На море в Гърция 2024 - IV

• 55 596
  • 765
  •   1
Отговори
# 345
Много хубаво, цената също - благодаря за споделянето!
А не сте ли мислили да опитате някоя друга част на полуострова?

# 346
  • София
Да, мислех надолу към Микро,  но всъщност почивката ни на Пелион не беше планувана и изненадващо имаше места при София. По това време местата за настаняване като за нас 2 възрастни и 3 деца, са много малко, а някои от които и много скъпи.

# 347
  • SF
Хареса ли ви на Пелион и какво ви хареса там? Планувам за следващото лято.

# 348
Привет,

Къде за видя актуални часове и цени на ферибот Керамоти Тасос?
Последният ферибот в колко часа е от Керамоти за Тасос и обратното?

Предложете ми хубав хотел на Тасос и кои плажове бихте препоръчали?

# 349
През 30 минути са фериботите, до 23 часа.
Цените са 5е за пътник и 25 за нормална (води се голяма) кола, 20 за малолитражка.

# 350
Привет,

Къде за видя актуални часове и цени на ферибот Керамоти Тасос?
Последният ферибот в колко часа е от Керамоти за Тасос и обратното?

Предложете ми хубав хотел на Тасос и кои плажове бихте препоръчали?
https://www.go-thassos.gr/thassos-ferry-schedules-prices

Кола с дължина под 4.25м.-20Е, над 4,25м.-25Е.

# 351
  • София
Търся компания, жена 40+, за почивните дни около 6ти или 22ри септември за някъде из Гърция, може и по островите, до които има полети.

# 352
Хареса ли ви на Пелион и какво ви хареса там? Планувам за следващото лято.

Има доста изписано по темата. На мен, например ми е любимо място - планината се слива с морето. Но пясъчните плажове са от изток и често е доста ветровито. Голяма част плажовете не са урбанизирани, което на много хора не им допада. От западната част са повече каменисти и диви плажове, което пък не се харесва на много хора - всичко е доста субективно. Пътищата също са си предизвикателство, поради планинския релеф и някои хора с малки деца се отвращават. Въпреки всичко това, нас спокойствието, плажовете с камъчета, храната в района  ни привлича и е едно от любимите ни места.

# 353
Без да се обзалагам, допускам, че на Esmee няма да й хареса (поне според образа, който е показала във форума). Все пак намират се и по-купешки места.

За мен Пелион е приятна и достъпна дестинация за три сезона - пролет, есен и зима. Ходила съм десет пъти може би вече, от 1 до 6 нощувки, но през същинското лято и като основна морска почивка - не го предпочитам.

Иначе си има фенове открай време. Още преди десетилетия, много преди да съществува тази тема (а тя е на 15 години), прочетох в един пътеводител статия на 1 страничка за него, която се казваше: "Най-красивото място в Гърция".
Абе далече е от най-красиво, но сред най-близките до България дестинации е добро приближение Simple Smile

# 354
Здравейте! Бяхме в Карияни, в началото на август, за първи път ходим в Гърция - изкарахме си страхотно! Благодаря на момичетата, които ме насочиха за плаж и заведения, и супермаркет Simple Smile Много ни хареса - плажа беше супер спокоен - точно за децата - цял ден играеха на воля и на пясъка, и във водата! Таверната Ен пло беше страхотна и откъм обслужване, и откъм храна! Бяхме на 200 метра от плажа във вила Аполония. Ходихме и пеша на плаж, и с колата Simple Smile Сега понеже много ни хареса искаме с мъжа ми и двете ни деца ( 5 и 7 годинки) да отидем някъде на по-близко септември месец. От Бургас сме, мъжа ми иска в Александруполи, аз му предлагам Керамоти 😅

# 355
  • Sofia
Има и доста луксозни вили и къщи и на Пелион, има и по-луксозни ресторанти, както и уредени плажове. Но големите пясъчни плажове с бийчбарове не са му силната страна. Хората, които го избират търсят лукса на красивата природа, вкусната храна, спокойствието. Тия дето пълнят портовете около Милина с яхтите си и обикалят с луксозните си джипове търсят точно този лукс. Да не си помисли някой, че е място за изпаднали туристи.  Просто в Пелион все още е сравнително достъпен този лукс и хората  още са запазили гостоприемството и топлината в отношенията. Терена е планински и много от комплексите са в планината, с разкошни басейни и гледки.

# 356
Забравих да попитам за препоръка за Александруполи всъщност или пък ако някой е бил това лято на Керамоти да препоръча място/район…Някъде близо до плаж, заведения?

# 357
  • Пловдив
Като се заговорихме за Евия, така и не съм гледала тази смяна на водата при Халкида. Впечатляващо ли е и кога повече - high tide/low tide?

# 358
Здравейте, тъй като тази година приятелите, с които ходим по екскуризии няма да успеят да ни придружат имам чуденка дали да отида сама с детето в Гърция. Детето си е голямо момиче вече на 14, но все пак се чудя дали да отидем двете.

Моля споделете ходили ли сте сами с децата?

Да кажа, че колата ми е нова и нямам притеснения в тази посока, и съм ходила и преди на Тасос, където мисля да я заведа, но все пак още обмислям.

Забравих да попитам за препоръка за Александруполи всъщност или пък ако някой е бил това лято на Керамоти да препоръча място/район…Някъде близо до плаж, заведения?

Близо до Александуполи (в Макри е) бих препоръчала това заведение има и плаж пред него:

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g7715542-d2324741- … a_and_Thrace.html

# 359
  • София
А какво ти пречи да отидеш сама с голямо дете на море. Аз редовно ходя на море само с дъщеря ми от 5 годишна. В момента е на 17 и пак си ходим на почивка двете и си прекарваме страхотно.

Общи условия

Активация на акаунт