На море в Гърция 2024 - IV

• 55 453
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
  • софия
Наближава почивката ни в района на Парга,обмисляме екскурзия с корабче до Паксос и Антипаксос.Обаче, в компанията има хора които не плуват добре, за тях дали е добър вариант тази екскурзия. Пише, че се спира за плуване на няколко места. Плажа Вутуми само от далеч ли се вижда? Ако някой е ходил моля да сподели.
Аз не плувам. Просто седя на лодката, докато другите скачат. Няма никакъв проблем.
Можете да си вземете с вас напитки, снаксове да хрупате докато сте на корабчето.

# 616
  • София
Наближава почивката ни в района на Парга,обмисляме екскурзия с корабче до Паксос и Антипаксос.Обаче, в компанията има хора които не плуват добре, за тях дали е добър вариант тази екскурзия. Пише, че се спира за плуване на няколко места. Плажа Вутуми само от далеч ли се вижда? Ако някой е ходил моля да сподели.
Така и не успяхме да отидем на тази екскурзия, защото ходим в края на сезона и почти винаги са приключили, но опитът ми с подобни круизи е, че спират за плуване на 2 места. Едното винаги е някъде на дълбоко и аз само гледам от корабчето. Simple Smile Другото задължително е на някой плаж, за да могат да се топнат и тези, които не могат да плуват. Wink

# 617
  • СОФИЯ
Не винаги спира на този плаж, понякога на съседния, зависи колко корабчета са спрели преди вашето. За не плуващите и с желание да се потопят, дават спасителни жилетки. Плувам доста добре и не съм ползвала жилетка, но за мен проблем е после качването по стълбата. Метална е, като за басейн, но стъпалата са доста тесни, а дръжките се хлъзгат, защото хората се мажат с плажно масло.

# 618
Водата на Антипаксос е останала в моето съзнание като най-прекрасно синята, в която съм плувала. Заслужава си да се види, дори и да не плувате.

# 619
  • София
Ние бяхме септември на такъв круиз с яхтата Мегалохари. Вутуми видяхме само откъм морето. Доколкото разбрах им е забранено да спират много близо. Другата спирка за плуване беше на Сините пещери на Паксос. И двете бяха по около 30 минути. Голямата спирка е в Гайос за около 3 часа. Там може да се отиде и на плаж, макар да не е нещо особено градският.

# 620
  • София
Ние ходихме до Паксос и Антипаксос с корабче от Сивота. Първо спряхме за около час в Лакка, след това минахме от източната страна- да видим пещерите, продължихме към Антипаксос и там спряхме за плуване на Voutoumi -  без да стигаме до брега. След това ни закараха до Гайос за по-дълго и който искаше - можеше да отиде на плаж. Май повечето хора предпочетоха да насядат по таверните. Simple Smile Та може да се каже, че спирането за плуване беше едно.

# 621
Здравейте.
За пръв път ми предстои пътуване за няколко дни в Гърция.Пътуваме от Триград-Девин и искаме да спрем в най-близката точка(по изчисления на картата се пада Кавала) .
Моля ,да споделите откъде е най-надеждно да резервирам нощувки-идеята е за апартаментче със спалня?Как стоят нещата с паркирането там?Къде и как може да си оставим колата, за да нямаме проблеми и да не ни свалят номерата, както се чуваме правят?Кой плажове бихте препоръчали с идеята за релакс,чиста,плитка вода и вкусен коктейл?Благодаря:)

# 622

Войдокиля днес 😀😀😀

# 623
Препоръчайте рент а кар фирма за Крит (Хераклион)
За сефте ще взимам. За октомври ми трябва.

# 624
# 625

Доволни сме от Sterling, миналата година наехме от тях и от Motor club, които ползвахме тази година.

# 626
Миналата година през октомври ползвахме  Niki car. Много доволни останахме. Резервирах предварително от тук, но и на място нямаше да има проблем.

# 627
Здравейте.
За пръв път ми предстои пътуване за няколко дни в Гърция.Пътуваме от Триград-Девин и искаме да спрем в най-близката точка(по изчисления на картата се пада Кавала) .
Моля ,да споделите откъде е най-надеждно да резервирам нощувки-идеята е за апартаментче със спалня?Как стоят нещата с паркирането там?Къде и как може да си оставим колата, за да нямаме проблеми и да не ни свалят номерата, както се чуваме правят?Кой плажове бихте препоръчали с идеята за релакс,чиста,плитка вода и вкусен коктейл?Благодаря:)
През Букинг резервирахме къща с 2 спални в старата част на Кавала. Има паркинг и дворче. Препоръчително е да се шофира малка кола из тесните улички на града, но пък много таверни и хубави барчета на добри цени на 15 мин разстояние. Ако не ви е проблем да вървите пеш и изкачвате стълби, мога да ви напиша кое е мястото. Плаж на 6 км, с безплатно паркиране и таверни също няколко.

# 628
За Кавала и моят съвет е да потърсите настаняване с паркомясто, но ако няма - има голям платен паркинг на пристанището, цената на ден не е нищо особено.
Най-близкият хубав плаж е Палио, на запад от града, там си се спира спокойно. Иначе има и три градски плажа, но са мърляви.
За таверните сме писали доста пъти, може да ползвате и търсачката.

# 629
В събота тръгваме за Кефалония. Този път почти без подготовка. Нищо не успях да изчета и да направя някакъв план последните дни. Каквото четох и гледах пролетта вече ми е една каша в главата.🙂 На момента ще ги мисля нещата.
Четири дни ще сме близо да Аргостоли и четири в Агия Ефимия.
Миртос мисля още на пристигане да го отметнем по път.
Ще съм благодарна за насоки за прилични таверни.

Общи условия

Активация на акаунт