На море в Гърция 2024 - IV

• 55 603
  • 765
  •   1
Отговори
# 330
  • Сф
Съншайн, с дете сме , а аз ползвам и инв. количка вече, но луд умора няма. 😆
Сещам се нещо за островите. Понякога "хотела има паркинг" е обществения на градчето. Малко е трудно с влизането/ излизането ,
но с наместване се решават нещата. Понеже кола ти трябва да обикаляш плажовете всеки ден.

# 331
PureLove,
много сте смели.
Ние също много сме пътували без резервации, дори с бебе, а и с малко дете. Но това беше преди години. Такива висоти достигна туризмът, а и претенциите вече с възрастта, че не го правим вече Simple Smile Резервации в деня преди настаняването обаче все още правим.

# 332
  • Пловдив
Момичета, утре си тръгваме от Пелион и понеже вече 3 година подред идваме  тук, но все още не сме били във Волос се зачудих дали е добра идея като си тръгваме да спрем да го разгледаме. Много четох за него, но виждам че има повече музеи за разглеждане, а ние сме с децата и някак си  не ми се ходи с тях. И се чудя в кой край на Волос да спрем, покрай пристанището ли да се разходим...с една дума не ми се бърза да се прибираме. Някакви идеи? Четох и малко в AroundPelion , оттам пък загледах Макриница, което също мк се стори приятно селце.

Ами Волос е хубаво вечер. През деня е супер пек, тук-там някой с фрапе под сенките, но като цяло и хора няма. Не си развалайте вкуса след Пелион. По-добре някъде по-планинско или някъде по път да спрете, като попремине жегата.

Ама верно няма разписание на тези фериботи! Ние пътуваме след седмица и мисля да го ловим от Глифа. Хич не ми се продължава надолу да бием път /че и да се връщаме, защото първо в Лутра Едипсу ще спим/ и да плащаме такси. Май да вземем да звъним е добра идея.

Да се допълня - писах и ми върнаха светкавичен отговор с цени /като на сайта/, но без разписание. Явно се движи, както си иска, отиваме и чакаме там.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 12:47 от jul

# 333
  • Пловдив
Може ли да попитам някой с впечатления от къмпинг Натура в Ксанти: пече ли много там? Виждам, че е в нещо като горичка, но гледах някакво клипче и ми се стори доста открито.
Аз се интересувам от къщичките там (или бунгала, не знам как ги наричат). Те удобни ли са за 4ма възрастни? Гледам някакви двуетажни легла и съвсем мини пространство вътре...
Не мога да намеря много снимки на мястото.

# 334
  • София

Ама верно няма разписание на тези фериботи! Ние пътуваме след седмица и мисля да го ловим от Глифа. Хич не ми се продължава надолу да бием път /че и да се връщаме, защото първо в Лутра Едипсу ще спим/ и да плащаме такси. Май да вземем да звъним е добра идея.

Да се допълня - писах и ми върнаха светкавичен отговор с цени /като на сайта/, но без разписание. Явно се движи, както си иска, отиваме и чакаме там.

jul то така или иначе логистично за Лутра е по-добре от Глифа. Ние отбиваме от магистралата на Агии Теодори, и от там през Ахилио до Глифа. Аркица пътуваме обикновено като си тръгваме от Евия, и то защото хващаме към Пирея. Ако се връщаме към БГ директно, пак си ходим през Глифа.

# 335
  • Пловдив
Абсолютно никаква логика няма да се ходи надолу!
Въпросът беше дали се движат при липса на разписание, но явно се Simple Smile

# 336
Ма те разписание си имат Stuck Out Tongue Отпечатано и залепено на будката. Явно на други методи за комуникация не разчитат Stuck Out Tongue

# 337
Здравейте!Ще пътуваме до Гърция със служебната ми кола,знаете ли дали може ММ да шофира,докато аз съм отзад при малката,или трябва задължително аз да карам колата?
Трябва да си извадите пълномощно за служебната кола и да се преведе на английски в агенция на тяхна бланка. Не е нужна легализация. Щом сте в колата, няма значение кой шофира.

Може ли да попитам някой с впечатления от къмпинг Натура в Ксанти: пече ли много там? Виждам, че е в нещо като горичка, но гледах някакво клипче и ми се стори доста открито.
Аз се интересувам от къщичките там (или бунгала, не знам как ги наричат). Те удобни ли са за 4ма възрастни? Гледам някакви двуетажни легла и съвсем мини пространство вътре...
Не мога да намеря много снимки на мястото.
Има дървета в къмпинга, но не е горичка. В зависимост къде е дървото, по някое време на деня напича. За бунгалата нямам представа със собствена каравана ходим.

Аз също имам два въпроса. Първият е свързан с Егнатия пас. Както написах, пътуваме с каравана и искам да сложа устройство. Но, тук идва въпросът. По Егнатия одос границата е 2,70 метра за категориите автомобил/камион. Караваната е 2,60 и плащаме таксата за автомобил. Но по другите магистрали границата е 2,20 м. и вече плащаме такса за камиони. Ако сложим устройство има ли датчик, който да определя височината и сътветно категорията или ще може да си ползваме устройството само по Егнатия одос, защото малко се обезсмисля така?

Вторият ми въпрос. Тази година отиваме за 10 дни в района на Пилос. Препоръчайте интересни забележителности в района, защото на мапс излизат страшно много неща и не знам какво си заслужава. Харесваме и хубави плажове, и исторически забележителности. И мини круизи също.

# 338
Vald,
макар да нямам личен опит с автомобил различен от лек, пращам линк, в който можете да прочетете някои от нещата, които ви вълнуват за височината. Eгнатия не е единствената отсечка, която има различни параметри за височина - атинската Атики Одос също е над 2.70, а други са едно към гьотере, така че вероятно въпросът е решен по някакъв начин (с камери или нещо подобно).
https://www.myeway.gr/wp-content/uploads/2019/08/interoperability_en.pdf

Около Пилос.
Плажове - Войдокилия, Хриси Амос, Финикунда/Мавровуни, Цапи, Зага.
Интересни селища с крепости са Метони и Корони.
Други забележителности: водопадите Полилимнио (не знам в тая жега и суша колко вода ще имат), Двореца на Нестор, Археологическия музей на Пилос. Разкопките на Месена са ви малко по-далеч, но и топличко е за такива обекти Simple Smile
От Метони или Финикунда може да се наеме лодка, с която да се отиде до островите Схиза и Сапиенца. Обитават ги само кози, но има хубави заливчета и плажове.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 19:08 от Параход

# 339
Vald,
макар да нямам личен опит с автомобил различен от лек, пращам линк, в който можете да прочетете някои от нещата, които ви вълнуват за височината.
https://www.myeway.gr/wp-content/uploads/2019/08/interoperability_en.pdf

Около Пилос.
Плажове - Войдокилия, Хриси Амос, Финикунда/Мавровуни, Цапи, Зага.
Интересни селища с крепости са Метони и Корони.
Други забележителности: водопадите Полилимнио (не знам в тая жега и суша колко вода ще имат), Двореца на Нестор, Археологическия музей на Пилос. Разкопките на Месена са ви малко по-далеч, но и топличко е за такива обекти Simple Smile
От Метони или Финикунда може да се наеме лодка, с която да се отиде до островите Схиза и Сапиенца.
Благодаря за изчерпателната информация! Видях преди време плажа Войдокилия на една снимка и заради него избрахме района. Останалите ще ги разгледам, какво би ни допаднало.

# 340
Той е красив, особено отгоре (има една порутена крепост, от която се правят хубавите снимки на кръга), но за плажуване не е съвсем идеален - често е ветровито, а дъното понякога е като заблатено/мръсно.
Струва си безусловно да се види, обаче за по-ежедневно плажуване вероятно ще предпочетете съседния Хриси Амос (Златни пясъци Stuck Out Tongue)

# 341
Той е красив, особено отгоре (има една порутена крепост, от която се правят хубавите снимки на кръга), но за плажуване не е съвсем идеален - често е ветровито, а дъното понякога е като заблатено/мръсно.
Струва си безусловно да се види, обаче за по-ежедневно плажуване вероятно ще предпочетете съседния Хриси Амос (Златни пясъци Stuck Out Tongue)

Да, той се пада почти на пешеходно разстояние от къмпинга, на който ще бъдем. Иначе за кръга ще вдигнем и дрона. Дано няма ограничения точно в този район.

# 342
  • София
jul  права си, със сигурност вечер посещението на Волос щеше да е друго изживяване, но нямаше как. ММ много искаше да го посетим , дори и за кратко. Както предложи Параход разходихме се по крайбрежната, къде на сянка, къде на слънце и така до парка. После наобратно,  хапнахме и продължихме. През Макриница така и не минахме, ММ се беше насочил стремглаво към Волос 😀
Параход, Арго-то го нямаше за съжаление.
На Пелион за трета поредна година отсядаме в Kissos. Харесва ми селцето, дори и малко автентичния му дух се усеща. Иначе си има пекарна, супер маркет, няколко заведения, площад с църква и много приятно кафене. Вечер идват доста хора и е трудно намирането на място за паркиране.
Това, което ми направи впечатление е масовото асфалтиране на големи участъци в планината, уширяване и укрепване на пътищата. Двата пешеходни моста, които свързваха Агиос Йоанис и Папа Неро ги няма, само този за колите е останал. Явно това са последствията от миналата година.
Въпреки че бяхме за кратко , уцелихме хубаво време, само единия ден беше много ветровито, но на Дамухари като по закътан плаж беше поносим вятъра. Много удобен ми е напоследък windy.com , за да гледам какво е положението с вятъра.
За нас тази година Гърция приключи вече с една Парга и Пелион.
Приятно оставащо лято Ви пожелавам.

# 343
Лиана,
таверна Синантиси още ли държи добро ниво? Къде отсядате в Кисос, ако не е тайна?

# 344
  • София
Параход, все така вкусна си е храната и все така винаги пълно. Заведението преди него, на терасата горе също не е толкова лошо, но в Синантиси менюто е много по-интересно.
През airbnb отсядаме в една къща срещу супер маркета https://bg.airbnb.com/rooms/36937470?viralityEntryPoint=1&s=76 . Ако някой го интересува ще му разкажа повече. Три години подред сме ходили там, а иначе първото ни ходене на Пелион не го броя много,  беше в Агиос Димитриос една къща, за 8 дена, но на 4 ден мина една невероятна буря, толкова ми беше страшно, че при първа възможност си тръгнахме и минаха няколко години, докато се престрашим да идем отново.

Общи условия

Активация на акаунт