На море в Гърция 2024 - IV

• 55 614
  • 765
  •   1
Отговори
# 315
Миналата година си имаха коректно разписание. То толкова не ме вълнува. Вълнува ме, дали се движат въобще. Ще ни спестят поне два три часа път. Ще я караме на късмет.

# 316
Защо не пробваш да им звъннеш по телефона? В този сезон за мейли едва ли имат много време и желание.

# 317
  • София
Поглеждали ли сте обобщените въпроси и отговори в началото на всяка страница от темата? Сега се зачетох и добре се посмях. В миналата тема някой беше питал как е времето на Лефкада в края на септември - началото на октомври. Отговорих, че ако се съобразим с времето и няма бури, може да е много хубаво. "Машината" е изтълкувала коментара, че това е най-подходящото време за посещение на Лефкада. Simple Smile Във втория отговор пак Лефкада е спомената като подходящо място за малки деца, при условие, че редовно пишем, че хубавите плажове не са подходящи за деца. В третия пък са посочени плажовете около Парга като плажове на Лефкада. Joy

# 318
Защо не пробваш да им звъннеш по телефона? В този сезон за мейли едва ли имат много време и желание.
ще им звънна в деня преди да пътуваме и каквото такова.
Хах, Таня 😂

# 319
  • София
Миналата година си имаха коректно разписание. То толкова не ме вълнува. Вълнува ме, дали се движат въобще. Ще ни спестят поне два три часа път. Ще я караме на късмет.

Много ме съмнява да не вървят. Те са и повече, сравнено с тези от Глифа. Живот и здраве на 2,3 септември ще мога да погледна на място 😀 Ще пиша

# 320

Много ме съмнява да не вървят. Живот и здраве на 2,3 септември ще мога да погледна на място 😀 Ще пиша
на мен ми трябва за седми, че обичайното място...😎

# 321
Поглеждали ли сте обобщените въпроси и отговори в началото на всяка страница от темата? Сега се зачетох и добре се посмях. В миналата тема някой беше питал как е времето на Лефкада в края на септември - началото на октомври. Отговорих, че ако се съобразим с времето и няма бури, може да е много хубаво. "Машината" е изтълкувала коментара, че това е най-подходящото време за посещение на Лефкада. Simple Smile Във втория отговор пак Лефкада е спомената като подходящо място за малки деца, при условие, че редовно пишем, че хубавите плажове не са подходящи за деца. В третия пък са посочени плажовете около Парга като плажове на Лефкада. Joy

Много е глупав ИИ на мамата, вярно е Stuck Out Tongue Включително предава с всевъзможни грешки географски наименования, които в постовете в темата са били вписани правилно. Понякога го удостоявам с палче надолу, за да имат авторите му обратна връзка какъв е двойкаджия.

# 322
Здравейте!Ще пътуваме до Гърция със служебната ми кола,знаете ли дали може ММ да шофира,докато аз съм отзад при малката,или трябва задължително аз да карам колата?

# 323
  • София
Момичета, утре си тръгваме от Пелион и понеже вече 3 година подред идваме  тук, но все още не сме били във Волос се зачудих дали е добра идея като си тръгваме да спрем да го разгледаме. Много четох за него, но виждам че има повече музеи за разглеждане, а ние сме с децата и някак си  не ми се ходи с тях. И се чудя в кой край на Волос да спрем, покрай пристанището ли да се разходим...с една дума не ми се бърза да се прибираме. Някакви идеи? Четох и малко в AroundPelion , оттам пък загледах Макриница, което също мк се стори приятно селце.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 22:24 от Лиана11

# 324
  • Sofia
И ние все се каним да отидем до Макриница на връщане от Пелион и бих ви препоръчала там. Но вижте кой път е читавия до там, че единия е още разрушен от потопа. И да разкажеш за Пелион, къде бяхте.

# 325
Макриница е живописно, но малко село, разглежда се бързо. Пешеходно е, спира се на паркинг преди него. Има хубави гледки надолу към Волос и Пагасетийския залив.
Скрит текст:

Тук сме във вековното дърво на площада

Във Волос, боже, за толкова години на един музей не сме отишли, все по кръчмите Simple Smile Крайбрежната алея е хубава, има и дървен кораб без нито един метален болт, имитация на този, с който са плавали аргонавтите за златното руно. Дано не е пострадал от наводненията м.г.

# 326
Здравейте, скоро разбрах за устройствата на Егнатия пас. На тях какъв им е точно принципът - зареждат се с определена сума и се преминава по-бързо през толовете и се изтеглят пари от устройството ли? Има ли такса и с каква сума се зарежда, ако изобщо така работи? Погледнах първия пост, но не видях да има инфо там, иначе тол таксата на Кулата е 1.90 €, не 2 €, както пише в първия пост. И има ли смисъл от устройството, ако се ползва 5-6 пъти годишно и не се преминават много тол пунктове?

# 327
Здравейте, скоро разбрах за устройствата на Егнатия пас. На тях какъв им е точно принципът - зареждат се с определена сума и се преминава по-бързо през толовете и се изтеглят пари от устройството ли? Има ли такса и с каква сума се зарежда, ако изобщо така работи? Погледнах първия пост, но не видях да има инфо там, иначе тол таксата на Кулата е 1.90 €, не 2 €, както пише в първия пост. И има ли смисъл от устройството, ако се ползва 5-6 пъти годишно и не се преминават много тол пунктове?

Според мен, има смисъл, независимо през колко пункта ще се преминава, защото си спестяваш едно пълзене в опашка от 10-ина коли. И аз имах колебания в началото, но все пак си го сложих. Заредих си го със сума, колкото да ми покрие таксите за това пътуване, което в моя случай беше към 8 евро в посока, тоест 4-5 пункта, и преминаваш буквално за секунда.
Няма такси за зареждане. Колкото вкараш, толкова харчиш. Мисля, че под 5 евро започва да ти изписва на таблото на пункта, че имаш малко пари (в случая low), но, ако остатъкът ти ти покрива таксата, няма драма.

# 328
  • Сф
При положение, че ние сме платили предварително цялата сума за резервацията кой ще ми върне парите в случая? Не искаме да отказваме, защото и цените вече са други. Вярно, че е една нощувка, но въпроса е принципен.
Молим се да не се случи същото и за нощувките ни на Скиатос след това.....
Лейла, миналата година август тръгнахме без резервация надолу. Не бяхме решили къде искаме. Имах само някои селища наум . Волос беше като първа цел. Та там спахме в хотел Nefeli, до пристанището е. Имат и паркинг срещу допълнително заплащане 10 евро някъде. Ползва се хотела за единични нощувки. Не е лукс, но бива, цена/качество. На сутринта фербито за Скопелос. На борда резервирах нощувки, директно по телефона с помощта на една гъркиня, с която пътувахме . Тъй като не исках през букинг , заради допълнителни изисквания и уговорки. Съвсем малко по- скъпо ми излезе. Има варианти, има хотели, хич не се притеснявай! Спомням си, че като седнахме да вечеряме във Волос питах сервитьора дали ще има места за спане на Скопелос и дали ще ни арестуват , ако спим в колата . Голям смях падна 🤣 Но аз съм си такава , обичам приключенията . Като тръгнем нанякъде , без резервация обичайно и на моите им се изправя косата ...ама щом им намигна и се потупам по джоба и се успокояват страстите. 🤣
На връщане пък спахме горе над Волос във Портария. Отново ей така , хотела е Pelias. Сега
пак искат от моите приключения вдигат адреналина 😬😆, но не знам дали ще имаме време началото на септември и за малко дни. Кроя някой друг план тук .

# 329
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
PureLove това без резервации го правехме преди детето, тогава беше "джапанките в сака" , и дай да видим до къде ще стигнем. Сега не сме толкова смели, отделно ММ, порасна, и вече е с претенции -  ама климатик да има, ама да не е над и около леглото, ама да сме на първия етаж, ама с парко място... Ааггрррххх съм с него.

Общи условия

Активация на акаунт