МУ София общежития

• 2 913
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте, какво е мнението ви за общежитията на МУ София?

# 1
Май последно време са доста добре. Особено тези в Лозенец. Имат читални на всеки етаж, спретнато е доста. Последните години ги ремонтираха.

# 2
Четири блока са ремонтирани и са сравнително прилични за това си качество. Един от семейните блокове тепърва ще бъде ремонтиран (скоро ще започват), а друг от семейните е със спрян ремонт, недовършен е и не се ползва от може би 1 година. Последният от семейните блокове не е ремонтиран, но е приличен.

# 3
Знаете ли какъв е принципа на класирани? Дохода на родителите от какво значение е и знаете ли какъв е максимума на дохода за да успееш?

# 4
Знаете ли какъв е принципа на класирани? Дохода на родителите от какво значение е и знаете ли какъв е максимума на дохода за да успееш?

Доходът няма нищо общо, ама нищо. Гледа се успехът, с който бъдещият студент е влязъл да учи, както и каква специалност и къде - дали в МФ, ДФ, ФФ или в колежа.

# 5
Благодаря, защото една позната каза,че са и искали удостоверение за 6 м назад на нея и мъжът й...

# 6
Благодаря, защото една позната каза,че са и искали удостоверение за 6 м назад на нея и мъжът й...

Ами надявам се да не ми е стара информацията в такъв случай. Защото ще е несправедливо да се гледа доход. Да не говоря, че е и глупаво. За всеки случай, ако имате възможност, попитайте и други хора.

# 7
Ако си платено обучение имаш ли право на общежитие в му софия

# 8
Никакъв доход не се гледа, дъщеря ми я приеха миналата година. Подаваш си документите онлайн и там попълваш само свои данни. Специално питах дъщеря ми и каза, че не е чула за студент, който да не са го приели в общежитие в МУ.

# 9
  • до морето
Здравейте! Темата е стара, но отново актуална по това време на годината. Искам да попитам , ако си приет фармация имаш ли шанс за общежитие т.е. Медицината и Денталната медицина ли запълват първо свободните места?  Има ли си определени блокове за Фармацията примерно, или всички се класират заедно общо по успех?
Благодаря!

# 10
Здравейте! Темата е стара, но отново актуална по това време на годината. Искам да попитам , ако си приет фармация имаш ли шанс за общежитие т.е. Медицината и Денталната медицина ли запълват първо свободните места?  Има ли си определени блокове за Фармацията примерно, или всички се класират заедно общо по успех?
Благодаря!
Не, няма такова нещо, нито Медицината и денталната са с предимство, нито ги класират по специалности в определени блокове. Дори напротив, когато дъщеря ми беше приета преди две години, бяха извадили списъците къде кой е приет (с факултетни номера) и там им пишеше специалностите - разпределени бяха по равно (или пропорционално на общия брой, не помня точно). Но примерно в блока в Лозенец имаше нещо като 30 медицина, 25 дентална, 25 фармация. Така беше във всички останали блокове.
Според мен и по успех даже не ги класират, просто ги разпределят из блоковете като гледат да има от всичко по малко, те и колежа разпределят също.

# 11
  • БУРГАС
А може ли да се комбинират медицина с дентална?

# 12
Може по принцип, въпросът е обаче къде ще са разпределени двамата студенти. Когато подавате документи за общежитие, след това излиза разпределението и виждате в кой блок е детето. Поне на този етап размествания не могат да стават, по-късно може и да е възможно, но дъщеря ми не е пробвала.
И там като отидете в съответния блок за настаняване, ако и двете деца са настанени в един блок, можете да помолите да ги сложат в една стая. Сега, вече дали ще ги сложат, предполагам зависи от домакинката и от наличните места.
Иначе моята дъщеря например живее с момиче от колежа.

# 13
Нищо не може да направи домакинката по въпроса. В заповедта за настаняване е упоменат не само блок, но и стая. После с тази заповед си и правиш адресната регистрация, в която също е упомената стаята. За всякакво разместване по желание трябва да се пусне молба до комисията, а първата такава ще е няколко месеца след официалното настаняване. Ако се разместиш нелегално, дори и с благословията на домакинката, може да има много неприятни последици, ако в стаята, в която се водиш официално, се случи някоя беля.

# 14
Може и така да е, помня, че в началото излязоха само блоковете, след това на място й казаха и стаята. Но явно са били предварително разпределени.

Общи условия

Активация на акаунт