На море в Гърция 2024 - IV

• 55 445
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
Даже само на 15 август. Поне така казва легендата.

# 601
  • София
Ето това е водното такси от Катигиорги до Скиатос-Кукунариес.
Цената, която на мен ми дадоха  е 60 евро за 1 до 3 човека в посока за маршрут Катигиорги-Кукунариес. Катигиорги-Скиатос таун ми обадиха 200 евро за до 5 човека, което за мен е абсурдно висока цена.

https://www.skiathoswatertaxi.gr/?fbclid=IwY2xjawEnOYZleHRuA2Flb … fjcUelnO_WRavMXWQ

# 602
Привет,на Пилио сме,Лефокастро по точно,не очаквах че е толкова ..аскетично ,да го кажем.За нас с мъжа ми не е проблем,но синът ни ,на 16 години,му е скучно.Помня,че се споменаваше за водно такси до Скиатос от Платания или Катийоргис ..какво може да се види ако се отиде без кола,в смисъл за по малко от ден,може ли да се усети красотата на острова или само тълпите от туристи ще видим?Ако някой е пробвал ,да сподели моля?
Освен препоръките за круизите по-горе, може да отидете до Кала Нера има повече таверни и няколко барчета, за разнообразие. От Agios Kiriaki има таксита до остров Трикери.

# 603
Много благодаря,момичета,дано нещо успея да направя,идването тук беше спонтанно,просто не проучих достатъчно,били сме е Афисос преди 3 години,където е относително по- оживено,той беше по малък тогава..Юни месец,на Пелопонес,ходихме до Елафонисос много ни хареса,до Монемвасия също ..и младежа очаква нещо такова и тук:joy:круизите от Милина до Спорадите да били до 21.08.,до Скиатос е само в понеделник,ще видя водното такси...

# 604
  • Sofia
Вижте и Elizabeth cruises, мисля че имат почти всеки ден круиз от Платания/на източния бряг/ до Скиатос
Ще пиша на тия от Милина. Понеделник ни устройва

# 605
В сайта на Elizabeth Cruises пише, че имат само от Амалиаполи до Скиатос (и от Скиатос до другите Споради). И мисля, че това не е за първа година така.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 10:10 от Параход

# 606
Здравейте!
Предстои ми пътуване до Тасос за седмица
Може ли да предложите хубави местенца за хапване

# 607
  • Sofia
Спират да вземат пътници и от Платания, за тая година година също потвърдиха. Пиша им във ФБ.

# 608
Здравейте! За района около Солун къде бихте ме посъветвали да избера да резервирам нощувка? Разглеждам Неа Миханиона, Переа, Епаноми, Агия Триас, но нито едно от местата не ми е познато. Като цяло търсим спокойствие и възможно най-малко хора на плажа и по тази причина обикновено сме на значително по-далечни дестинации за основната си почивка, но тази година се налага да пътуваме по-кратко. Не ни притеснява и да се налага да изминем определено разстояние, за да стигнем до по-спокоен плаж и да нощуваме другаде.

# 609
Преди дни си писах с Елизабет круизи и ми отговориха доста подробно - от къде тръгват, какви курсове имат, продължителност и т.н. Може да е полезно за някого:

# 610
  • София
Pupii , юли бяхме в Перея само на плаж (от Солун )  , дълга ивица , но си е населено  .Има заведения на доста поносими цени

За другите незнам , мисля , че Епаноми е хубаво , но не сме били

Ние ще сме във Флогита от събота , живот и здраве

За по-спокойни и красиви плажове може би към Ситония или Касандра .

Някой ако може да препоръча  добри плажове на Касандра (  Сани  го  знаем  )

# 611
  • Sofia
Сега ще ги питам отново, Елизабет, писах и на агенцията в Милина. Дано има нещо другата седмица от Южен Пелион.

# 612
Аз бях за 1 вечер в Перея, направи ми впечатления дълга първа линия с дълга пешеходна зона, екстра за деца, плажната ивица не е широка, съответно си е беше по-гъчкаво, има много барчета и таверни на плажа и по плажната. Имаше си доста хора, но то уикендите е нормално. Вечерта повечето таверни имаше жива музика и беше доста приятно.

# 613
Благодаря, момичета! Ще погледна по-забутаните села, че по моята логика там уж е по-скопокйно.

# 614
Наближава почивката ни в района на Парга,обмисляме екскурзия с корабче до Паксос и Антипаксос.Обаче, в компанията има хора които не плуват добре, за тях дали е добър вариант тази екскурзия. Пише, че се спира за плуване на няколко места. Плажа Вутуми само от далеч ли се вижда? Ако някой е ходил моля да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт