На море в Гърция 2024 - IV

• 55 435
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
  • гр. София
Благодаря. Ние ще сме в западната част на острова, където надявам се ще бъде малко по-спокойно.

# 646
  • Sofia
Благодаря на всички за успокояващите думи. И аз гледам че го дават приятно времето другата седмица, но след всичко, което прочетох днес за рибата и очакваните дъждове ми се сви сърцето. С много любов тръгваме натам, но още един циклон ще ни дойде в повече, в компанията и на евентуална екологична катастрофа надолу. То е ясно, че при Волос е страшно в момента. Горките хора, какво ли не ги сполетя.

# 647
Здравейте.
За пръв път ми предстои пътуване за няколко дни в Гърция.Пътуваме от Триград-Девин и искаме да спрем в най-близката точка(по изчисления на картата се пада Кавала) .
Моля ,да споделите откъде е най-надеждно да резервирам нощувки-идеята е за апартаментче със спалня?Как стоят нещата с паркирането там?Къде и как може да си оставим колата, за да нямаме проблеми и да не ни свалят номерата, както се чуваме правят?Кой плажове бихте препоръчали с идеята за релакс,чиста,плитка вода и вкусен коктейл?Благодаря:)
През Букинг резервирахме къща с 2 спални в старата част на Кавала. Има паркинг и дворче. Препоръчително е да се шофира малка кола из тесните улички на града, но пък много таверни и хубави барчета на добри цени на 15 мин разстояние. Ако не ви е проблем да вървите пеш и изкачвате стълби, мога да ви напиша кое е мястото. Плаж на 6 км, с безплатно паркиране и таверни също няколко.

Разбира се.Моля,напишете:)
Мястото за настаняване е Traditional house Paschalis.

# 648
  • Пловдив
Monadirs, промени се прогнозата. Сега изместиха дъжда за утре и то евентуално. Ние вчера си тръгнахме от Скирос и пътуваме за България, та я следя по трасето. От вчера стана днес, после утре дъжд, та и днес мисля, че ще плажуваме. Никакви признаци за разваляне на времето, даже яко ме напича в момента в Агиокампос 😉
Приятна почивка 👌

# 649
Jul, как е откъм навалица на Скирос?

# 650
То е ясно, че при Волос е страшно в момента. Горките хора, какво ли не ги сполетя.
И на мен ми е много мъчно за тях.

# 651
  • Пловдив
Сирос, никаква навалица. Никакви чужденци. Сега му е моментът за посещение, преди да са го налазили. Опитват се да привлекат туризъм по всякакъв начин - още от ферибота текат рекламни клипове, има форма за попълване на много въпроси, а и самият ферибот според мен е дотиран. Кастрото е безплатно.
Има малко туристи гърци само.
Отдавна не бях попаднала на такова място.
Гледка от терасата ни-

За пръв път видяхме летящи риби! И от ферибота за Скирос, и сега към Глифа.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 11:09 от jul

# 652
  • София
По повод връхните дрехи (якета тип "ветровка") - почти винаги са необхдими на яхти и кораби, включително фериботи, по всяко време на годината, т. е. на морска почивка все едно къде без такива не тръгваме Simple Smile Дълги гащи не винаги сме взимали, ама не е като и да не сме простивали по тази причина...

# 653
Jul, благодаря! Как ме зарадва постът ти само Blush Утре тръгваме за там.

# 654
По повод връхните дрехи (якета тип "ветровка") - почти винаги са необхдими на яхти и кораби, включително фериботи, по всяко време на годината, т. е. на морска почивка все едно къде без такива не тръгваме Simple Smile Дълги гащи не винаги сме взимали, ама не е като и да не сме простивали по тази причина...
Аз си признавам, че никога не съм притежавала "ветровка", просто не ползвам спортни дрехи и оборудване.
Фериботни плавания имам стотина Stuck Out Tongue "Нещо връхно" обикновено носим, де, но може да е всичко - лека жилетка, шал и т.н. Най-често ни е по-нужно вътре, че където температурите на климатик наистина са за топла дрешка. При нощни плавания, ако не сме с каюта, си нося даже одеяло.

# 655
  • Стара Загора
Да, за фериботите по което и време да е там държат много студено и винаги имам нужда да се завия с нещо. Единствено като ходихме на Гавдос миналото лято толкова ми беше горещо навсякъде там ,3 дни изкарахме, че нямах търпение да се кача на ферибота и да се разхладя. Стаята ни там уж имаше климатик, но той духаше само като вентилатор 😂. И явно не бях само аз, защото с качването се чуваха навсякъде облекчаващи въздъхвания 😂.

# 656
В Аргаласти една месарница ли има,че сме там и съм решила да опитаме  луканикото?

# 657
  • Sofia
Две, но тази за която говорихме е по нагорнището към площада. От дясно се пада.

# 658
Благодаря,аз видях само тази,на главната дето е,до бензиностанцията,ще потърся другата.

# 659
  • София
Здравейте, малко извън темата за морето, но дали има някой с опит за разходки из Атина, Делфи и други забележителности по време на Новогодишните празници.
Всяко лято почиваме в Гърция, но заради жегите обикновенно пропускаме древните места.
Чудя се ако след  Коледа решим да посетим Атина и Делфи може и Напфлио и района, дали работят забележителностите, ще има ли места отворени за хапване в малките градчета? Всяка информация би ми била полезна, може и на лични!

Общи условия

Активация на акаунт