На море в Гърция 2024 - IV

• 55 432
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
Нафплио не е малък град и има отворени заведения и хотелипо всяко време. Делфи също е целогодишен туристически обект. По села и паланки - различно, обикновено има по нещо отворено.
Забележителностите си работят, само до по-раничко следобед заради късия ден. За мен най-хубавото време за археологически туризъм е април-началото на май, но сигурно и по-рано ще стане.

# 661
  • Пловдив
Jul, благодаря! Как ме зарадва постът ти само Blush Утре тръгваме за там.
Освен да ти завидя 😁

# 662
Здравейте, дали някой ще бъде в Никити от неделя? В неделя пътуваме за там, и ще се радваме ако някой друг почива там (и иска разбира се) да се запознаем. Ние сме с 2 деца на 2 и 4г.

# 663
  • София
.....
На Потистика,вчера бяхме там,един от големите зелени камъни,на който имам снимка от преди 3 години ...го няма.
Dizzy Face
Няма го?
Може ли снимка?
Много беди  на Пелион последните  2 години, жалко Frowning1 . Толкова много го харесвам.
Ние сме вече в Делфи. Тази вечер бяхме до Арахова. Вечеряхме в най- добрия ресторант в Гърция който сме посещавали. Страхотно кулинарно преживяване беше. Готвача идва и сам обяснява специалитетите. Доверихме му се напълно и ни поднесе невероятно приготвени ястия. Първо ни предложи доматена супа с траханас и фета, след нея ни сервира фава с патладнан, лимон и  каперси, после фета на тиган с коричка от сусам и мед и накрая най-вкусното гриловано свинсо месо с карамелизиран лук и подправки което съм опитвала. Като комплимент от заведението ни поднесоха крем  панакота със сладко от смокини и невероятен ликьор от канела, карамфил и плод от кактос. Всичко беше божествено, та ако минавате от там препоръчвам горещо това заведение: 
https://maps.app.goo.gl/z5ZUW7N3vQGuCmSg9
За всичко това +вода, хляб и малка разядка от йогурт със свежи подправки платихме скромните 43 евро. Двама човека похапнахме доста стабилно.
Утре ще разгледаме  забележителностите и потегляме към България. Беше много хубаво и уморително, но свърши  нашето пътешествие.
Забравих да ви похваля и най-якото бейкъри в района на Нафплио :
https://maps.app.goo.gl/mNib7LNYyQkuPzwX9
Най-вкусната портокалопита която съм яла.
Покрай Монемвасия също намерихме много добра таверна:
https://maps.app.goo.gl/Qe73jKDtvXRvXWeB9
Всичко което поръчахме там беше супер , но патладжана в доматен сос, йогурт и пресни билки ми остана в сърцето.
Над Монемвасия има едно интересно образувание, нещо като фиорд -Limin Ieraka се казва, по препоръка на домакините ни от Нафплио посетихме една рибна таверна и се оказа  добро попадение:
https://maps.app.goo.gl/evzdtzCP9BFLN3J7A
Ами това за сега от мен, малко снимки от тук:

# 664
Фантастичен е ресторантът в Арахова, и аз го препоръчвах в темата м.г. Simple Smile

Виж в Монемвасия доста греди отнесохме, та ще се възползвам от предложението (видях и че е доста по-настрани, явно там така трябва да се прави).

# 665
  • Sofia
Скоро и аз гледах снимки от Потистика преди и след. И коментираха че нивото на плажа от наносите се е вдигнало с около 2метра и затова камъка не се вижда.

# 666
Ahtivoli и аз си го бях отбелязала и мислех да вечеряме там някоя вечер, но всеки път, когато минавахме, беше празно и не посмяхме. Не държим на препълнени заведения, но празните ме смущават в две направления - първо, се притеснявам дали ще е вкусно и най-вече прясно, и второ, некомфортно ми е, когато сме само ние в заведението. Явно все пак си е заслужавало да пробваме.

# 667
  • гр. София
Пак аз с въпрос ....На Скопелос къде спират фериботите от Скиатос? В Нео Клима ли? Ако вземем за връщане ферибота от Агнонтас има ли автобус от едното пристанище до другото? Става въпрос за еднодневно посещение на острова без кола.
Вариантът с кола също е възможен....

# 668
  • някъде ... тук ...
На Аргаласти и месарницата на главната е добра. Често сме виждали опашка от местни дядовци, чакащи да им насекат месо. От там сме купували страхотно агнешко луканико.

В Нафплио бяхме на Нова година. През деня се пукаше по шевовете от еднодневни туристи и атински автобуси. Всичко си работи.

# 669
  • Sofia
Да, ние от тази на центъра пазарувахме, другата беше затворена. Не помня какво беше. Обикновено пазаруваме от тази в Милина, че ни е по пътя след плажа. От фермерския пазар си бяхме взели зехтин, маслини, 3-4 вида маслинена паста с различни подправки, един крем за лице с пчелен восък и разни други дреболии.

# 670
Привет, моля за идеи за кратко моренце в Гърция около 22 септември за 3-4 нощувки. Идеята е за местенце, до което да пътуваме директно със САМОЛЕТ. Благодаря!

# 671

06.2022

От сега,не е от същия ъгъл,но се вижда,че го няма

# 672
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате интеренсни места и забележителностти в Кавала.
Също какво бихте препоръчали да опитаме и хапнем от гръцката кухня.
В Кавала има ли така наречена улична храна и каква е тя ?

# 673
  • Пловдив
Привет, моля за идеи за кратко моренце в Гърция около 22 септември за 3-4 нощувки. Идеята е за местенце, до което да пътуваме директно със САМОЛЕТ. Благодаря!
Провери до къде има директни полети за тези дати. Иначе каквото и да препоръчаме, няма смисъл.

# 674
Да отбележа-в Аргаласти на площада има 
Traditional Grocery Store of Argalasti G. KOYTSIFELIS- продават домашен зехтин,много добро качество!

Общи условия

Активация на акаунт